miercuri, 28 august 2019

DVD Netflix a efectuat livrarea cu numărul 5 miliarde

Din 1998, DVD Netflix a fost cel mai important serviciu de închiriere DVD-uri prin poștă. În prezent, streaming-ul domină universul Netflix, dar să nu credeți că serviciul său din SUA, bazat pe închiriere discuri, este abandonat.


De fapt, a marcat o nouă etapă importantă: cealaltă parte a afacerii Netflix tocmai a efectuat livrarea cu numărul 5 miliarde (discul cu filmul "Rocketman"). Recordul a fost atins la 21 de ani de la lansarea serviciului.

Nu există nici o îndoială că partea fizică a afacerii Netflix este diminuată semnificativ în prezent. În anul 2011, DVD Netflix avea 14 milioane de abonați la închirierea de discuri, dar numărul acestora a scăzut până la 2,4 milioane în al doilea trimestru al acestui an (Netflix are însă 151 milioane de abonați la serviciul de streaming).

Cu toate acestea, serviciul de închiriere de discuri al Netflix este profitabil chiar și în prezent. Deși doar 46 de milioane de dolari obținuți în profitul pe un trimestru reprezintă o sumă foarte mică pentru Netflix în anul 2019, este suficient pentru a menține serviciul DVD Netflix.

Pe websiteul DVD Netflix (dvd.com sau dvd.netflix.com, disponibil doar în SUA), abonații își creează o lista de filme și primesc pe rând discurile Blu-ray sau DVD (în funcție de tipul de abonament), acestea fiind sunt livrate gratuit (inclusiv returul discului). Majoritatea abonaților își primesc discurile în două zile lucrătoare sau mai puțin, compania garantând că filmele vor ajunge în cutia poștală între 1 și 3 zile lucrătoare.

După ce a vizionat filmul, abonatul trimite discul prin poștă, în plicul roșu ce are taxa de transport preplătită. După ce oficiul poștal primește discul, Netflix trimite altul din lista de filme abonatului. Abonatul poate păstra un disc cât timp dorește, astfel încât nu trebuie să se grăbească să îl vizioneze. DVD Netflix are și un plan de abonament mai scump, cu două discuri închiriate simultan.


Niciun comentariu despre subiectul „DVD Netflix a efectuat livrarea cu numărul 5 miliarde”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile