luni, 26 iulie 2021

Serviciile de streaming sportiv vor devine mai atractive decât televiziunile de sport?

La nivel internațional, comparativ cu anul 2019, numărul abonamentelor la pachete de televiziune lineară care includ canale de sport a scăzut cu 9%, în timp ce numărul celor care plătesc pentru servicii de streaming cu conținut de sport a crescut cu 41%, potrivit unui sondaj al furnizorului de platforme video Cloud Grabyo.

Potrivit acestui sondaj, în medie la nivel internațional, peste 60% din telespectatori plătesc pentru un serviciu de streaming de sport, în timp ce mai puțin de 50% plătesc pentru pachete de televiziune lineară care includ canale de sport.

Între timp, numărul spectatorilor care nu plătesc pentru niciun tip de serviciu cu transmisiuni de sport s-a înjumătățit, fiind de doar 10%, comparativ cu aproximativ 20% în 2019.

Aproximativ 79% dintre cei care au participat la sondaj au precizat că ar migra către platformele de streaming doar dacă ar avea posibilitatea.

Sondajul a constatat de asemenea că un procent de 53% dintre cei care plătesc și pentru servicii de streaming cu conținut de sport au luat în considerare renunțarea la servicii de tv cu plată până în 2024. Procentul celor care plătesc exclusiv pentru serviciile de streaming se ridică acum la 45%.

Potrivit sondajului, majoritatea fanilor sportului (79%) utilizează dispozitive smart pentru a viziona conținut video de sport (56% folosind televizoare smart sau telefoane în acest scop, 23% alte echipamente de streaming), iar restul utilizează doar servicii de televiziune clasică pentru a viziona transmisiuni sportive.

În Marea Britanie, Germania și Franța, aproximativ trei sferturi dintre cei chestionați au declarat că ar viziona transmisii de sport exclusiv prin intermediul platformelor de streaming, dacă ar putea, procentul acestora ajungând la 85% în Spania și la 83% în Italia. În Marea Britanie și Franța, 38% au votat că ar plăti echivalentul a 25 dolari lunar pentru a viziona transmisii de sport pe platforme de streaming, cu maxime de 45% în Germania și 46% în Spania. În Italia, doar 37% au spus că ar plăti această sumă. 

Rețelele sociale au fost folosite de peste jumătate dintre respondenții din toate aceste țări pentru a viziona conținut sportiv, în Spania fiind constatată cea mai importantă utilizare a rețelelor sociale în acest scop, de către un procent de 64% dintre respondenți.

În SUA, 64% dintre cei chestionați au spus că ar urmări transmisii de sport exclusiv pe platforme de streaming, 37% fiind dispuși să plătească până la 25 dolari lunar. În India, aproximativ 94% dintre cei chestionați au spus că ar viziona conținut de sport exclusiv pe platformele de streaming, 37% fiind dispuși să plătească echivalentul a 7 dolari lunar.


Niciun comentariu despre subiectul „Serviciile de streaming sportiv vor devine mai atractive decât televiziunile de sport?”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile