joi, 8 decembrie 2022

Telekom România recomandă schimbarea unor cartele preplătite vechi, deoarece renunță la 3G

Telekom România a remis un mesaj unora dintre utilizatorii săi de cartele prepay, prin care le recomandă să schimbe SIM-urile vechi cu altele mai moderne, care permit servicii 4G.

Captură de ecran a mesajului primit de un utilizator prepay Telekom - Imagine realizată de HD Satelit România

Operatorul menționează că, dacă utilizatorii în cauză nu vor schimba cartelele SIM, nu vor mai putea utiliza deloc serviciul de internet mobil al companiei, deoarece Telekom are in vedere ca din anul 2023 sa înlocuiască tehnologia 3G cu cea 4G, conform aceluiași mesaj.

De asemenea, mesajul precizează că este necesar ca utilizatorii în cauză să se deplaseze la un magazin Telekom, unde vor beneficia în mod gratuit de schimbarea SIM-ului vechi.

"Salut! Îmbunătățim continuu rețeaua, pentru ca tu să beneficiezi de cele mai bune servicii. Astfel, din 2023, avem în vedere înlocuirea tehnologiei 3G cu tehnologia 4G, iar pentru a accesa în continuare serviciul de internet de pe telefonul tău mobil ai nevoie de un SIM 4G. Vino acum într-un magazin Telekom sa îți iei noul SIM 4G gratuit și te vei bucura de viteza mai mare la Internet", se precizează într-un mesaj trimis către unii utilizatori de cartele preplătite.

De altfel, utilizatorii Telekom pot verifica starea compatibilității cartelei prepaid SIM prin accesarea serviciului USSD al companiei, prin apelarea numărul *100#.

După rularea codului USSD, se alege prima opțiune (1. Acces 4G), tastând cifra 1 și apăsând pe trimitere.

În cazul în care cartela SIM este catalogată că fiind incompatibilă cu serviciul 4G al operatorului, pe ecran va fi afișat următorul mesaj: "ATENȚIE! Este necesară înlocuirea cartelei SIM pentru a avea acces la 4G. Te așteptăm în cel mai apropiat magazin Telekom pentru a-ți schimba SIM-ul gratuit".

UPDATE 21 decembrie 2022: Și Digi Mobil a anunțat că va închide complet rețeaua sa 3G. Mai multe detalii găsiți AICI.

UPDATE 22 ianuarie 2024: După Digi si Telekom, si Orange renunță la 3G și reutilizează spectrul pentru 4G, 5G și alte tehnologii. Mai multe detalii găsiți dând click AICI.


3 comentarii despre subiectul „Telekom România recomandă schimbarea unor cartele preplătite vechi, deoarece renunță la 3G”:
Anonim

Dacă unii din ei aveau cartela frog,MTV sau cele cosmote ce fac?

Anonim

am o cartele de pe vremea cosmote, este tip regular (minisim)....De 2-3 zile nu mai functioneaza deloc, nici net nici voce, nimic, e moarta..., pur si simplu nu se mai inregistreaza in retea..... Se pare ca doar 4G este accesibil in oras la mine...

Anonim

Închiderea 3G și migrarea completă la 4G se face pentru a face loc mai noului 5G

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile