marți, 6 octombrie 2020

Platformele de jocuri video vor reprezenta un sector de 9,3 miliarde euro în anul 2025

Un raport al Juniper Research estimează că platformele de jocuri video, cum ar fi EA Play și PlayStation Now, vor reprezenta un sector de 11 miliarde de dolari (9,3 miliarde de euro) în anul 2025, comparativ cu 6,6 miliarde de dolari în acest an. Aceste platforme aduc un nou flux de venituri pentru o industrie care se va confrunta în următorii cinci ani cu o scădere a veniturilor de aproximativ 3% anual.

Cu toate acestea, Juniper Research estimează ca abonamentele la jocuri în cloud vor reprezenta doar 25% din acest venituri, în perioada de prognoză. Raportul Juniper Research arată că abonamentele accesate prin intermediul computerelor vor reprezenta cel mai mare segment, cu venituri de peste 5 miliarde de dolari în anul 2025.

În ciuda unei piețe în plină expansiune a jocurilor mobile, abonamentele la jocuri mobile vor reprezenta doar o nișă, mai puțin de 1% dintre jucătorii de pe telefoanele mobile din întreaga lume utilizând un abonament pentru jocuri pe smartphone-ul lor.

Evoluția platformelor de jocuri în cloud nu este limitată de cererea de servicii, existând deja milioane de utilizatori, ci de lipsa de conștientizare a disponibilității acestor platforme. Viteza redusă a internetului limitează de asemenea prezența acestor platforme pe multe piețe, diminuând drastic adoptarea acestei tehnologii la nivel global de către jucătorii activi.

Jocurile în cloud reprezintă o piață extrem de concentrată, peste 60% din abonamentele anticipate urmând să fie în SUA și China. Redirecționarea anumitor tipuri de jucători de pe aceste piețe va conferi un succes durabil. Dar conștientizarea existenței jocurilor în cloud, în afara anumitor segmente de jucători, va menține sectorul doar ca pe o nișă a pieței de gaming.


Niciun comentariu despre subiectul „Platformele de jocuri video vor reprezenta un sector de 9,3 miliarde euro în anul 2025”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile