vineri, 11 ianuarie 2019

Brexit: Discovery va solicita Olandei licențe audiovizuale pentru distribuția televiziunilor companiei în UE

Compania Discovery a confirmat că va solicita în Olanda licențe audiovizuale pentru portofoliul său de canale europene de plată, înainte ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, pe 29 martie 2019, anunță websiteul olandez telegraaf.nl. Pentru ca Discovery să poată distribui televiziunile sale în UE, compania trebuie să dețină licențe audiovizuale acordate într-o țară membră a Uniunii Europene.

Potrivit unui purtător de cuvânt al companiei Discovery, această măsură asigură conformitatea cu legislația Uniunii Europene și după data de 29 martie 2019, precum și continuitatea retransmisiei în UE a televiziunilor companiei:

"Având în vedere Brexit-ul, Discovery va solicita în Olanda noi licențe de emisie pentru portofoliul său de canale cu plată din UE. Discovery va menține și sediul din Regatul Unit și a reînnoit pe termen lung contractul de închiriere pentru principalul birou din Londra, din West London, care găzduiește peste 1000 de angajați. Compania își păstrează licențele Ofcom pentru canalele dedicate pentru Marea Britanie".

Discovery are un sediu în Olanda, în Amsterdam, din anul 1989. Aproximativ 45 de persoane lucrează acolo. În plus, Discovery va crea noi locuri de muncă în Amsterdam, iar un număr de angajați vor fi mutați de la Londra la Amsterdam.

Mutarea în Europa continentală, după ieșirea britanicilor din Uniunea Europeană (UE), este necesară pentru companiile media. După Brexit, acestea nu mai pot obține din Regatul Unit licențe audiovizuale valabile în UE.

Alte companii media internaționale (inclusiv Turner Broadcasting System si NBC Universal) se confruntă cu aceeași problemă și caută, de asemenea, o nouă locație pentru sediul lor central. Din acest motiv, chiar și BBC, radio-difuzorul public britanic, dorește să obțină licențe olandeze pentru canalele sale internaționale. Discuțiile pe această temă sunt în curs de desfășurare.

Portofoliul actual al canalelor europene ale Discovery care au licențe obținute în Marea Britanie include și televiziunile Eurosport.


2 comentarii despre subiectul „Brexit: Discovery va solicita Olandei licențe audiovizuale pentru distribuția televiziunilor companiei în UE”:
Anmax

Li se rupe la olandezi de Discovery...au Viasat cu ale lor canale proprii peste Discovery...pacat ar fi insa de BBCuri care se pierd cu brexit....pina una alta documentarele premium si nu numai sint marca BBC

Anonim

@Anmax, pai e vorba de canalele europene, nu doar de cele olandeze!!

Adica e vorba de licente si pentru Discovery-urile si Eurosport-urile din Romania.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile