joi, 6 aprilie 2017

UE:"Punem capăt definitiv anxietății cauzată de tarifele din roaming"

Din 15 iunie 2017, atunci când călătoresc în Uniunea Europeană, clienții operatorilor de telefonie mobilă din UE vor putea apela, trimite SMS-uri și naviga pe internet mobil fără teama de a plăti facturi foarte mari din cauza tarifelor serviciilor de roaming.

Astăzi, Parlamentul European a votat în mod oficial limitele de preț en-gros, stabilite prin acordul de la începutul anului dintre Parlamentul European, Consiliu și Comisie, când negociatorii UE au convenit asupra următoarelor limite en-gros ( plafonări ale tarifelor dintre operatori ):

- 3,2 eurocenți pe minut de apel vocal, începând cu 15 iunie 2017
- 1 cent pe SMS, începând cu 15 iunie 2017
- Reducerea treptată pe durata mai multor ani a limitei prețului pentru traficul de date, scăzând de la 7,7 euro / GB în 15 iunie anului 2017 la 6 euro / GB (din 1 ianuarie anul 2018), 4,5 euro / GB din 1 ianuarie în 2019, 3,5 euro / GB din 1 ianuarie 2020, 3 euro / GB din 1 ianuarie 2021 și 2,5 euro / GB din 1 ianuarie 2022.

Salutând votul, Andrus Ansip, vicepreședinte pentru Piața Unică Digitală, a spus: "Din 15 iunie 2017, utilizatorii de servicii mobile ale companiilor din UE, atunci când călătoresc în UE, vor putea utiliza serviciile de telefonie mobilă fără teama de a plăti facturi foarte mari din cauza tarifelor din roaming. Acesta este o uriașă realizare pentru noi toți. După aproape zece ani, UE pune capăt definitiv anxietății cauzată de roaming, care a afectat Europa de la începutul erei mobile. Prețurile exorbitante în roaming au fost o anomalie într-un continent în care oamenii se deplaseze liber între țări".


5 comentarii despre subiectul „UE:"Punem capăt definitiv anxietății cauzată de tarifele din roaming"”:
Anonim

Acestea sunt tarifele dupa terminarea minutelor,sms si traficul de date din oferta.

Cipanu

Din cate vad operatorii locali incep sa se conformeze usor usor .... Observ ofera de abonament orange me ..

Anonim

E un lucru bun.

Anonim

eu nu inteleg ceva,daca calatoresccu oferta care o am in tara e valabila si in ue sau se aplica oferta ca si cum nu am activ nimic pe cartela adica costul standart daca nu ai minute si sms de catre operator la care sunt client,multumesc FLUTUR

Anonim

Se va aplica la convorbiri facute din roaming acelasi tarif ca si cum ai apela din Romania. Adica de exemplu daca esti in Romania si vorbesti un amic din Romania cu 5 centi pe minut, tot cu 5 centi pe minut vei vorbi prin roaming si atunci cand suni de undeva din Uniunea Europeana pe acel amic din Romania.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile