marți, 10 septembrie 2019

SmarDTV și NAGRA au lansat o tehnologie de watermarking pentru modulele CAM CI+

SmarDTV Global și NAGRA, furnizori de soluții de securitate pentru distribuția conținutului, au lansat o tehnologie de watermarking pentru modulele de acces condiționat (CAM).


Tehnologia permite încorporarea imperceptibilă a informațiilor de urmărire direct în conținutul video sau audio, ajutând la identificarea sursei conținutului. Conținutul va avea un watermark unic care poate fi extras din materialul piratat pentru a urmări traseul înapoi la sursă și pentru a lua măsuri anti-piraterie. Tehnologia NexGuard poate proteja investițiile proprietarilor de conținut și ale operatorilor de televiziune cu plată, contribuind la descurajarea și combaterea pirateriei din punct de vedere tehnic și/sau legal.

Soluția comună se bazează pe un proces în două etape. În prima etapă are loc pre-procesarea video, utilizând tehnologia de watermarking NAGRA NexGuard PayTV-C (integrată în codificator). În etapa a doua, post-procesarea este efectuată de un client PayTV-C care rulează în modulul SmarDTV. Această abordare în doi pași oferă un consum redus al lățimii de bandă pentru conținutul marcat cu watermark, nu există o latență suplimentară a semnalizării și se furnizează un echilibru de procesare între codificator și modul.

Posibilitatea de a afla care este sursa conținutului distribuit ilegal este un pas critic în lupta cu cele mai mari provocări ale pirateriei din ziua de azi, cum ar fi redistribuirea ilegală a programelor sportive în direct. Suntem incantați să colaborăm cu SmarDTV Global pentru a oferi o astfel de soluție care funcționează pe modulele CI+”, a precizat Jean-Philippe Plantevin, vicepreședinte Anti-Piraterie de la NAGRA.

Hervé Mathieu de la SmarDTV Global a adăugat: „SmarDTV Global este în topul distribuției de module CAM pentru operatorii de televiziune cu plată. Am oferit deja peste 10 milioane de module CI+ care, în ultimul deceniu, au fost sau sunt utilizate de abonații operatorilor de televiziune cu plată, astfel încât îmbunătățirea produselor noastre cu o tehnologie de watermarking de ultimă generație este un pas firesc".


Niciun comentariu despre subiectul „SmarDTV și NAGRA au lansat o tehnologie de watermarking pentru modulele CAM CI+”:

Trimiteți un comentariu

☑ Sunt de acord cu Regulamentul comentariilor.

Furnizori de servicii

AKTA (81) Digi (555) Focus Sat (259) FREESAT (25) iNES (26) Nextgen (84) Orange (227) Telekom (310) UPC (280) Vodafone (85)

TOP 10: Cele mai citite știri în ultimele 7 zile