vineri, 29 noiembrie 2019

RCS RDS a încheiat contracte de transmitere a dreptului de a opera rețelele de comunicații electronice aparținând companiilor din România Digital Cable Systems S.A., AKTA Telecom S.A. și ATTP Telecommunications S.R.L

RCS RDS S.A., filiala din România a Societății („RCS RDS”), a anunțat printr-un comunicat prezentat pe platforma Bursei de Valori București că a încheiat contracte de transmitere a dreptului de a opera rețelele de comunicatii electronice apartinand companiilor din Romania Digital Cable Systems S.A., AKTA Telecom S.A. si ATTP Telecommunications S.R.L.

"Societatea dorește să își informeze investitorii și acționarii că, la data de 28 Noiembrie 2019, RCS RDS, denumita in continuare „Cesionarul” si Digital Cable Systems S.A., AKTA Telecom S.A., respectiv ATTP Telecommunications S.R.L., denumiti in continuare impreuna „Cedentii”, au încheiat contracte (impreuna „Contractele”) avand ca obiect operarea de catre RCS RDS a activelor prin care se furnizeaza servicii de comunicatii electronice catre clientii de tip rezidential.

Contractul incheiat cu ATTP Telecommunications S.R.L. are ca obiect si vanzarea unor active constand in infrastructura, clientela etc., la data implinirii conditiilor suspensive indicate mai jos.

In baza acestor Contracte, RCS RDS va opera retelele de comunicatii electronice ale Cedentilor si va furniza servicii de comunicatii electronice catre clienti, in schimbul platii de catre RCS RDS a unei chirii in cuantumul agreat de parti. In baza Contractelor, RCS RDS ar urma sa furnizeze un numar de aproximativ 540 de mii de servicii de acces la Internet, televiziune prin cablu, telefonie fixa si telefonie mobila.

Contractele sunt incheiate pentru o durata initiala de 3 ani, care poate fi prelungita la optiunea oricareia dintre parti pentru un nou termen de 3 ani. Sumele totale platibile cu titlu de chirie sau pret de catre RCS RDS in temeiul acestor Contracte sunt de maximum 77 milioane Euro exclusiv TVA.

Operarea retelelor, respectiv vanzarea activelor pot avea loc dupa implinirea urmatoarelor conditii suspensive: (a) obtinerea aprobarii autoritatii de concurenta si (b) dobandirea de catre ATTP Telecommunications S.R.L. in mod cumulativ (i) a drepturilor necesare transmiterii folosintei activelor transmise prin contractul incheiat in acest sens de ATTP Telecommunications S.R.L. si RCS RDS, (ii) a majoritatii actiunilor Digital Cable Systems S.A. si (iii) a majoritatii actiunilor AKTA Telecom S.A..

In baza acestor Contracte, Cedentii intentioneaza sa asigure propriilor clienti de tip rezidential servicii de calitate superioara la preturi avantajoase, RCS RDS dispunand de toate resursele, capabilitatile si cunostintele necesare pentru a asigura acest lucru, prin exploatarea sinergiilor dintre reteaua proprie de comunicatii electronice si retelele ce formeaza obiectul Contractelor."


18 comentarii despre subiectul „RCS RDS a încheiat contracte de transmitere a dreptului de a opera rețelele de comunicații electronice aparținând companiilor din România Digital Cable Systems S.A., AKTA Telecom S.A. și ATTP Telecommunications S.R.L”:
Anonim

Deci sa înțeleg ca RCS RDS va opera pentru următorii cel putin 3 ani serviciile pentru TOȚI abonații AKTA / DCS, nu doar pentru o parte din clienți, cum era pana acum? Deci practic, pentru noi, toți clienții AKTA, RCS RDS devine furnizorul nostru de servicii, chiar dacă nu e o vânzare efectiva clasică, ci deocamdată e doar o asa-zisă închiriere? Vom avea grila de cablu, netul si preturile Digi? Mie îmi convine dacă va fi asa.

Anonim

Doar ca, parca.... După ce le da acceptul toate instituțiile birocratice.
Parca.

Anonim

CRED CA VOR PRIMI ACCEPTUL DE LA TOTI SI NU O SA FIE PROBLEME . ASTEPTAM DIGISPORT PE AKTA ;))

Anonim

Oficial și juridic e un fel de închiriere. Vedem peste 3 ani dacă va fi vânzare sau va fi prelungita închirierea din nou încă 3 ani.

Momentan nu e nici o aprobare de primit pentru închiriere, legea nu prevede necesitatea unei astfel de aprobari in România pentru inchiriere. Ba mai mult, nici macar la vanzare legea nu prevede o astfel de obligativitate in Romania.

In alte tari se procedează intr-adevar astfel, dar nu la noi, ca nu exista o lege procedurala pentru astfel de aprobări care garanteaza ca nu este o tranzactie de genereaza monopol, apobari pe care sa le emita vreo autoritate din Romania.

Ionut

Sa vezi circ si caterinca cand abonatii Akta se vor pomeninumai cu 3 posturi marca Discovery si numai unul in HD adica Travel Channel. Cand or sa vada ca le dispare Discovery Science, Id, animal planet. ..sau poate intra si astea in grila Digi

Radu Ungureanu

Da ionut, dar o sa aibă BBC earth care mi se pare mai bun decât discovery in prezent, plus cele de doumnentare de la digi care sunt de bun simt. Discovery science nu stiu ce oferă dar cel clasic mi se pare slab ca si grila, cel puțin cevsd eu c . Televiziune de documentare

Anonim

Pentru @Ionut grila Akta ramane aceeasi doar ca se va introduce toate canalele de la Digi

Anonim

Mai tare va fi in momentul cand abonamentul se va face 25 de lei in loc de 44 si la net de 17 lei in loc de 50. Sa vezi atunci rezilieri.

Anonim

Sau poate ca nu vor micsora preturile, unde nu exista concurenta pot sa faca o aroganta...
Noi speculam. Concret vorbim cand vedem grila schimbata si instiintari la abonati.

Anonim

Va hazardati aiurea, Digi or sa bage DOAR posturile care sunt DUBLLURI ale unor SD-uri, in rest, NIMIC nou sub soare ;)

Anonim

Preturile la ei acuma sunt reduse cu 505 timp de 1 an apoi se dubleaza,va fi monopol.

Anonim

Povestile cu inchirierea e doar praf in ochi.!
De fapt este vanzare..si atat!

Anonim

Macar sa avem numai posturi HD la DIGI, chiar daca nu mai vin altele noi o vreme.

Danys

Eu m-as bucura sa am parte de netul foarte bun de 500 sau 1000 mbps!

Anonim

daca programele digi sport vor intra pe reteaua akta atunxi nu sunt sanse sa vedem la digi animal planet sii discary stinta

Anonim

Ce nu ati anteles la digi ca daca NU se ampac pa preturile tv le scot din grila.Sa vedem ce se va antampla si cu PRO TV cand va veni noul patron.

Clhd

https://postimg.cc/gallery/p5rcmswg/ Food Network in grila Akta

Costin Red

Până la urmă, ce s-a întâmplat, mai concret?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile