duminică, 25 iunie 2017

Mozilla oferă un total de 2 milioane dolari pentru "idei mari care descentralizează Internetul"

Mozilla și National Science Foundation oferă premii în valoare totală de 2 milioane de dolari pentru "idei mari care descentralizează internetul".

Mozilla consideră că internetul este o resursă publică globală care trebuie să fie deschisă și accesibilă tuturor. În secolul XXI, lipsa accesului la Internet este mult mai mult decât neplăcută - este un dezavantaj uluitor. Fără acces la internet, populația nu dispune de oportunități economice și educaționale substanțiale, servicii guvernamentale și abilitatea de a comunica cu prietenii, familia și colegii.

În prezent, 34 milioane de persoane din SUA - 10% din populația țării - nu au acces la Internet de înaltă calitate. Acest număr crește la 39% în comunitățile rurale și 41% la zonele tribale. Iar când dezastrele lovesc, milioane de oameni pierd conectivitatea tocmai atunci când este nevoie cel mai mult de internet, când poate să fie vitală.

Atunci când apar dezastre naturale cum ar fi cutremurele și uraganele, rețelele de comunicații se numără printre primele elemente de infrastructură critică care se supraîncarcă sau se deteriorează. Cum putem influența atât designul descentralizat al Internetului, cât și tehnologia wireless actuală, pentru a menține oamenii conectați unul la celălalt în astfel de situatii ?

Proiectele care participă la concurs trebuie sa prezinte atât mijloacele de accesare a rețelei fără fir (adică hardware), cât și aplicațiile pentru respectiva rețele (adică software). Proiectele trebuie să fie portabile și ușor de accesat.

Iată un exemplu banal: un rucsac care conține un computer cu un hard-disk, o baterie și un router Wi-Fi. Routerul oferă acces prin intermediul unei rețele Wi-Fi la resursele de pe hard disk, cum ar fi hărți și aplicații de mesagerie.

Participanții la concurs trebuie să ofere o soluție viabilă pentru un numpr mare de utilizatori simultani, cu o lățime de bandă robustă. Proiectele ar trebui de asemenea să aibă ca scop realizarea unei acoperiri fizice minime cu semnal și menținerea confidențialității și securității utilizatorilor.

Aceste provocări sunt deschise persoanelor și echipelor, organizațiilor nonprofit sau companiilor. Solicitanții pot să fie cadre universitare, pasionați de tehnologie, antreprenori sau producători, dar pot participa la concurs orice alte persoane care au idei mari și pasiune pentru un Internet descentralizat.

Premiile vor fi disponibile atât pentru conceptele de proiectare în stadiu incipient, cât și pentru prototipurile pe deplin funcționale.

Puteți aplica AICI. Mai multe informații găsiți AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „Mozilla oferă un total de 2 milioane dolari pentru "idei mari care descentralizează Internetul"”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile