joi, 23 mai 2019

Browserul Tor a devenit disponibil pe Android

Browserul Tor Project a devenit disponibil pentru telefoane, tablete și alte dispozitive cu sistem de operare Android. Browser-ul Tor trimite solicitările printr-o rețea formată din mai multe servere intermediare (printr-un algoritm de rutare din aproape-în-aproape) pentru oferi anonimitate atunci când utilizatorul vizitează un website.

"Navigarea pe dispozitive mobile este în creștere în întreaga lume, iar în anumite zone geografice este de obicei singura modalitate prin care oamenii accesează internetul. Însă în unele țări este prezentă adesea o supraveghere puternică și cenzură online, așa că a devenit o prioritate să ajutăm pe acești utilizatori", a anunțat realizatorii web-browserului Tor.

Software-ul se bazează pe browserul Mozilla Firefox, un proiect open-source pe care oricine îl poate modifica. Dezvoltatorii Mozilla și Tor colaborează din ce în ce mai mult la cele două proiecte în ultimii ani.

Modurile incognito ale browserelor web obișnuite șterg din dispozitiv înregistrările privind navigarea pe internet. Însa Tor oferă anonimitate vizitatorului și în exteriorul dispozitivului, atunci când accesează site-uri web. În rețeaua Tor, traficul online generat este anonim, fără a se înregistra lista de termeni căutați și fără a ține o evidență a IP-urilor de unde au fost inițializate respectivele căutări. Activitatea utilizatorilor Tor nu poate fi depistată din cauza unui sistem special care "ricoșează" semnalele între diferite adrese ip. De asemenea, Tor permite prin acest mecanism accesul la site-uri ce sunt filtrate de serverele proxy instalate în rețea.

Cu toate acestea, utilizarea Tor poate avea și inconveniente, cum ar fi afișarea mult mai des a testele Captcha (pentru a dovedi că nu sunteți un bot) sau afișarea site-urile într-o limbă greșită. Traficul este de multe ori lent, deoarece performanțele sale depind de numărul de computere conectate pentru a rula rețeaua.

"Nu există nicio versiune a browser-ului Tor pentru iOS din cauza restricțiilor Apple. Mai multe provocări și interdicții împiedică interoperabilitatea pe care dezvoltatorii Tor o primesc de la alte sisteme de operare", au mai precizat dezvoltatorii browserului Tor, care îi îndruma pe proprietarii de iPhone și iPad către o altă aplicație, denumită Onion Browser.

Aplicația browserului Tor pentru Android se poate descărca și instala gratuit din Google Play, dând click AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „Browserul Tor a devenit disponibil pe Android”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile