joi, 3 iunie 2021

Din 1 iulie 2021, Achilleas Kanaris va fi noul CEO al Vodafone România

Achilleas Kanaris, CEO Vodafone Albania, a fost desemnat CEO al Vodafone România, începând cu 1 iulie 2021, și îi va raporta lui Serpil Timuray, CEO Europe Cluster. Acesta o va înlocui pe Murielle Lorilloux, care își încheie mandatul de patru ani în România, urmând să preia funcția de Vodafone Business Unit Director pentru Europa, Turcia și Egipt.

Achilleas Kanaris s-a alăturat Vodafone în 2009 și a avut o serie de roluri în zona comercială în Grecia, inclusiv poziția de Consumer Business Director. În acest rol, a obținut poziția de leadership în ceea ce privește NPS (indicele de satisfacție a clienților) și a integrat Hellas Online, transformând astfel Vodafone într-un operator complet convergent, înainte de a prelua poziția de CEO al Vodafone Albania. În funcția de CEO, a condus cu succes transformarea companiei dintr-un operator exclusiv mobil, într-un business complet convergent prin achiziția și integrarea celui de-al doilea cel mai mare operator de televiziune fixă și Pay TV din Albania. Înainte de a se alătura Vodafone, a deținut mai multe roluri de conducere în telecomunicații și în consultanță în Marea Britanie. Achilleas Kanaris este cetățean grec. A urmat un masterat în inginerie la Imperial College London și un MBA la Massachusetts Institute of Technology (MIT) - Sloan School of Management.

Murielle Lorilloux s-a alăturat Vodafone România în septembrie 2017 și de atunci a coordonat proiecte de o complexitate deosebită: de la procesul de achiziție al UPC, transformarea Vodafone România într-un jucător convergent în industria telecom, lansarea primelor servicii comerciale 5G din țară și printre primele din Europa și până la poziționarea Vodafone ca un partener de încredere pentru digitalizare, atât pentru sectorul public, cât și pentru cel privat. Transpunerea în proiecte a misiunii companiei de a furniza tehnologie pentru o viață mai bună a fost, de departe, una dintre prioritățile de top ale lui Murielle Lorilloux. 

Vodafone România a anunțat luna trecută principalii indicatori financiari pentru anul financiar încheiat la 31 martie 2021, potrivit rezultatelor raportate de Vodafone Group Plc. Veniturile din servicii se află la valoarea de 801 milioane de euro. În comparație cu perioada similară a anului trecut, veniturile din servicii în baza organică au înregistrat o scădere de 1.5%. Baza de clienți a Vodafone România a atins valoarea de 11.1 milioane de clienți la 31 martie 2021.


Un comentariu despre subiectul „Din 1 iulie 2021, Achilleas Kanaris va fi noul CEO al Vodafone România”:
Sorin

Va fi interesant de văzut ce noutăți va aduce noul CEO, ce idei bune sau mai puțin bune va avea. Pe mine mă interesează în special partea de tv cablu, fostul UPc, sper sa adauge mai multe canale 4K in grilă. Dar probabil va trece ceva vreme până când schimbările pe care le va aduce noul director se vor simți în practică. Prima dată să se obișnuiască cu afacerea din România.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile