miercuri, 21 septembrie 2022

Producția locală "Misterul aurului dacic" - călătorie în trei părți în căutarea comorilor dacice pierdute, la History Channel

În luna octombrie, History Channel vă invită să vă alăturați actorului Paul Ipate și aventurierei Simina Cernat în această călătorie în trei părți în căutarea comorilor dacice pierdute, a locurilor secrete în care ar putea fi ascunse tone de aur, precum și a așa-ziselor blestemele mortale care i-au lovit pe cei care au săpat prea adânc, în prima producție locală intitulată „Misterul Aurului Dacic”, anunță televiziunea printr-un comunicat remis carte HD Satelit România. Aflați poveștile surprinzătoare în „Viciile care au schimbat lumea”, aprofundați povestea armelor care au jucat un rol major în marile bătălii ale istoriei în „Istoria Armelor”, și lăsați-vă purtați în lumea plina de culoare a afacerilor de amanet cu „Așii Amanetului”.


Producția locală "Misterul aurului dacic" - imagine remisă în comunicat de History Channel pentru publicare pe HD Satelit România

Misterul aurului dacic (3x60')


Premiera luni, 31 octombrie, ora 21:00

În urmă cu aproximativ 2000 de ani, romanii au cucerit Dacia, un ținut despre care se credea că se putea găsi aur literalmente oriunde: de la albia râurilor până la defileurile întortocheate și vârfurile împădurite.

Pornind de la Roma antică și sfârșind până în vârfurile Munților Orăștie și în albiile râurilor din jurul Sarmizegetusei, „Stonehenge-ul” României, cei doi exploratori se întâlnesc cu experți locali și căutători de aur și care s-au cufundat în misterele și pământurile unde astăzi se află cele mai mari rezerve de aur din Europa. Telespectatorii îi vor vedea pe Paul și Simina în grote, în râuri, păduri adânci și mine abandonate, dar și la înălțime, ghidați de tehnologia cu infraroșu.

Cu determinare și umor, cei doi discută cu istoricii autohtoni care au inspectat cu atenție aurul, artefactele, bijuteriile, monede și comorile dacice, încercând să caute răspunsuri la diverse întrebări: Cum au călătorit 160 de tone de aur pe o distanță de peste 1.000 de kilometri prin ținuturi sălbatice cu 2000 de ani în urmă? Paul și Simina stau de vorbă cu experți mondiali din Italia, Germania și România despre tezaurul nedescoperit și despre triburile dacice nemiloase care au dispărut de pe aceste meleaguri, aproape fără urmă. Reconstituirile istorice readuc la viață evenimentele și mitologia obscură din vremurile Daciei Antice.

Mai multe detalii găsiți în comunicatul dedicat producției "Misterul aurului dacic", care poate fi accesat dând click AICI.

Așii Amanetului | Sezonul 23 | Episoade noi (12x60’)

Din 2 noiembrie, duminica, ora 12:00

Titlul original: Pawn Stars

Așii Amanetului se întorc! Cu mult înainte de bănci și bancomate, au existat magazinele de amanet. Amanetul a fost prima formă a creditului de nevoi personale din Statele Unite până în anii ‘50, iar în zilele noastre, aceste magazine de amanet încă ajută oamenii să se întâlnească.

„Așii Amanetului” vă vor purta în lumea plina de culoare a afacerilor de amanet. La magazinul Gold & Silver Pawn Shop de la marginea orașului Las Vegas, trei generații ale familiei Harrison conduc la comun afacerea.

Cele 12 noi episoade vor aduce în prim-plan descoperiri ale unor articole cu valoare istorică, dar și momente autentice din viața celor trei bărbați supranumiți „Așii Amanetului”, respectiv tatăl Rick, fiul Corey și prietenul din copilărie Chumlee, care conduc împreună magazinul de amanet Gold & Silver, de la marginea orașului Las Vegas.

Viciile care au schimbat lumea (3x60')


Începe 10/10, luni @21:00 EET

Titlul original: The Booze, Bets and Sex That Built the World

Acest documentar în trei părți dezvăluie poveștile surprinzătoare despre originea industriilor americane ale viciilor și despre antreprenorii ambițioși și notorii care au construit unele dintre cele mai mari averi din istorie satisfăcând poftele națiunii.

Pe parcursul a aproape o sută de ani, în secolele al -XIX-lea și al XX-lea, lupta pentru produsele si serviciile nesecare satisfacerii acestor vicii a definit experiența culturală americană și a ajutat țara să ajungă la maturitate.

Seria „Viciile care au schimbat lumea” spune povestea inedită a pionierilor îndrăzneți ai acestor industrii, printre care Jack Daniel, Adolphus Busch, Buck Duke și Julius Schmid, care au scos aceste plăceri din umbră și le-au adus în atenția publicului larg pentru a construi unele dintre cele mai mari imperii comerciale din istoria Americii. 

Fiecare episod de două ore este presărat cu detalii istorice uimitoare, dramatizări captivante, interviuri cu experți și personaje fascinante care operează de ambele părți ale legii.

Istoria armelor (10x60')


Premiera joi, 20 noiembrie, de la ora 21:00

Seria documentară în 10 episoade „Istoria armelor” prezintă povestea armelor care au jucat un rol major în marile bătălii ale istoriei. Producția dezvăluie evoluțiile armelor care au îmbunătățit adesea progresul tehnic al vremurilor respective și investighează încercările disperate ale oamenilor de a îmblânzi puterea distructivă a unor instrumente de război tot mai noi. „Istoria armelor” este mult mai mult decât o investigație tehnică, relevând legătura dintre dezvoltarea unui nou dispozitiv militar și consecințele utilizării sale.


Despre HISTORY Channel®

HISTORY Channel® este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite branduri TV internaționale. HISTORY Channel® reprezintă o sursă de divertisment și informare pentru milioane de oameni de pe tot globul prin poveștile inspiraționale, uneori extravagante ale unor personaje extraordinare din viața reală ale căror experiențe sunt adesea mult mai spectaculoase decât ficțiunea.

HISTORY Channel® provoacă și duce mai departe noțiunea tradițională de „istorie”, oferind spectatorilor o perspectivă alternativă. Gama variată de emisiuni difuzate dezvăluie modul în care poveștile umane sunt modelate de fapte fascinante și adesea surprinzătoare.

HISTORY Channel® a fost lansat în 1995 și ajunge la peste 300 de milioane de locuințe din întreaga lume, în peste 150 de teritorii, fiind tradus în 37 de limbi. HISTORY Channel® reprezintă principala televiziune din portofoliul A+E Networks.

HISTORY Channel® este disponibil în România de peste 10 ani pe toate platformele majore de cablu, cablu și satelit din țară, inclusiv: Digi, Focus Sat, Orange TV, Vodafone.


Niciun comentariu despre subiectul „Producția locală "Misterul aurului dacic" - călătorie în trei părți în căutarea comorilor dacice pierdute, la History Channel”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile