luni, 8 iulie 2019

Project Kuiper: Amazon va lansa 3236 sateliți

Amazon va lansa pe orbita joasă a Pământului (până la 2.000 de kilometri altitudine) o constelație de 3.236 de sateliți, destinați în special pentru a oferi internet în zonele geografice cu conexiuni cu viteze mici sau în cele fără internet. Proiectul are denumirea Kuiper, iar detalii acesta au fost relevate în trei documente depuse luna trecută de către Kuiper Systems LLC la Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (ITU).
Documentele dezvăluie intenția de a lansa pe orbită 3.236 sateliți, la trei altitudini diferite: 784 sateliți vor fi la o altitudine de 590 km, 1296 sateliți la 610 km și 1156 de sateliți la 630 km. Un purtător de cuvânt al Amazon a confirmat informațiile, menționând că este "un proiect pe termen lung care prevede deservirea a zeci de milioane de oameni care nu au acces la internet în bandă largă". Amazon intenționează să colaboreze cu alte companii pentru realiza proiectul.

În cazul în care planurile Amazon se vor concretiza, sateliții săi vor oferi internet pentru aproximativ 95% din populația lumii, cu o acoperire între latitudini de la 56 grade Nord la 56 grade Sud. Cele două paralele înconjoară Pământul la aproximativ latitudinea Suediei și sub Australia.

Amazon va trebui să obțină aprobări de la FCC și de la alte autorități de reglementare din întreaga lume pentru a avansa cu Proiectul Kuiper.


Niciun comentariu despre subiectul „Project Kuiper: Amazon va lansa 3236 sateliți ”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile