joi, 16 ianuarie 2020

Microsoft a lansat noul browser Edge bazat pe Chromium

Microsoft a lansat oficial astăzi browserul Edge bazat pe Chromium, același sursă care se află la baza Google Chrome. Utilizatorii de Windows și Mac pot descărca și instala actualizarea manual, iar actualizările automate vor deveni disponibile pentru utilizatorii de Windows începând cu săptămâna viitoare.

Browserul Edge bazat pe Chromium oferă o performanță de navigare semnificativ mai rapidă decât vechea versiune, o mai bună securitate generală și o mulțime de funcții noi, precum un mod Internet Explorer pentru compatibilitatea cu aplicațiile web mai vechi. Funcția de colecții, o caracteristică care vă permite să colectați informații din paginile web și să le organizați în documente ușor de distribuit, nu va fi disponibilă la relansarea Edge de astăzi, dar compania crede că probabil va fi disponibilă în maxim 2 luni.

Când Microsoft a lansat inițial Edge cu Windows 10, a utilizat o mulțime de resurse în dezvoltarea propriului browser. Dar compania pur și simplu nu a putut concura cu dominanța Google Chrome, iar în 2018 a anunțat o un pas înapoi, dar în același timp unul înainte, către sursele Chromium.

Din punctul de vedere al Microsoft, o sursă de bază mai bună înseamnă că echipa poate dedica mai mult timp funcțiilor unice. De asemenea, un browser rapid și stabil integrat în Windows înseamnă că mai puține persoane vor instala browserul Chrome imediat după ce instalează Windows-ul. Desigur, Mozilla, organizația care dezvoltă browserului Firefox a fost dezamăgită de decizia Microsoft.

Browserul reînnoit este rapid și ușor de utilizat, rar apar probleme de compatibilitate cu site-urile web, deoarece toată lumea tinde să creeze pagini compatibile pentru Chrome. Setările sale de confidențialitate sunt un mare pas înainte pentru consumatorii obișnuiți.

De asemenea, e ușor să configurați noul Edge după instalare: pur și simplu browserul preia marcajele și setările existente, apoi solicită un stil de pagină de pornire. Puteți opta de la ceva simplu cum ar fi un motor de căutare, o vizualizare mai elegantă cu fotografii sau o pagină plină de știri.

Noul browser Edge bazat pe Chromium se poate descărca manual de AICI și instala pe Windows 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7, macOS, precum și pe iOS de AICI și Android și AICI.


8 comentarii despre subiectul „Microsoft a lansat noul browser Edge bazat pe Chromium”:
Anonim

Am instalat pe Windows 10, merge foarte bine, sunt foarte multumita de noul Edge!

Anonim

Interesant e si faptul ca un browser Microsoft se poate instala si pe Android si IOS.

Anonim

L-am instalat pe Win7-64; mi-a upgradat si I.E. la vers. 11 cu aceasta ocazie; la amandoua mi-au disparut Favorites, pe care a trebuit sa le reincarc din alta sursa (file).
Deocamdata merge bine - de fapt, nu le folosesc decat pentru stiri MSN si printuri de pe site-uri unde Chrome nu functioneaza bine.

Anonim

Cu ce browser se poate reda continut 1080p, acum ca Edge nu mai ofera aceasta posibilitate?

Anonim

La mine merge și 4K și 8K cu noul Edge.

Anonim

Am verificat pe Netflix cu Ctrl+Shift+Alt+D si imi apare doar 720p.

Anonim

Nu importă favoritele decât din vechiul Internet Explorer, nu și din Edge. Dacă știe cineva mai mult..

Anonim

Mie pe Youtube imi ruleaza perfect 4K. Verificati si voi. Daca pe Youtube va merge, dar pe Netflix nu merge, probabil inca nu a adaptat Netflix serverele lor si la noul Edge. Eu nu am acel Netlix, deci nu pot verifica 4K decat pe Youtube. Daca nu va merge nici pe Youtube in 4K, atunci e o problema sau setare locala de la voi.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile