vineri, 2 septembrie 2022

Cablurile USB-C de 40 Gbps vor putea atinge 80 Gbps cu noul standard USB 4 Versiunea 2.0

Parlamentul European și Consiliul European au convenit joi in privința conectorilor USB Type-C universali pentru încărcarea dispozitivele mobile în Uniunea Europeană (UE), legislația urmând a fi aplicabilă din toamna anului 2024. Se așteaptă ca această decizie să contribuie la reducerea deșeurilor electronice și să faciliteze achiziționarea de dispozitive mobile pentru utilizatori.

Conector USB - Fotografie realizată de HD Satelit România

Dincolo de acest subiect destul de mediatizat, la orizont se prefigurează o nouă știre mai puțin discutată, despre noua versiune 2.0 a standardului super-rapid USB 4 (și nici măcar nu va trebui să cumpărați un cablu nou pentru a profita de noile performanțe). 

USB Promoter Group a anunțat că noua versiune a acestui standard USB din nouă generație este în așteptarea lansării și va dubla lățimea de bandă a conectorilor USB 4 existenți, de la 40 Gbps la până la 80 Gbps.

Noua versiune a standardului este de asemenea compatibilă cu cablurile USB 4 anterioare. Aceasta înseamnă că toate cablurile USB-C existente, capabile de transfer de 40 Gbps, vor putea oferi de asemenea viteze mai mari atunci când noua versiune a standardului devine disponibilă. 

Comunicatul de presă al USB Promoter Group precizează: "Caracteristicile cheie ale soluției USB4 actualizate includ funcționarea la până 80 Gbps, bazată pe o nouă arhitectură a stratului fizic, folosind cablurile pasive USB Type-C de 40 Gbps existente, dar și un nou cablu USB Type-C activ de 80 Gbps."

Grupul promotor USB nu a explicat detaliile despre modul în care este posibilă o astfel de dublare a performanțelor, dar un purtător de cuvânt al organizației a explicat că detaliile despre modul în care se realizează semnalizarea de 80 Gbps vor fi dezvăluite atunci când specificațiile finale vor fi lansate.

Nu este însă clar când noul standard va ajunge la consumatori. În comunicatul său de presă, USB Promoter Group a spus că „actualizarea se adresează, în acest moment, în mod special dezvoltatorilor”, așa că ar putea mai trece ceva timp până utilizatorii obișnuiți vor putea avea computere compatibile cu noul standard.


Niciun comentariu despre subiectul „Cablurile USB-C de 40 Gbps vor putea atinge 80 Gbps cu noul standard USB 4 Versiunea 2.0”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile