miercuri, 5 iunie 2019

Fibra optică, esențială pentru rețelele de telefonie mobilă 5G

Operatorii trebuie să utilizeze fibra optică pentru rețelele lor telefonie mobilă, potrivit specialiștilor de la Emtelle. Vorbind înainte de conferința ANGA COM (Köln, 4-6 iunie), Paul McCue a explicat că, având în vedere celulele mici de semnal, densitatea acestor rețele și cerințele tehnologiei 5G, este esențial ca fibra optică să fie utilizată pentru interconectarea internă a oricărei rețele mobile de acest tip. Fibra până la antena emițătorului devine o necesitate pentru a răspunde cerințelor de stabilitate, latență redusă și de lățimea de bandă.


"Multe companii au observat rolul central pe care fibra optică îl va avea în rețelele 5G. Pe măsură ce operatorii de telefonie mobilă vor trece la 5G, FTTx și backhaul-urile mobile existente se vor converti, creând o rețea robustă care poate suporta conectivitatea de mare viteză, oricând și oriunde. Cu fibra optică între celule, conexiunile vor urma trasee similare cu cele dintr-o rețea FTTx", a spus McCue.

Emtelle a identificat opt ​​segmente în fronthaul și backhaul unde pot fi utilizate soluțiile de fibră optică. Acestea includ extinderea Fibre-To-The-Antennas (FTTAs) existente, densificarea rețelei, modificarea C-RAN, arhitectura vRAN, celulele mici, noile locații cu antene, Distributed Antenna Systems (DAS), precum și alte soluții de conexiune internă.

"Odată cu evoluția modelului 4G și a modificărilor arhitecturale ale Radio Access Network (RAN), am observat că fibra optică a devenit rapid o opțiune pentru mulți operatori mobili, având în vedere longevitatea, latența ultra-scăzută, eficiența costurilor și capacitățile de lățime de bandă ridicată. În mod similar, la rețelele 5G, odată cu creșterea densității și a numărului de celule mici, fibra va fi o esențială", au mai precizat specialiștii de la Emtelle.


Niciun comentariu despre subiectul „Fibra optică, esențială pentru rețelele de telefonie mobilă 5G”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile