duminică, 5 mai 2019

Roland Garros în 8K prin 5G și satelit, precum și în 4K prin satelit, cablu tv și terestru

Cu ocazia turneului Roland Garros (26 mai - 9 iunie), France Televisions va face efectua noi transmisii demonstrative pentru care va utiliza cele mai noi tehnologii.


Pe parcursul a două săptămâni, radio-difuzorul public francez va efectua transmisii la rezoluție 8K prin intermediul noului standard 5G, utilizând rețeaua de telefonie mobilă experimentală 5G de Orange.

În plus, France Television va instala o platformă publică, unde vizitatorii vor fi invitați să urmărească procesul de producție 8K. Se anticipează că 100 de ore de conținut live vor fi produse pentru distribuția prin satelit, cablu tv și în sistem VOD (pentru terminale mobile și televizoare). Transmisia 8K se va putea viziona și în salonul de prezentare al France Télévisions.

17 camere video vor transmite acțiunea de pe arena Philippe Chatrier și 14 camere de pe arena Suzanne Lenglen. Au fost planificate și transmisii de realitate virtuală și augmentată, precum și 3D. Evenimentul va fi difuzat în HD de televiziunile France 2, France 3 și France 4.

Desigur, transmisiile vor fi disponibile și în 4K Ultra HD. Semnalul 4K va fi oferit prin platformele Fransat (satelit) și Orange Tv (fibră optică), precum și prin emițătoarele TNT din Nantes, Paris și Toulouse.

UPDATE 26 mai 2019:  O surpriză plăcuta: televiziunea "Roland Garros 8K" a început să fie distribuită în rezoluție 8K (3840 x 2160 px) prin satelitul Hotbird de la 13 grade Est. Frecvența de recepție și imagini găsiți AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „Roland Garros în 8K prin 5G și satelit, precum și în 4K prin satelit, cablu tv și terestru”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile