vineri, 7 aprilie 2023

Au fost lansați toți sateliții constelației OneWeb

O rachetă a lansat cu succes, la sfârșitul lunii trecute, ultimul set de 36 de sateliți OneWeb. Prin această ultimă lansare, numărul de sateliți ai constelației menționate a ajuns la 618. Deoarece sistemul OneWeb are nevoie doar de 588 pentru a furniza acoperire globală, ceilalți sateliți sunt de rezervă (în cazul în care sunt necesare înlocuiri).


Pământul văzut din spațiu - imagine decorativă creată digital de HD Satelit România

Până la sfârșitul anului, sistemul OneWeb va fi pregătit pentru a furniza acoperire globală, îmbunătățind de asemenea și soluțiile de conectivitate existente din regiunile aflate la nord de 50 de grade latitudine, chiar și în zone neacoperite până în prezent.

Conform reprezentanților OneWeb, jumătate din populația lumii nu are acces la conectivitate rapidă și fiabilă, iar finalizarea lansărilor pentru această constelație de sateliți reprezintă un pas major către reducerea decalajului digital. Constelația globală a OneWeb va juca un rol esențial în realizarea acestui deziderat.

Racheta LVM3-M3 este o versiune gigantică de 43,5 metri înălțime, aparținând Organizației de Cercetare Spațială din India (ISRO) și filialei sale comerciale (NewSpace India Ltd). La lansare, racheta cântărea 643 de tone. Lansarea a avut loc de la Centrul Spațial Satish Dhawan.

Network Access Associates Ltd, Marea Britanie (o companie a grupului OneWeb) a semnat anterior n acord cu filiala comercială a ISRO, NewSpace India Ltd, pentru a lansa 72 de sateliți pe orbitele LEO. Pe 23 octombrie 2022, ISRO a lansat primul său lot de 36 de sateliți pentru OneWeb. A fost prima colaborare între cele două organizații, pentru lansarea sateliților, care vor orbita în cele din urmă la 1.200 km.

OneWeb, susținut în prezent de Bharti Enterprises din India și de guvernul Regatului Unit, este în curs de fuzionare cu operatorul francez de sateliți Eutelsat.


4 comentarii despre subiectul „Au fost lansați toți sateliții constelației OneWeb”:
Anonim

Serviciul o sa se poata activa si pe teritoriul României?

Cosmin77

Nu prea e pentru utilizatorii finali, ci pentru furnizorii de internet, dacă nu s-au răzgândit între timp. În martie 2021, OneWeb a declarat că piața sa de desfacere va fi în principal către întreprinderi, guverne, inclusiv apărare, operatori de rețele telefonice și grupuri de comunități, mai degrabă decât către clienții interni individuali pe care Starlink îi vizează în principal. Utilizatorii finali care doresc să se conecteze vor fi sfătuiți să contacteze operatorii local de telecomunicații.

Anonim

Internet din Satelit mult mai sigur decit pe cablu !!

Anonim

Internetul prin satelit este mai scump și nu se ridică la viteza și stabilitatea fibrei optice. Totuși va rămâne mereu o alternativă de luat în seamă pentru unele situații.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile