miercuri, 29 ianuarie 2020

A fost adoptat standardul MIDI 2.0

La aproximativ 35 de ani de lansarea detaliată a specificațiilor standardului MIDI 1.0, producătorii de instrumente muzicale au votat în unanimitate, pe 18 ianuarie 2020, adoptarea noului standard MIDI 2.0.

Este cel mai mare avans al tehnologiei muzicale din ultimele decenii, oferind comunicare în două sensuri, printre multe alte funcții noi, dar rămânând compatibil și cu vechile specificații MIDI 1.0.

Companii precum Roland, Native Instruments, Korg și Yamaha fac parte din MIDI Manufacturers Association.


Orga A-88MKII de la Roland va fi  prima vândută, din luna martie, cu noul standard MIDI 2.0.

Deoarece cablurile DIN pe 5 biți utilizate în anii '80 nu puteau suporta audio de înaltă rezoluție, specificația MIDI 2.0 este pregătită pentru orice conector digital pe care doriți să îl utilizați, inclusiv conectare prin porturi USB. Aceasta va permite o sincronizare mult mai precisă și o rezoluție mult mai mare prin actualizarea de la 7 biți la 32 de biți.

De asemenea, instrumentele vor fi mai ușor de utilizat, cu profiluri care vor configura automat echipamentul muzical pentru utilizare. Va fi oferită și o caracteristică denumită Property Exchange care utilizează JSON (JavaScript Object Notation) pentru a trimite informații de configurare mai detaliate.

Veți petrece mai puțin timp prin presetări și mai mult timp creând muzică. În plus, unele dintre aceste funcții vor putea fi utilizate chiar și cu echipamente vechi MIDI 1.0.

Desigur, încă mai este loc pentru îmbunătățiri, precum funcționarea în rețea a mai multor instrumente. Însă reprezintă o actualizare masivă față de vechiul standard și va fi utilă pentru oricine încearcă să lanseze un album câștigător la Grammy, indiferent dacă va crea muzica din dormitorul său ori dintr-un studio profesional.


Un comentariu despre subiectul „A fost adoptat standardul MIDI 2.0”:
Anonim

Super, sper sa fie implementat si in Windows.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile