marți, 10 septembrie 2019

SmarDTV și NAGRA au lansat o tehnologie de watermarking pentru modulele CAM CI+

SmarDTV Global și NAGRA, furnizori de soluții de securitate pentru distribuția conținutului, au lansat o tehnologie de watermarking pentru modulele de acces condiționat (CAM).

Tehnologia permite încorporarea imperceptibilă a informațiilor de urmărire direct în conținutul video sau audio, ajutând la identificarea sursei conținutului. Conținutul va avea un watermark unic care poate fi extras din materialul piratat pentru a urmări traseul înapoi la sursă și pentru a lua măsuri anti-piraterie. Tehnologia NexGuard poate proteja investițiile proprietarilor de conținut și ale operatorilor de televiziune cu plată, contribuind la descurajarea și combaterea pirateriei din punct de vedere tehnic și/sau legal.

Soluția comună se bazează pe un proces în două etape. În prima etapă are loc pre-procesarea video, utilizând tehnologia de watermarking NAGRA NexGuard PayTV-C (integrată în codificator). În etapa a doua, post-procesarea este efectuată de un client PayTV-C care rulează în modulul SmarDTV. Această abordare în doi pași oferă un consum redus al lățimii de bandă pentru conținutul marcat cu watermark, nu există o latență suplimentară a semnalizării și se furnizează un echilibru de procesare între codificator și modul.

Posibilitatea de a afla care este sursa conținutului distribuit ilegal este un pas critic în lupta cu cele mai mari provocări ale pirateriei din ziua de azi, cum ar fi redistribuirea ilegală a programelor sportive în direct. Suntem incantați să colaborăm cu SmarDTV Global pentru a oferi o astfel de soluție care funcționează pe modulele CI+”, a precizat Jean-Philippe Plantevin, vicepreședinte Anti-Piraterie de la NAGRA.

Hervé Mathieu de la SmarDTV Global a adăugat: „SmarDTV Global este în topul distribuției de module CAM pentru operatorii de televiziune cu plată. Am oferit deja peste 10 milioane de module CI+ care, în ultimul deceniu, au fost sau sunt utilizate de abonații operatorilor de televiziune cu plată, astfel încât îmbunătățirea produselor noastre cu o tehnologie de watermarking de ultimă generație este un pas firesc".


Niciun comentariu despre subiectul „SmarDTV și NAGRA au lansat o tehnologie de watermarking pentru modulele CAM CI+”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile