miercuri, 16 decembrie 2020

Electronic Arts va cumpăra Codemasters cu 1,2 miliarde dolari

Electronic Arts Inc a anunțat că a ajuns la un acord pentru achiziția recomandată a Codemasters, celebrul dezvoltator de jocuri din Marea Britanie, într-o tranzacție de 1,2 miliarde dolari. Se preconizează că achiziția va fi finalizată în primul trimestru al calendarului 2021.

Electronic Arts și Codemasters au ambiția comună de a fi lideri incontestabili în categoria de jocuri video de curse. Compania va beneficia de cunoștințele, resursele și amprenta globală a EA. Credem că fuziunea va oferi un viitor interesant și prosper pentru Codemasters, permițând echipelor noastre să creeze, să lanseze și să ofere jocuri mai bune pentru un public extrem de pasionat”, a declarat Gerhard Florin, președintele Codemasters.

Este o oportunitate extrem de convingătoare de a reuni Codemasters și Electronic Arts pentru a crea noi jocuri de curse, uimitoare și inovatoare. Industria de jocuri este în creștere și împreună vom fi lideri într-o nouă eră a divertismentului de racing virtual. De mulți ani admirăm talentul creativ și jocurile de înaltă calitate ale Codemasters. Cu ajutorul tehnologiei EA, expertizei platformei și extinderii noastre globale, vom dezvolta și francizele existente. Suntem mulțumiți că ambele consilii de administrație recomandă această tranzacție și așteptăm cu nerăbdare să primim o echipa atât de talentată în familia Electronic Arts”, a declarat Andrew Wilson, CEO Electronic Arts.

Reunind expertiza acumulată din francizele sportive și de curse ale Codemasters, Formula 1, DiRT, DiRT Rally, Grid și Project Cars, cu franciza Need for Speed a EA, jocul mobil Real Racing și mărcile EA SPORTS, EA consideră că poate contribui la accelerarea performanței Codemasters prin valorificarea expertizei EA în operațiuni de servicii live, analiză de jocuri și tehnologie. În plus, echipele de servicii centrale ale EA (de dezvoltare tehnologii, artistice, de captare mișcare, verificarea calității, conformității și de localizare) vor fi resurse disponibile pentru Codemasters. Capacitățile globale de editare, marketing și dezvoltare de jocuri ale EA vor consolida capabilitățile existente ale Codemasters.

Frank Sagnier, director executiv al Codemasters, și Rashid Varachia, director financiar al Codemasters, împreună cu echipa de conducere executivă a Codemasters, intenționează să rămână la Codemasters după finalizarea achiziției și vor continua să conducă afacerea Codemasters în cadrul organizației EA.

Codemasters Software Company Limited este un dezvoltator și editor de jocuri video britanic cu sediul în Southam, Anglia. Fondat de frații Richard și David Darling în octombrie 1986, Codemasters este unul dintre cele mai vechi studiouri de jocuri britanice.

Electronic Arts a fost înființată în 1982 de Trip Hawkins, fiind o pionieră a jocurilor pentru computer. Inițial a produs jocuri la domiciliu, iar ulterior a angajat programatori de top. Din anul 2000 a devenit unul dintre cei mai mari distribuitori de jocuri.


2 comentarii despre subiectul „Electronic Arts va cumpăra Codemasters cu 1,2 miliarde dolari”:
tarcan92

Asa va strica seria grid, dirt, f1, project cars cei de la ea adio calitate

Anonim

Le vor face tot cei de la Codemasters și vor beneficia de ajutor suplimentar de la EA, deci nu au cum sa le facă mai slabe, sigur vor fi mai bune.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile