joi, 14 ianuarie 2021

TV5 Monde Europe, doar în HD (subtitrat inclusiv în limba română) prin satelitul Astra 1L de la 19,2 grade Est

Televiziunea TV5 Monde Europe a oprit transmisia în format SD pe satelitul Astra 1L de la 19,2 grade Est. Acum postul tv este disponibil prin satelitul menționat doar în rezoluție High Definition (1920x1080i) . 

Televiziunea TV5 Monde Europe poate fi recepționată în HD în mod gratuit, inclusiv în România, cu subtitrare în limba română la unele programe, prin intermediul satelitului menționat, fiind difuzată în mod necriptat (FTA) pe frecvența 11538, polarizare verticală, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S QPSK.

Programele TV5 Monde Europe includ știri, filme și documentare, emisiuni de divertisment, sport, programe pentru copii și tineri și muzică în limba franceză.


16 comentarii despre subiectul „TV5 Monde Europe, doar în HD (subtitrat inclusiv în limba română) prin satelitul Astra 1L de la 19,2 grade Est”:
Anonim

Un pas care ar trebui făcut de tot mai mulți.

xxx

Vrem doar continut HD cred ca ar trebui sa fie un standard impus , m-am saturat de SD-urile alea care sa vad ca in anii 90 !!

Anonim

Sigur cred ca o să dispară din rețeaua digi, acum văd că încă se mai vede SD, probabil este preluat de pe alt satelit. Când și pe acel satelit o să fie transmis în HD atunci adio tv5

Sorin

Anonim, de downscaling de la HD la SD nu ai auzit? De distribuție IP nu ai auzit? Niciun operator nu va avea probleme se preia TV 5 Monde Europe și să îl retransmită in SD, indiferent că e transmis sau nu e transmis în SD pe satelit.

Unknown

Am o intrebare posturile germane care se gasesc in grilele cablistilor ex RTL de ce nu sunt subtitrate

Crinu

RTL Germania si alte televiziuni comerciale germane sunt posturi tv pentru vorbitorii de limba germana, la fel cum in Romania sunt ProTv, Prima Tv, Antena 1 si altele, pentru vorbitorii de limba română. Daca un operator din Germania decide sa introducă televiziuni comerciale romanesti precum Pro Tv, Prima Tv si altele, in grila lor din Germania, pentru vorbitorii de limba română din Germania, trebuie sa subtitreze sau sa dubleze in germana televiziunile romanesti respective? RTL si alte canale germane din grilele operatorilor din Romania sunt pentru vorbitorii de limba germana ( turisti, minorități etc), nu pentru cei care nu stiu germana.

Canalele străine sunt subtitrate in română doar daca sunt dedicate si pentru vorbitorii de limba română, cum e cazul TV5 Monde Europe si a altor posturi tv din alte tari.

Anonim

Pentru anonimul de mai sus: nu are cum să dispară din rețeaua RDS pentru că e must carry.

sorin brindusan

Am pus o întrebare.Cum pot fi determinați operatorii de la Orange TV Go live tv free și cei de la Digi online live tv SĂ AFIȘEZE SUBTITRAREA ÎN RO PENTRU TV5 Monde Europe?DE UN AN NU SE FACE LA ACEȘTIA NIMIC!!!

Florin77

Pai si cum ai vrea sa stie raspunsul sau sa te ajute alti comentatori pe aici? E pur si simplu decizia respectivilor operatori, pe ei trebuie sa ii intrebi direct, prin modalităților lor oficiale de contact si sesizare, indicate de operatorii respectivi la care esti abonat. De exemplu, la Digi poti face sesizare din contul tau de abonat. La Orange nu stiu, dar probabil au si ei la Orange modalitățile lor de contact si sesizari pentru abonați.

Anonim

În ce an s-a sistat producția de televizoare SD ? Răspunsul la această întrebare ar trebui sa ne dea un indiciu cu privire la oprirea emisiilor SD cu un defazaj de 7 ani.

Anonim

Nu știu daca producția de televizoare SD a fost sistată la nivel mondial. Unde ai citit o astfel de stire? Eu cred ca încă se mai fabrică. Am cumparat recent pentru mașină, dintr-un magazin online romanesc, un televizor portabil auto SD, cu rezoluție maxima 576i. Plus ca televizoare pseudo HD de maxim 720p gasesti o mulțime in magazine, modele 2020. Se fabrica chiar si receptoare de satelit si cablu SD. Poate ai vrut sa spui ca a fost sistată producția de televizoare SD analogice? Deși nu sunt sigur nici despre aceasta afirmație.

De asemenea, la nivel mondial, mai mult de jumătate din televiziuni emit încă in SD. Poti verifica pe KingofSat, alegând orice satelit din listă, si vei observa ca domina televiziunile SD, chiar si pe sateliții utilizați in special cele mai dezvoltate state occidentale:

https://ro.kingofsat.net/satellites.php

Anonim

Si displayul de la camera cu senzori de parcare a masinii mele e 480p. Mai am si 2 telefoane cu aceasta rezolutie care nu e HD. Canalele SD nu trebuie interzise. Dimpotriva. Toata lumea trebuiesa aiba acces.

SorinB

SUBTITRAREA RO LA FILMELE,SERIALELE ȘI DOCUMENTARELE OFERITE ÎN LB.ROMÂNĂ DE ACEASTĂ TELEVIZIUNE FRANCEZĂ DE TIP ”MUST CARRY” LA NOI,ACEASTĂ SUBTITRARE NU ESTE ÎNCĂ REPARATĂ -DE UN AN DE ZILE-ȘI NICI UNUL DIN MARII ȘI TARII OPERATORI NU VOR ȘI NU ÎI INTERESEAZĂ ACEST ASPECT TEHNIC!!!NICI ,ORANGE,NICI FOCUSSAT,NICI DIGI(RDS-RCS)și cred că nici ceilalți!CHIAR NU SE SESIZEAZĂ CINE ESTE OBLIGAT SĂ INTERVINĂ?E o chestiune de RESPECT(DE LIPSA LUI) FAȚĂ DE ABONAȚII ACESTOR OPERATORI,până la urmă...AUDE CINE TREBUIE?

Anonim

1. De ai scris cu majuscule? E greu de citit!
2. Selectează subtitrarea din telecomanda și activează subtitrarea in română, dacă nu e afișată automat de receptorul tău. Atenție: doar unele programe sunt subtitrate in română!

Cercetasii

Subtitrarea tv5 monde functioneaza perfect daca e setata corect din setarile tv.ului.
E drept ca mi-ar place si mie sa apara inserata in imagine (cum se facea la versiunea sd/analogica) pe digionline dar asta e o alta poveste ... deci semnalul subtitrare care insoteste versiune hd a tv5 se vede ok pe orice televizor ... e drept ca eu prefer genul de subtitrare cu text pe fond negru sau partial negru (canale tip amc) pe care il vad perfect de la distanta, indiferent daca imaginea este deschisa sau inchisa ...

Anonim

de ieri aplicatia android tv5Mondeplus (telefon, tv) are subtitrare ro la muuuuulte filme frantuzesti, enjoy!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile