sâmbătă, 15 iunie 2019

UBER va testa taxi-uri zburătoare

După Dallas și Los Angeles, Uber a ales cel de-al treilea oraș unde va testa taxiurile zburătoare: Melbourne din Australia. A treia locație trebuia să fie Dubai, dar negocierile au eșuat și au determinat compania să caute un alt oraș pentru teste în afara SUA. Uber a avut de ales între Rio de Janeiro, São Paulo, Paris, Mumbai, Delhi, Bangalore, Melbourne, Tokyo și Sydney. În cele din urmă, Melbourne a câștigat.


Susan Anderson, directorul regional al Uber pentru Australia, Noua Zeelandă și Asia de Nord, a precizat că guvernul australian "are o abordare orientată spre viitor în ceea ce privește tehnologia transportului. Melbourne are un factor demografic și geospatial unic și o cultură a inovației și a tehnologiei, fiind o locație perfectă pentru teste".

UBER va începe în anul 2020 testarea vehiculelor electrice UberAir (cu decolare și aterizare verticală), cu trei ani înainte de lansarea preconizata a serviciului. Zborurile de testare din Melbourne vor transporta pasageri de la unul dintre centrele comerciale Westfield până la principalul aeroport internațional al orașului.

Aceasta este o călătorie de 12 mile care de obicei durează aproximativ 25 de minute cu mașina, iar cu taxiul zburător va dura 10 minute. Pasagerii vor putea rezerva zboruri prin aplicația Uber, ca orice altă călătorie, la prețuri comparabile cu cele ale lui UberX, dar vor trebui sa parcurgă drumul către și de la locațiile de aterizare și decolare denumite "Skyports".

Uber colaborează în prezent cu diverse companii pentru a proiecta ți realiza vehiculele zburătoare.

De asemenea, colaborează cu NASA pentru a crea un sistem de control al traficului aerian, pentru a-și gestiona flota de taxiuri zburătoare.


Niciun comentariu despre subiectul „UBER va testa taxi-uri zburătoare”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile