miercuri, 6 martie 2019

RCS & RDS: deblocarea unor porturi blocate

RCS RDS a anunțat o campanie de informare și prevenție privind securitatea cibernetică, în scopul sensibilizării și informării clienților rezidențiali și de business ai companiei. Pe fondul creșterii diversității și frecvenței atacurilor cibernetice în România și în regiune, Digi | RCS RDS a testat și va implementa o soluție de suplimentare a nivelurilor de protecție pe anumite porturi vulnerabile, care cresc expunerea rețelei la atacuri. Această soluție constă în aplicarea unor filtre la acele porturi care ar putea fi expuse la agresiuni informaționale.

Măsura propusă de Digi | RCS RDS are un impact minim asupra accesului la internet și are drept scop asigurarea securității cibernetice în cazul unor amenințări și al unor posibile atacuri de amploare.

"Digi | RCS RDS acordă o deosebită importanță siguranței clienților, atunci când navighează pe internet. Pentru că securitatea cibernetică ne privește pe toți, le propunem utilizatorilor și abonaților să ni se alăture în această campanie de prevenire a evenimentelor informatice neplăcute și să se informeze în legătură cu măsura propusă de noi. Precizăm că este o soluție utilizată pe scară largă de către furnizorii de comunicații electronice și care este doar un prim pas pentru o protecție mai bună, în privința riscurilor cibernetice", a declarat Valentin Popoviciu, Vicepreședinte al Consiliului de Administrație al Digi | RCS RDS.

"Este important ca abonații să știe că au libertatea de a opta pentru eliminarea acestor niveluri de protecție prin intermediul contului Digi Care, dar odată eliminate aceste măsuri, cresc substanțial șansele de a expune atacurilor cibernetice atât propriile echipamente conectate la rețea, cât și pe ceilalți utilizatori ai rețelei", mai precizează RCS RDS.

Deblocarea unor porturi blocate se poate solicita din contul de abonat, accesând Digi Net Fiberlink - Deblocare porturi ( digiromania.ro/my-account/my-services ). Testarea pentru vulnerabilități se poate efectua de aici: digiromania.ro/asistenta/securitate#verifica-vulnerabilitati .

Detalii și informații suplimentare sunt disponibile pe www.digiromania.ro/asistenta/securitate.


7 comentarii despre subiectul „RCS & RDS: deblocarea unor porturi blocate”:
Anonim

Efectul va fi pozitiv, desigur pe scurta durata. Hackerii au o putere de "adaptare" destul de mare și va fi o chestiune doar de timp până când vor putea să ocolească aceste bariere. Personal, cred că cel mai bine ar fi ca RCS sa intervină cat mai puțin și mai discret in aceasta privință, lăsând aceasta problemă pe seama utilizatorilor care pot folosi soluțiile de tip antivirus și firewall existente pe piață.

Anonim

Cine are nevoie, poate debloca unele dintre porturi. Ideea e ca probabil, netul prin fibra al rcsului fiind de mare viteza, poate sa fie folosit in atacuri. Deseori am intalnit websiteuri straine care nu permit accesul de pe ip de rcs, cu siguranta motivul fiind utilizarea acestei retele - de catre diverse persoane terte, nu de abonati, ci unii care au infectat pc-urile anonatilor - in astfel de scopuri, iar respectivi admini de siteuri blocand accesul intregii clase de ipuri a rcs, pentru a se proteja. Personal, mi se pare o decizie normala de securitate informatica, si alti furnziori de internet, nu doar din Romania, avand astfel de filtre pe unele porturi.

Anonim

Mai bine ar trece direct pe ipv6 si ar rezolva mare parte din problema cu porturile

Anonim

RCS RDS are deja si IPv6.

Anonim

Ma refeream sa ramana numai cu IP-uri de ipv6, sa renunte la ipv4 pe internetul fiberlink

Anonim

Poti sa faci tu asta din setarile computerului. Eu am setat doar IPv4, nu imi place IPv6. Tu poti seta ipv6 doar, daca asa iti place.

Gigi

mi s-a intamplat recent sa constat ca pe diverse rutere, camere ip, sisteme de supraveghere sa am incercari repetate de aces neautorizat pe porturile 21,22,80,8080,1723 de la diverse adrese ip. (cele mai multe China si India). Adresele de unde s-au lansat atacurile se foloseau de anumite scripruri instalate pe calculatoare,rutere gazda. Asa ca degeaba blochezi port cand scriptul se insereaza dupa ruter.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile