duminică, 30 octombrie 2022

TVR și Radio România vor transmite Campionatul Mondial de Fotbal Feminin

Eurovision Sport a anunțat un nou acord cu FIFA pentru achiziționarea de drepturi media cuprinzătoare pentru difuzarea Campionatului Mondial de Fotbal Feminin de anul viitor, cu transmisii în 28 de teritorii în numele a 32 de membri EBU, inclusiv patru membri radio.


Fotbal la tv - imagine decorativă realizată de HD Satelit România

Drepturile media dobândite cuprind transmisiile la tv, în mediul digital și radio, membrii EBU angajându-se să ofere mai multe transmisii decât oricând înainte:

- Meciurile cheie ale evenimentului vor fi transmise la televiziunile liniare gratuite, în toate teritoriile

- În multe teritorii (inclusiv Elveția și Irlanda), membrii EBU s-au angajat să difuzeze întregul eveniment în mod gratuit, cu cel puțin un meci pe zi la tv în sistem liniar gratuit.

- Cele mai importante momente ale evenimentului vor fi accesibile pe scară largă în programele de prezentare și de știri, precum și în format digital

- Eurovision News va sprijini membrii EBU cu o importantă producție de știri video pe tot parcursul competiției.

Membrii EBU care s-au angajat să transmită FIFA Women’s World Cup 2023 sunt următoarele: RTSH (Albania); ORF (Austria); RTBF & VRT (Belgia/Luxemburg); BHRT (Bosnia/Herțegovina); BNT (Bulgaria); HRT (Croația); CYBC (Cipru); CT (Republica Cehă); ERR (Estonia); GPB (Georgia); MTVA (Ungaria); RÚV (Islanda); RTE (Irlanda); RTV (Kosovo); LT (Letonia); LRT (Lituania); PBS (Malta); TRM (Moldova); RTCG (Muntenegru); MKRTV (Macedonia de Nord); TVR (România); RTS (Serbia); RTVS (Slovacia); RTVS (Slovenia); SRG SSR (Elveția/Liechtenstein); TRT (Turcia).

Cei patru membri EBU care vor oferi acoperire radio suplimentară sunt: ​​BNR (Bulgaria); CR (Republica Cehă); LR (Letonia) și Radio România.

Noul acord continuă povestea de succes care a început cu parteneriatul EBU - FIFA pentru difuzarea Campionatului Mondial de Fotbal Feminin 2019, desfășurat în Franța. Membrii EBU au raportat cifre record de audiență, semnalând un moment de referință pentru sportul feminin. EBU a precizat că este încântata să extindă acest parteneriat, devenind partener pentru unul dintre evenimentele sportive cu cea mai rapidă creștere a interesului publicului.

FIFA a precizat: „După finalizarea extragerilor la sorți, Cupa Mondială feminină FIFA 2023 se pregătește să devină unul dintre cele mai importante evenimente sportive feminine din toate timpurile, un moment cu adevărat de hotar pentru fotbalul feminin și pentru fanii din întreaga lume. Pe lângă angajamentul continuu al FIFA de a accelera dezvoltarea fotbalului feminin, radiodifuzorii vor juca un rol important în atragerea de noi audiențe. Așteptăm cu nerăbdare colaborarea cu EBU și să aducem campionatul și fotbalul feminin noilor fani din regiune.

Eurovision Sport a precizat: „EBU și membrii noștri continuă să fie lideri mondiali în difuzarea și streamingul sportului feminin. Acest acord se va baza pe moștenirea transmisei extraordinare a Campionatului Mondial de Fotbal Feminin FIFA 2019, când membrii EBU au avut audiențe record. Cupa Mondială de anul viitor ne oferă oportunitatea de a demonstra încă o dată că mass-media din serviciul public este angajată în dezvoltarea fotbalului și a sportului feminin”.

Conform acordului cu FIFA, EBU va sprijini Campionatul Mondial de Fotbal Feminin cu activități promoționale dedicate, ca parte a angajamentului față de dezvoltarea sportului feminin în Europa și nu numai. La începutul acestui an, membrii EBU au obținut audiențe record pentru UEFA Women’s EURO England 2022 și au difuzat de asemenea o gamă largă de meciuri ale echipelor naționale feminine, precum și meciuri de calificare.

Alte evenimente sportive feminine de top care au beneficiat de transmisii exclusive în acest an din partea membrilor EBU au fost turneul inaugural de ciclismul feminin Tour de France, plus evenimente sportive mixte, cum ar fi Campionatul Mondial de Nataţie de la Budapesta, Campionatele Europene de Natație, Campionatul Mondial de Atletism și a doua ediții ale Campionatelor Europene multisport de la Munchen.

Campionatul Mondial de Fotbal Feminin, găzduit de Australia și Noua Zeelandă, va avea pentru prima dată 32 de echipe și 64 de meciuri. Extragerea finală la sorți a evenimentului a avut loc pe 22 octombrie, iar turneul este programat în perioada 20 iulie - 20 august 2023. Din păcate, "tricolorele" României nu s-au calificat, însă spectacolul fotbalistic va fi cu siguranță inedit.


2 comentarii despre subiectul „TVR și Radio România vor transmite Campionatul Mondial de Fotbal Feminin”:
Anonim

Ce dacă româncele nu s-au calificat, mie imi place fotbalul feminin foarte mult, mi se pare ca fetele fac un mai frumos spectacol fotbalistic decat băieții.

Anonim

Si eu ziceam la fel ca fotbalul fetelor joaca mai bine si joaca fotbal adevarat , si baieti joca turca pe teren nu fotbal

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile