sâmbătă, 9 ianuarie 2021

Televizoarele certificate de Asociația 8K vor fi compatibile cu standarde suplimentare de decodare video si audio

Asociația 8K (8KA), grupul trans-industrial dedicat promovării si dezvoltării ecosistemului 8K, a publicat specificații de performanță actualizate pentru programul său de certificare 8K. Astfel, cumpărătorii vor avea confirmarea că televizoarele 8K Ultra HD ce vor fi lansate pe piață începând din acest an și care sunt certificate de asociația menționată corespund unor noi cerințe de performanță.

În plus față de cerințele existente pentru rezoluție, luminanță, culoare și standardele de conectivitate (tezoluție de 7680 x 4320 pixeli, rată de cadre la intrare de 24, 30 și 60 pe secundă, luminanță de peste 600 nits, codec HEVC și interfață HDMI 2.1, precum și alte specificații suplimentare de performanță și interfață disponibile doar membrilor), programul 8K Association Certified atestă acum un set mai larg de standarde de decodare video (nu au fost nominalizate public deocamdată) care vor oferi o compatibilitate mai bună pentru redarea conținutului 8K transmis prin streaming. În plus, cerințele actualizate asigură faptul că televizoarele 8K permit accesul la formate avansate de sunet surround (nu au fost nominalizate public deocamdată) pentru o experiență home theater cu adevărat captivantă.

În acest moment dificil în care mulți nu mai putem merge la cinematograf, disponibilitatea televizoarelor cu ecran mare și cu rezoluție 8K oferă o alternativă cinematografică pentru acasă. Cu sprijinul Asociației 8K, ne așteptăm ca tot mai mulți să cumpere televizoare 8K și că mai mult conținut 8K va fi disponibil în anul următor, oferind o experiență excepțională de cinema acasă”, a spus Dan Schinasi de la Samsung Electronics America.

În plus față de standardul de performanță actualizat al 8KA pentru televizoare, organizația va promova intens anul viitor ecosistemul 8K Ultra HD, concentrându-se pe educarea creatorilor de conținut video cu privire la beneficiile filmării, producției și distribuirii videoclipurilor în rezoluție 8K.

Înființată acum doi ani, Asociația 8K include un număr mare de companii care reprezintă toate elementele ecosistemului 8K, de la creatori de conținut 8K și furnizori de tehnologie care permite crearea de conținut 8K până la producători de semiconductori, de ecrane, dar și cunoscute branduri de televiziune.

Conținut 8K poate fi găsit deja pe Youtube, dând click AICI.


Un comentariu despre subiectul „Televizoarele certificate de Asociația 8K vor fi compatibile cu standarde suplimentare de decodare video si audio”:
Anonim

Tehnologie scumpă, al cărei preț va scade pe măsură ce se va amortiza.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile