miercuri, 31 august 2022

"Căutătorii de aur din Australia" revine cu un nou sezon la Viasat Explore

Ținutul îndepărtat al Australiei este bogat în aur prețios – iar un grup de căutări de aur serioși au misiunea de a se îmbogăți! Documentarul de observație Căutătorii de aur din Australia se întoarce la Viasat Explore în 1 septembrie, de la ora 21, pentru cel de-al șaptelea sezon al serialului internațional de succes, iar mizele și prețurile sunt mai mari ca oricând, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit România.

Fie că este vorba de muncă asiduă, condiții meteorologice extreme, defecțiuni mecanice sau concurență acerbă, prospectarea în acest mediu ostil nu este pentru cei slabi de inimă. Căutătorii sunt chiar mai duri, mai inventivi și mai gata să accepte provocarea decât oricând.

Un pic de istorie

Prima goană după aur a avut loc în anii 1850 peste tot în lume, însă cele mai bogate și prolifice regiuni erau în Australia, în special în Victoria. Acolo a fost găsită cea mai mare pepită (un adevărat bolovan de aur), numită Welcome Stranger (Bine ai venit, străine!). Goana după aur nu s-a încheiat niciodată, chiar și astăzi aflăm de bucăți de aur uriașe, însă, când vine vorba de noi descoperiri, continentul australian rămâne cel mai aglomerat din lume.

Astăzi, pentru prima dată în istorie, Australia este cel mai mare producător de aur din lume. Transporturile uriașe și prețurile record conduc la o goană a aurului a secolului al XXI-lea, alimentând concurența de pe tot globul. 

Provocări și personaje

În acest nou sezon, prospectorii duc vânătoarea către ultimele frontiere ale Australiei, unde minerii veterani se luptă pentru a-și menține fabricile de aur în funcțiune în condiții brutale ale regiunii. 

Echipa Poseidon își vinde instalația de mai multe milioane de dolari ca să finanțeze exploatarea unui teren aurifer care ar putea conține o pepită de 1000 de uncii (28 kg). Echipa Jacqui Buzetti și Andrew Leahy călătorește la legendarele câmpuri de aur ale râului Palmer din nordul Queensland, unde, conform cărților de istorie, au fost descoperite cantități record de aur. Zona găzduiește cea mai mare reptilă de pe planetă, crocodilul de apă sărată, precum și taipanul de deșert, șarpele cu cel mai toxic venin din lume, fiind astfel unul dintre cele mai periculoase câmpuri de aur din Australia.

O nouă echipă, Gold Retrievers, se lansează cu datorii de 250.000$, așa că e disperată să aibă un sezon bun la uriașa sa exploatare minieră. Marcus, Linden și Dale încep cel mai riscant și mai costisitor proiect al lor de până acum, având propriul teren și propriile utilaje masive. Shane și Russell își riscă viitorul financiar cu o expediție de proporții, pe urmele unor pepite mari. 

În timp ce vânătoarea de aur sfâșie unele echipe și le unește pe altele în cea mai fierbinte goană aurului de pe pământ, Căutătorii de aur din Australia revine cu sezonul șapte, având premiera la Viasat Explore în 1 septembrie, de la 21:00, cu patru episoade consecuctive, fiind ulterior difuzat în fiecare joi seara la 21:00 cu câte două episoade.

Sezonul: 7 

Nr. de episoade: 20 x 60 min 

Genul filmului: Documentar/ reality/ expediții/ tehnologie 

Titlul original: Aussie Gold Hunters 

Anul: 2021


Niciun comentariu despre subiectul „"Căutătorii de aur din Australia" revine cu un nou sezon la Viasat Explore”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile