marți, 28 februarie 2023

DIGI România: peste 5,4 milioane abonamente la televiziune, 4,2 milioane la internet fix și 4,9 milioane la telefonie mobilă, la sfârșitul anului 2022

În comparație cu anul precedent, veniturile consolidate din activitățile continue și alte câștiguri ale Grupului au înregistrat o creștere de 18,3%. De asemenea, EBITDA ajustată a crescut cu 7,4%, datorită extinderii bazei de clienți. Numărul unităților care generează venituri a crescut semnificativ, ajungând la 20,8 milioane, pentru întregul portofoliu de servicii și pe toate piețele. În luna decembrie a anului 2022, ANCOM a confirmat că DIGI oferă cea mai bună acoperire de voce mobilă din România. De asemenea, în noiembrie 2022, DIGI a achiziționat 4 blocuri de frecvențe în banda de 2600 MHz și 5 blocuri în banda de 3400-3800 MHz în România. Grupul a obținut, de asemenea, drepturi de spectru în Belgia, cu intenția de a oferi servicii de telecomunicații performante. În ianuarie 2022, s-a finalizat vânzarea operațiunilor din Ungaria, anunță Digi printr-un comunicat remis către HD Satelit România.


Indicatori Digi în funcție de țară (RGU) - tabel remis în comunicat de companie pentru publicare pe HD Satelit România

În 2022, Digi Communications N.V. a raportat performanțe financiare și operaționale semnificative, cu veniturile consolidate ale Grupului în creștere cu 18,3% față de anul anterior, ajungând la 1,5 miliarde de Euro. EBITDA ajustată a înregistrat o creștere de 7,4%, ajungând la 506 milioane de Euro. EBITDA ajustată (înainte de IFRS 16) a crescut, de asemenea, cu 6,6%, ajungând la 428 milioane de Euro.

Grupul și-a consolidat poziția pe piață, cu o creștere semnificativă a bazei de clienți, depășind 20,8 milioane de unități generatoare de venituri (RGU) pentru întregul portofoliu de servicii, o majorare de 15,4% față de anul anterior. Segmentul de telefonie mobilă a înregistrat cea mai mare creștere și a ocupat prima poziție în rândul segmentelor de servicii ale Grupului. Numărul unităților generatoare de venit a ajuns la 9,1 milioane la nivel de grup, continuând trendul de creștere din anii precedenți.

În România, segmentul serviciilor mobile a înregistrat o creștere de 18,1%, ajungând la 4,9 milioane de RGU, serviciile de internet fix au înregistrat o creștere de 11,2%, ajungând la 4,2 milioane de RGU, în timp ce segmentul serviciilor de televiziune cu plată (cablu și satelit) s-a majorat cu 5,9%, ajungând la 5,4 milioane de RGU. La sfârșitul anului, DIGI a obținut performanța semnificativă de a fi operatorul cu cea mai mare acoperire de voce mobilă din România, mai precizează compania in comunicatul de presă remis către HD Satelit Romania.

Grupul DIGI Communications N.V. a continuat să își consolideze poziția și să se extindă în 2022. În Spania, operațiunile s-au remarcat printr-o creștere excepțională a bazei de utilizatori de telefonie și internet fix, cu 74% comparativ cu anul precedent, ajungând la 1,1 milioane de RGU. De asemenea, numărul de utilizatori de telefonie mobilă a crescut semnificativ, cu 27,7%, până la un total de 3,8 milioane de RGU.

În conformitate cu strategia de expansiune a Grupului, DIGI a obținut, prin intermediul unei asocieri cu Citymesh NV, care face parte din grupul IT Cegeka, drepturi de utilizare a unor frecvențe din spectrul mobil în Belgia, cu intenția de a oferi servicii de telecomunicații performante. În prezent, Grupul operează în 5 țări europene.

Serghei Bulgac, Director General al Digi Communications, a afirmat că anul 2022 a fost o etapă definitorie în dezvoltarea Grupului, un an în care s-au consolidat pozițiile în România și în Europa. În ultimii doi ani, activitățile Grupului s-au extins în mai multe țări, iar în România s-a achiziționat spectru suplimentar. Bulgac a subliniat că Grupul este recunoscător clienților și partenerilor săi și că va continua să investească în rețelele de ultimă generație, astfel încât un număr cât mai mare de consumatori să aibă acces la servicii performante și accesibile. Directorul general a menționat și că este recunoscător colegilor săi pentru contribuția lor la obținerea rezultatelor remarcabile.

Rapoartele oficiale pot fi consultate dând click AICI si AICI.

UPDATE aprilie 2023: Un raport mai recent, din luna martie 2023, poate fi accesat dând click AICI.



Despre Digi Communications N.V.

Digi Communications N.V. este compania-mamă a operatorului de telecomunicații RCS & RDS, care este liderul pieței de televiziune cu plată și servicii convergente de bandă largă în România și are operațiuni extinse în Spania și Italia, precum și o prezență în Portugalia și Belgia. Fondată acum mai mult de 28 de ani, compania operează o rețea avansată de fibră optică în România. Digi Communications N.V. oferă servicii de comunicații electronice la prețuri accesibile, atât în domeniul comunicațiilor fixe, cât și în cel al comunicațiilor mobile. În timp, această abordare competitivă a devenit un beneficiu pentru milioane de clienți, care au obținut acces rapid și convenabil la servicii de înaltă calitate.


Niciun comentariu despre subiectul „DIGI România: peste 5,4 milioane abonamente la televiziune, 4,2 milioane la internet fix și 4,9 milioane la telefonie mobilă, la sfârșitul anului 2022”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile