sâmbătă, 25 aprilie 2020

Europol avertizează în privința riscurilor divertismentului piratat

Europol a publicat sfaturi privind riscurile potențiale ale utilizării serviciilor ilegale tv prin protocol IP și a website-urilor de streaming ilegal.

"Tv prin protocol IP este o tehnologie care permite transmiterea în direct și la cerere a conținutului de televiziune online. Tehnologia tv prin protocol IP a permis evoluția de la difuzarea prin moduri tradiționale (prin aer, prin satelit și prin cablu) către streaming-ul prin internet. Astfel de tehnologii oferă avantaje clienților, cum ar fi accesul online flexibil și conținut video la cerere. Dar infractorii au profitat de piața în expansiune și de numărul tot mai mare de abonați la internet de mare viteză pentru a configura platforme ilegale tv prin protocol IP", explică Europol.

"Aceste servicii ilegale au existat și anterior. Deci care este diferența în timpul pandemiei actuale? Milioane de persoane sunt izolate acasă, căutând diferite tipuri de divertisment digital pentru a face față izolării sociale. Infractorii își adaptează rapid activitățile, oferind fluxuri de înaltă calitate video, în timp ce furnizorii legitimi au convenit să reducă calitatea fluxului video pentru a nu congestiona internetul în UE. În plus, aceste platforme ilegale oferă și mai mult conținut decât cele legale, compensând lipsa evenimentelor sportive", mai explică Europol.

"Care sunt riscurile streaming-ului ilegal? Software rău intenționat vă poate infecta dispozitivul electronic. Infractorii vă pot accesa informațiile personale și financiare. Parolele dvs. și datele de plată pot fi furate. Puteți avea pierdere financiară dacă serviciile pirat cu plată sunt suspendate. Streaming-ul de pe website-uri și aplicații ilegale ar putea expune copiii la conținut inadecvat prin reclame pop-up. Multe dintre serialele și programele dvs. preferate pot să fie anulate din cauza lipsei de finanțare, banii ajungând la rețele pirat și nu le cei care au investit în acele producții. În plus, achiziționând servicii de streaming, îi ajutați pe infractori să finanțeze alte tipuri de infracțiuni", avertizează Europol.

"Așadar, fiți conștienți de riscurile divertismentului piratat. Folosiți doar abonamente oficiale și descărcați conținutul software numai de pe platformele oficiale. Verificați dacă plata dvs. este efectuată într-un mod sigur. Verificați platforma online pentru densitatea greșelilor de ortografie, acesta ar putea fi un indicator privind înșelătoria. Verificați dacă există o companie înregistrată pentru serviciile oferite. Nu accesați platforme tv prin protocol IP ilegale, evitați capcana reclamelor care promit fluxuri video de înaltă calitate și reduceri super speciale. Termeni precum „cel mai bun”, „cel mai ieftin” în oferte și nume de domeniu ar putea fi uneori un indicator că furnizorul este ilegal. Dacă un serviciu sună prea bine pentru a fi adevărat, probabil ceva nu este în regulă sau este ilegal. Nu introduceți numărul dvs. de telefon, adresa de e-mail sau datele de contact pe platforme de streaming ilegale. Nu revindeți serviciile ilegale. Ca revânzător vă puteți confrunta cu acuzații penale", mai explică Europol.

De asemenea, Mark Mulready, vicepreședinte al Audiovisual Anti-Piracy Alliance, a criticat apariția a tot mai multe addon-uri pirat pentru platforme și aplicații legale, pluginuri care oferă o alternativă gratuită, dar deseori ilegală, la serviciile de streaming video bazate pe abonament.

Website-urile de piraterie din întreaga lume profită de conținutul pus la dispoziție de către furnizorii de streaming legitimi, furând și adăugând conținutul în propriile lor biblioteci. Am văzut chiar exemple de website-uri de piraterie care oferă abonaților lor asa-zise reduceri pe perioada pandemiei. Aceste site-uri ilegale sunt cele care produc cele mai mari prejudicii industriei legitime și, în mod indirect, economiilor statelor, continuând să utilizeze totuși un trafic semnificativ de internet", remarcă Mark Mulready.

Acum este momentul ca și Comisia Europeană să ia în considerare introducerea de proceduri simplificate pentru blocarea și eliminarea eficientă a conținutului piratat de pe Internet. O astfel de decizie nu va ajuta în mod semnificativ la gestionarea congestiei internetului, dar va reduce riscurile pentru utilizatorii finali auto-izolați care caută conținut piratat în timpul pandemieiDe exemplu, website-urile și pluginurile pirat sunt uneori nesigure și includ viruși cibernetici periculoși, dar și alte capcane nedorite care vă pot cripta sau controla dispozitivele. Hackerii pot utiliza de asemenea site-uri web și aplicații de piraterie tv ca pe porți de intrare în rețeaua dvs. de acasă, unde vor încerca să fure totul, de la datele cu caracter personal la detaliile financiare. Ultimul lucru de care vrei să te îngrijorezi este un virus informatic, acum când deja există acest virus periculos, răspândit în lumea reală. Așa că aș sfătui pe toată lumea să se gândească cu atenție la ce conținut accesează online”, mai avertizează Mark Mulready.


Niciun comentariu despre subiectul „Europol avertizează în privința riscurilor divertismentului piratat”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile