luni, 8 iulie 2019

Marea Britanie va crește numărul posturilor de radio locale care emit în sistem digital terestru (DAB)

Sute de posturi de radio locale vor emite în sistem digital în Marea Britanie din anul 2020, conform propunerilor prezentate de autoritatea Ofcom. Deoarece peste 40% din audiența radio din Marea Britanie (în creștere de la 32,9% în anul 2016) este realizată prin sistem DAB (Digital Audio Broadcasting), propunerile Ofcom marchează un pas important pentru extinderea acoperirii locale DAB, oferind ascultătorilor o gamă mai largă de posturi de radio digitale.
Emisia DAB locală va include posturi de radio locale, cu muzică, știri și alte programe pentru comunități, care acum emit doar în sistem analogic. Prin utilizarea de software și alte tehnologii, posturile de radio vor emite digital într-o zonă geografică relativ mică, dar și cu costuri mici.

Pentru a utiliza eficient spectrul de frecvențe și pentru a oferi posturilor locale de radio (existente sau noi) oportunitatea de a difuza în sistem digital, Ofcom va aloca pentru tranziție un spectru de frecvență ocupat anterior de radiouri comerciale analogice.

"Oamenii preferă din ce în ce mai mult radioul digital. Astfel, posturile mai mici de radio se vor alătura acestei revoluții digitale, diversificând posibilitățile de alegere ale ascultătorilor locali", a explicat Graham Plumb, director al Ofcom Broadcasting Spectrum.

Ofcom a realizat deja cu succes mai multe teste locale și este acum consultant cu privire la modul în care se va implementa legislația, pentru a crea un cadru tehnic și legislativ pentru licențierea radiourilor DAB locale.

Părțile interesate vor fi audiate până pe 4 octombrie 2019, iar promovarea sistemului de obținere a licențelor digitale locale va debuta la începutul anului 2020.


PS: Puteți asculta posturi internaționale si în lista de stații radio live de pe HD Satelit.


3 comentarii despre subiectul „Marea Britanie va crește numărul posturilor de radio locale care emit în sistem digital terestru (DAB)”:
Anonim

Romania nu misca nimic in domeniul asta.

Anonim

Ba mai mișcă, dar va mă dura. Deocamdată sunt transmisii DAB experimentale, parca in București, plus că se va aproba zilele acestea strategia națională de tranziție la radio digital DAB.

Anonim

România sa rezolve problema DVB T 2 cu introducerea de canale suplimentare (private, etc.). Sa se regaseasca în grila digitala terestra măcar 30 posturi TV la nivel național, apoi sa se dezvolte pe partea de radio!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile