luni, 19 august 2019

ThinKom dezvăluie un nou concept pentru antene de comunicație cu sateliții

Fermele de antene parabolice sunt un peisaj obișnuit într-un bază de comunicații cu sateliții de pe orbită. Antenele sunt imense, de obicei măsoară 7-10 metri în diametru și sunt foarte scumpe. Mai mult decât atât, chiar și antenele proiectate special pentru tracking (care au de obicei peste 3 metri în diametru) au o utilizare limitată pentru manipularea semnalelor către sau de la sateliții care se deplasează  cu viteză mare pe orbita joasă  (low-Earth-orbit sau LEO) și medie  (medium-Earth-orbit sau MEO).

O companie din California, ThinKom Solutions, consideră că a descoperit tehnologia care va ajuta la înlocuirea acestor antene parabolice uriașe cu un nou tip de antena gateway cu mai multe fascicule. Conceptul deja brevetat descrie noua antenă ca pe „o serie de panouri” care par pasive, dar care pot direcționa și reconfigura fascicule de semnal în mod independent. Mai mult decât atât, tehnologia ar permite utilizarea mai multor fascicule în direcții diferite în același timp.

Beneficiile noii tehnologii sunt semnificative, deoarece sistemele noilor antene nu au mecanisme de rotire complexe, nici reflectoare grele și au nevoie de mult mai puțină întreținere decât antenele parabolice. ThinKom afirmă că una dintre antenele lor cu 37 de panouri este echivalentă cu aproximativ patru antene parabolice de 2,4 m.

"Antene parabolice mari sunt utilizate limitat, cu o singură conexiune la un moment dat pentru fiecare antenă. În plus, acestea nu sunt capabile să se reorienteze rapid pe un satelit diferit, având în vedere mecanismele complexe de acționare. Aceste sisteme vechi sunt mari, grele, costisitor de instalat și de întreținut. În plus, acestea sunt afectate în mod negativ de vânt, zăpadă și încărcarea cu gheață și necesită de obicei o fundație puternică de beton armat pentru a sprijini greutatea și forțele de ridicare de câteva mii de kilograme rezultate în condiții chiar moderate ale vântului", au explicat reprezentanții companiei.

Aceste locații cu multe antene parabolice uriașe trebuie să aibă o separare suficientă între antene, necesitând adesea o suprafață imobiliară relativ mare (după cum este ilustrat în imaginea mai jos)

Matricea, care urmează să fie implementată inițial în operațiuni în bandă S și X, este construită într-o formă fixă ​​convexă pentru a oferi o acoperire maximă cu un azimut mic și pentru a minimiza diminuarea semnalului din cauza ploii și zăpezii. Are o înălțime mai mică de doi metri, pentru a elimina efectele vântului, iar suprafața pentru o antenă echivalentă cu 8 antene parabolice de 2,4 metri sau 3 antene parabolice 4,5 metri (sau orice combinație similară) ocupă mai puțin de 7 metri pătrați, permițând astfel o amplasare flexibilă în zone cu spații imobiliare limitate, cum ar fi locațiile de pe acoperiș.

Antenele cu panouri propuse de ThinKom reprezintă un concept nou pentru gateway-urile terestre de comunicare cu constelațiile de sateliți de pe orbite LEO, MEO și GEO. Abordarea ThinKom folosește mai multe antene cu aranjamente în trepte, care sunt combinate în mod reconfigurabil. Unitățile de antenă lucrează împreună pentru a urmări simultan mai mulți sateliți de pe orbite LEO, MEO și GEO cu unghiuri de elevație între 5 și 90 de grade și cu acoperire completă de 360 ​​de grade în azimut.

Noul sistem este reconfigurabil software: o singură antenă este capabilă să susțină simultan mai multe conexiuni cu diverși sateliți, modificând în mod dinamic numărul de fascicule și proprietățile undelor. Noua tehnologie consumă mult mai puțină energie electrică, ceea ce este avantaj critic în stațiile de comunicații din zonele geografice care se bazează pe energia solară și / sau care dispun de energie limitată.

Trebuie să menționăm că noi nu am reinventat roata. Această soluție folosește tehnologia noastră deja testată și patentată, în funcțiune astăzi, reducând la minimum timpul de comercializare. Conceptul noilor antene ThinKom se bazează pe tehnologia antenelor phased-array, care este utilizată deja în echipamente furnizate și instalate de compania noastră pe aproximativ 1300 aeronave și vase maritime de la peste o duzină de companii”, au explicat reprezentanții companiei.

Despre ThinKom Solutions, Inc.

ThinKom Solutions, Inc. este un important furnizor de antene inovatoare, accesibile, compacte și de bandă largă, precum și de produse aeronautice, dar și pentru vehicule, terminale portabile și alte echipamente. Produsele de bază ale companiei pot oferi rapid la nivel mondial posibilitatea de conectare cu o rată mare de transfer în benzile X, Ku, Ka și Q pentru consumatori, întreprinderi, comunități civile, militare și de informații.


Niciun comentariu despre subiectul „ThinKom dezvăluie un nou concept pentru antene de comunicație cu sateliții”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile