marți, 17 martie 2020

Arianespace suspendă lansările din Guyana Franceză

Baza Arianespace din Guyana Franceză, de la Kourou, a suspendat toate misiunile de lansare din cauza Coronavirusului. Arianespace în sine, plus agenția spațială CNES franceză și multe alte companii cu sediul la Kourou, au încetat toate activitățile în conformitate cu instrucțiunile guvernului francez privind Covid-19.


Baza își va relua activitățile imediat ce condițiile vor permite. Agenția spațială a explicat: „Această măsură excepțională este concepută pentru a proteja sănătatea angajaților și a populației locale, menținând totodată securitatea necesară pentru pregătirea lansărilor programate.

O rachetă Vega fabricată din Italia și un booster rusesc Soyuz au fost programate să decoleze mai târziu în această lună și în aprilie. Aceste misiuni vor fi amânate, iar suspendarea operațiunilor la centrul spațial din Guyana Franceză, situat pe coasta de nord-est a Americii de Sud, va provoca probabil întârzieri în lanț ale misiunilor.

Deși nu este clar cât timp vor fi suspendate operațiunile de lansare din Guyana Franceză, o oprire îndelungată ar putea afecta planurile de lansare a noilor rachete europene Vega C și Ariane 6 de la sfârșitul acestui an.

Săptămâna trecută, CEO-ul Avio - compania italiană care construiește racheta Vega - a declarat că pregătirile de lansare pentru următoarea lansare Vega continuă în Guyana Franceză. Operațiunile de fabricație în unitatea Avio din Colleferro, Italia, în apropiere de Roma, au continuat, de asemenea, pe cât posibil, unii oficiali lucrând de la distanță. Tehnicienii instalațiilor au fost împărțiți în mai multe schimburi, pentru a reduce densitatea lucrătorilor din fabrică.

Numărul de cazuri COVID-19 în țările europene a crescut începând cu săptămâna trecută, Italia fiind cea mai afectată țară europeană. În Guyana Franceză, s-au confirmat luni șase cazuri.

Următoarele lansări comerciale programate includ un satelit Galaxy 30 (pentru Intelsat) și BSAT-4b (pentru operatorul japonez de sateliți japonez BSAT), care au fost programate pentru lansare împreună în iunie.


Niciun comentariu despre subiectul „Arianespace suspendă lansările din Guyana Franceză”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile