luni, 28 septembrie 2020

S-a decis: Focus Sat și UPC Direct vor rămâne la 0,8° Vest. Va fi mutat doar DTH-ul freeSAT din Cehia și Slovacia.

S-a decis: clienții platformei de satelit freeSAT din Cehia și Slovacia vor trebui să își reorienteze antenele către satelitul Astra 3B de la poziția orbitală 23,5° Est, unde sunt furnizate și servicii pentru clienții platformei de satelit cehe și slovace Skylink.


Astra 3B este o poziție orbitală pe care o vom dezvolta în continuare în Republica Cehă și Slovacia ”, spune Jaromír Glisník, membru în Consiliul de Administrație al Canal + Luxembourg (M7 Group). 

Compania s-a decis cum va proceda și pe alte piețe. "În Ungaria și România vom rămâne la 1° Vest"(nr: mai exact, 0,8° Vest), a adăugat acesta pentru parabola.cz.

Canal + Luxembourg oferă serviciile sale de televiziune DTH prin sistemele de satelit Thor 5/6/7 și Intelsat 10-02, adică la poziția 0,8 ° V / 1 ° V (în Republica Cehă și Slovacia sub marca freeSAT, în Ungaria sub marca UPC Direct, iar în România sub marca Focus Sat).  Pe lângă aceste servicii DTH, mai operează platforma Skylink (menționată mai sus) pe piețele cehă și slovacă, utilizând satelitul Astra 3B, mai precizează sursa citată. Prin acest satelit își oferă serviciile clienților din țările Benelux sub brandurile Canal Digitaal, TV Vlaanderen și TéléSAT. 

Serviciul prin satelit freeSAT a fost lansat pe piața cehă, slovacă și maghiară în septembrie 2000. Platforma a fost inițial oferită prin sistemul de sateliți Astra de la 19,2° Est. Pentru dezvoltarea în continuare a afacerii, operatorul platformei UPC Direct a decis ulterior să-și mute serviciul de televiziune în sistemul de sateliți Thor, pe platforma unde era și DTH românesc Focus Sat.

Migrația către noua poziție de la 0,8 ° Vest a avut loc în luna mai 2010. La sfârșitul anului 2018, toate cele trei platforme (freeSAT, UPC Direct și Focus Sat) au fost cumpărate de operatorul luxemburghez M7 Group, extinzându-se astfel pe alte piețe. În mai 2019, a fost anunțată o altă achiziție: Videndi, proprietarul Canal +, a cumpărat M7 Grup. Astfel, UPC Direct, Focus Sat, freeSAT și Skylink au devenit parte a familiei Canal +.

22 de comentarii despre subiectul „S-a decis: Focus Sat și UPC Direct vor rămâne la 0,8° Vest. Va fi mutat doar DTH-ul freeSAT din Cehia și Slovacia.”

 1. La Focus Sat România de ce nu sunt mai multe canale HD pe satelit introduse.Au foarte puține.

  RăspundețiȘtergere
 2. Din punct de vedere al programelor sunt cei mai slabi din Ro,faptul că i-au achiziționat canal plus ,nu a adus nici o imbunatațire ,canale sport ,filme sau gen discovery

  RăspundețiȘtergere
 3. Corect,macar de aduceau canalele sport din Ungaria,Cehia,etc....chiar și intr-un pachet suplimentar

  RăspundețiȘtergere
 4. Sport1,Sport2 și M4sport Hungary ar fi ideal la Focust Sat

  RăspundețiȘtergere
 5. Nu se poate să le adauge pentru România, acele televiziuni nu au drepturi de difuzare a competițiilor sportive și pentru România.

  RăspundețiȘtergere
 6. Cei de la Focussat dacă vroiau puteau să introducă postul M4 chiar si in HD la noi mai ales că acest post este retransmis si in Slovacia de ani de zile deci dacă la ei nu se pune problema cu retransmisia postului la noi de ce s-ar pune problema. În plus dacă stăm să ne gândim M4 Sport poate fi urmărit si pe teritoriul româniei online sunt situri care retransmit acest post 24/24.În plus legal pot fi urmărite și la noi toate posturile Upc Direct la un preț de 80 de lei lunar.Peste 100 de posturi în limba maghiară printre care M4 HD,Sport1HD,Sport2 SD,HBO-urile,Filmbox-uri,pachetul Adult,posturi generaliste, documentare, muzică, plus multe altele care sunt oferire in prezent in Ungaria de către Upc Direct abonaților săi toate acele posturi pot fi urmărite și la noi.

  RăspundețiȘtergere
 7. Nu, nu pot fi transmise și în România, nu au drepturi de televizare și în România. Dacă au în Slovacia și alte țări drepturi, nu înseamnă că au legal voie si in România. Pasionații de sute de canale maghiare se pot abona la versiunea sora maghiara, UPC Direct, e semnal perfect în toată România.

  RăspundețiȘtergere
 8. In pachetul Panonia [9 lei,40 canale, dintre care 3 în format HD.} Conține cele mai multe și mai diverse canale în limba maghiară: știri și filme, sport, muzică și documentare.Canalul sport Spiler 1 TV transmite meciuri din Premier League,Cupa FA si La Liga.

  RăspundețiȘtergere
 9. Ce drepturi să aibă pe teritoriul slovaciei cei de la Mtva aici mă refer la retranmisia postul M4 Sport când știm că la ei sunt retransmise posturi în limba maghiară datorită faptului că sunt abonați de etnie maghiară În plus pe M4 Sport sunt competiții sportive exemplu C.L.E.L la fotbal ,Formula1 toate aceste dacă ar fi să gândim au drept de retransmisie doar pe teritoriul ungariei cei de la Mtva au cumpărat aceste drepturi doar pentru retransmisia lor pe teritoriul ungariei nu au plătit în plus ca să retransmita si in alte țări precum românia sau slovacia.

  RăspundețiȘtergere
 10. Daca nu iti ajung posturile maghiare de la Focus Sat, te poti abona la UPC Direct, care e DTH maghiar. Nu are rost sa astepti, deoarece Focus Sat e DTH romanesc, e putin probabil ca va avea vreodată in grila mai multe canale maghiare decât românesti.

  RăspundețiȘtergere
 11. Ce legatura are discutia asta despre dorinta unora de a introduce mai multe canale maghiare la Focus Sat cu faptul ca noii proprietari au decis sa nu mute Focus Sat, asa cum se zvonea, pe alt satelit? In loc sa va bucurati ca nu mai e necesara munca sa fie mutate antenele pe alt satelit, cum va fi necesar la Freesat Cehia, o dati in offtopic sa va introduca Focus Sat nu stiu ce canale maghiare.

  RăspundețiȘtergere
 12. Cel mai simplu este...iti cumperi un dth digi ungaria Si ai toate canalele de sport ungaria,Pe partea de vest a țării sigur se recepționează,plătești in avans pe 2 ani abonamentul ,problema se pune cand il achiziționezi și faci abonamentul ,probabil trebuie să fie un cetățean cu domiciliul acolo

  RăspundețiȘtergere
 13. Se receptioneaza oriunde in Romania DTH-urile Digi Ungaria si UPC Direct, sunt folosiți exact aceeași sateliți ca pentru Focus Sat si Digi România, semnalul e identic.

  RăspundețiȘtergere
 14. Nu stiu dacă digi satelit ungaria are in grila de programe canalele sport1 și 2 si m4sport

  RăspundețiȘtergere
 15. Pe mine unul m-ar interesa si programele de sport de la vecinii noștri sârbi,programele arena și Sport klub,astea da ,Sunt cu adevărat șmechere,Oare pe ce satelit transmit?

  RăspundețiȘtergere
 16. Întrebarea mea cind va fi mutarea în articol nu scrie data dacă am remarcat bine

  RăspundețiȘtergere
 17. Dacă nu scrie data calendaristica, înseamnă că nu au anunțat-o.

  RăspundețiȘtergere
 18. Din cate stiu, canalele sarbe, arena si sportklub sunt pe eutelsat 16 grade est

  RăspundețiȘtergere
 19. Luna aceasta va fi mutarea. Au anunțat ca va rămâne multe tp libere și va introduce programe hd si pentru ro și pentru hu

  RăspundețiȘtergere
 20. Rog moderatori sa facă uptate la articol mulțumesc

  RăspundețiȘtergere

☑ Sunt de acord cu Regulamentul comentariilor.

Furnizori de servicii

AKTA (81) Digi (555) Focus Sat (259) FREESAT (25) iNES (26) Nextgen (84) Orange (227) Telekom (310) UPC (280) Vodafone (85)