vineri, 30 iunie 2023

Fosta infrastructură mobilă DIGI din Ungaria va fi folosită pentru comunicații guvernamentale, fiind vândută de Grupul 4iG către Pro-M Zrt

În urma migrației de succes a abonaților către rețeaua Vodafone, tranzacția actuală se referă la antenele nefolosite și activele de rețea radio, precum și drepturile de utilizare a spectrului Digi Mobile din Ungaria. Astfel, Grupul 4iG își optimizează portofoliul de rețele mobile interne, ca parte a unei strategii de integrare care privește toate companiile sale de telecomunicații, anunță grupul 4iG printr-un comunicat remis către HD Satelit România.


Sediu 4iG - Imagine remisa într-un comunicat anterior de catre 4iG pentru uz editorial pe HD Satelit România

Grupul a anunțat astăzi că subsidiara sa, Antenna Hungária Plc, a încheiat un acord pentru vânzarea MIS Omega Mobilhálózat Ltd, care deține infrastructura mobilă DIGI. Compania, care deține, printre altele, 2500 de antene, active și pasive, active de rețea radio, precum și drepturile și licențele de spectru pentru utilizarea benzii de frecvență 1800Mhz, va fi achiziționată de Pro-M Plc, o companie deținută de statul maghiar. Valoarea tranzacției este de 68 miliarde HUF. Datorită achiziției, Pro-M Plc, operatorul de telecomunicații al guvernului pentru rețeaua EDR, va avea acces la o infrastructură modernă de telecomunicații mobile, pentru a oferi servicii de transmisie de date în bandă largă agențiilor de aplicare a legii, Forțelor de Apărare maghiare și serviciilor de gestionare a dezastrelor. Achiziția va reduce semnificativ perioada de timp pentru implementarea infrastructurii și a rețelei pentru sistemul PPDR, în curs de dezvoltare de către Pro-M.

Antenna Hungária Plc, deținătoarea portofoliului de telecomunicații al Grupului 4iG, a semnat un acord cu Pro-M Plc. privind vânzarea infrastructurii mobile DIGI Hungary. MIS Omega Mobilhálózat Ltd, desprinsă din DIGI Távközlési Ltd în luna mai a acestui an, deține rețeaua de antene, siturile (deținute și închiriate) cu întreaga infrastructură, precum și echipamentele de rețea radio (active și pasive) și infrastructura rețelei mobile, constând în stații de repetare care furnizează servicii 4G, drepturile de utilizare a spectrului și licențele radio pentru utilizarea benzii de frecvență 1800 MHz.

4iG a negociat cu mai mulți cumpărători potențiali pentru activele rețelei mobile DIGI Ungaria, dintre care oferta Pro-M Plc a fost acceptată. Valoarea totală a tranzacției de 68 miliarde HUF include costul unei operațiuni de un an solicitate de Pro-M Plc. și costurile de construcție a noului nucleu de rețea pentru infrastructura turnurilor. Cumpărătorul va plăti prețul de achiziție în trei tranșe, până la 31 iulie 2024.

Una dintre bazele strategiei de integrare a afacerilor de telecomunicații ale Grupului 4iG este raționalizarea și monetizarea infrastructurii existente în companiile din Grup. În acest scop, Grupul 4iG explorează în prezent oportunități de fuziune și externalizare pentru infrastructura fixă din Ungaria și infrastructura mobilă pasivă din Balcanii de Vest, cu scopul de a transforma afacerile în domeniul telecomunicațiilor, îmbunătățind rentabilitatea și obținând de asemenea capital.

Pro-M, deținută de Statul Ungar și subsidiară a companiei NISZ National Infocommunications Services Ltd., este furnizorul de servicii de telecomunicații pentru serviciile de urgență din Ungaria. Achiziționarea infrastructurii mobile de date în bandă largă va permite Pro-M să-și implementeze strategia eficient și va scurta  cu câțiva ani perioada de dezvoltare a sistemului PPDR pentru serviciile de voce și date mobile în bandă largă. Noua rețea este potrivită pentru implementarea unei rețele de frecvențe radio de rezervă pentru agențiile de aplicare a legii, Forțele de Apărare Maghiare și serviciile de gestionare a dezastrelor. Infrastructura și rețeaua vor permite, de asemenea, Pro-M Zrt. să-și extindă serviciile de rețea de comunicare segmentată și închisă, furnizate companiilor de gaze, electricitate și apă. Achiziția va îmbunătăți acoperirea și disponibilitatea infrastructurii existente, iar comunicarea va fi mai sigură.

Despre 4iG Plc.

4iG Plc., o companie cu majoritatea acțiunilor maghiare, cu sediul în Budapesta, Ungaria, este un grup de telecomunicații și IT de top din Ungaria și Balcanii de Vest, fiind totodată un jucător important în economia digitală. Abordarea sa inovatoare, precum și poziția sa de integrator de sisteme IT de top în Ungaria, au transformat acest grup într-un furnizor de servicii rezidențiale și comerciale de top în cadrul dezvoltării digitale a regiunii. Datorită strategiei sale de expansiune dinamică, 4iG a devenit un jucător dominant pe piețele de telecomunicații din Ungaria și Balcanii de Vest. Grupul își extinde în mod continuu serviciile, expertiza și portofoliul, pentru a răspunde nevoilor și cerințelor în continuă schimbare ale piețelor de telecomunicații și IT. În prezent, Grupul 4iG are aproape 8.200 de angajați. Websiteul este 4ig.hu .

Despre Pro-M Zrt.

Pro-M Zrt. furnizează servicii de comunicații guvernamentale începând din anul 2006, în principal pentru organismele de urgență și organizațiile de apărare. Cu toate acestea, serviciile Sistemului Unificat de Radio Digital (EDR) sunt furnizate și infrastructurilor critice, facilităților cu risc ridicat și operatorilor naționali. Spre deosebire de rețelele comerciale, rețeaua EDR oferă un nivel unic de acoperire națională, disponibilitate garantată a rețelei și comunicare vocală cu o înaltă securitate a datelor. Pro-M Zrt. va folosi infrastructura pentru a extinde capacitățile rețelei actuale și pentru a dezvolta servicii complexe de voce, date, video și imagini, care să răspundă nevoilor autorităților de urgență și infrastructurilor critice. Websiteul este pro-m.hu .


Niciun comentariu despre subiectul „Fosta infrastructură mobilă DIGI din Ungaria va fi folosită pentru comunicații guvernamentale, fiind vândută de Grupul 4iG către Pro-M Zrt”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile