joi, 8 iunie 2023

Google Play Games pentru PC, lansat în România în versiunea beta publică

Aplicația Jocuri Google Play pentru computere personale si laptopuri intră în etapa beta și în Romania, fiind deja disponibilă pentru instalare în mod public, anunță compania printr-un mesaj trimis utilizatorilor prin email.


Mouse și tastatură - imagine decorativa realizata de HD Satelit România

Așadar, este timpul să te pregătești pentru acțiune: versiunea beta a aplicației Jocuri Google Play este aici, gata să aducă experiența de gaming mobil pe PC-ul tău. Peste 100 jocuri sunt deja disponibile, urmând ca altele noi sa fi adăugate în curând. Jocuri Google Play pentru PC, cum deja ați presupus, nu ocupă spațiu pe dispozitivul dvs. mobil, ci doar pe PC. Dar vei avea avantajul că vei putea utiliza tastatura și mouse-ul pentru a te juca și vă veți bucura de experienta de gaming pe un ecran mult mai mare. De asemenea, este oferită sincronizare pe toate dispozitivele, iar aplicația este integrată și cu Google Play Points.

Cerințe minime Google Play Games pentru PC


Pentru a te bucura de jocuri, PC-ul utilizat va trebui să îndeplinească aceste cerințe: SO: Windows 10 (v2004), stocare Solid state drive (SSD) cu 10 GB de spațiu disponibil, placă video Intel UHD Graphics 630 GPU sau echivalentă, procesor cu 4 nuclee fizice (unele jocuri necesită un CPU Intel), memorie de 8 GB de RAM și cont de administrare Windows. De asemenea, virtualizarea hardware trebuie activată. Aceste cerințe minime nu garantează capacitatea de a rula Jocuri Google Play Beta pe PC. Unele jocuri au setări în joc, care vă pot permite să reglați performanța pentru computer.

De aceea, dincolo de cerințele minime, compania prezintă și cerințele recomandate: diferența fața de cerințele minime este necesitatea unei plăci video de gaming (de exemplu, minim Nvidia GeForce MX450 sau echivalent) și a unui procesor cu 8 nuclee logice. Oricum, cerințele nu sunt deloc mari pentru cei care utilizează un PC relativ modern. Compania chiar detaliază seriile GPU recomandate:

- NVIDIA GeForce GTX seria 600, 700, 800, 900 sau 10
- NVIDIA seria Volta
- NVIDIA seria GeForce 16, 20 sau 30
- Intel Iris Xe Graphics
- AMD Radeon HD 7790, 7850, 7870, 7950, 7970 sau 7990
- AMD Radeon HD 8970 sau 8990
- AMD Radeon R9 seria 200
- AMD Radeon R7/R9 seria 300
- AMD Radeon RX seria 400
- AMD Radeon RX 570, 580 sau 890
- AMD Radeon RX seria Vega
- AMD Radeon seria VII
- AMD Radeon RX seria 5000 sau 6000

Cum instalezi aplicația Google Play Games pentru PC


Aplicația poate fi descărcată și instalată în mod gratuit, dând click AICI. În timpul instalării, vi se cere să activați Hypervisor. Asigurați-vă că SSD-ul este configurat ca unitatea de stocare principală. În cazul în care PC-ul tău satisface cerințele de bază, ești pregătit să instalezi aplicația beta a Jocuri Google Play.

Pasul 1: Începe procesul de instalare - Accesează site-ul play.google.com/googleplaygames pe computerul tău cu sistem de operare Windows. Apasă pe butonul "Descarcă versiunea beta" și deschide fișierul descărcat, urmând instrucțiunile pentru instalare. Acest proces poate dura câteva minute. În cazul în care PC-ul nu respectă cerințele minimale, vei primi un mesaj de avertizare și procesul de instalare se va opri.

Pasul 2: Configurarea virtualizării - Pentru a putea rula jocuri mobile pe PC, este necesară activarea setărilor de virtualizare pentru Windows. Dacă funcția Windows Hypervisor Platform este dezactivată, va trebui s-o activezi în timpul instalării. După activare, este necesar să repornești computerul pentru ca setările să intre în vigoare. În cazul în care funcția este deja activată, nu vei primi nicio solicitare în acest sens. Înainte de a instala versiunea beta a Jocuri Google Play, asigură-te că virtualizarea CPU este activată în setările BIOS ale PC-ului. Notă: dacă ai alte simulatoare instalate pe PC, acestea ar putea să nu funcționeze corect atunci când Windows Hypervisor Platform este activată (dacă ai nevoie, la finalul acestui tutorial* găsești sfaturi despre cum poți dezactiva Hypervisor).

Pasul 3: Conectare la cont - Pentru a putea juca pe diferite dispozitive, este necesar să te conectezi cu același cont atât pe dispozitivul mobil, cât și pe PC. Notă: doar primul utilizator care instalează aplicația beta a Jocuri Google Play pe PC poate să o acceseze și să joace jocuri.

Pasul 4: Soluționarea erorilor de instalare Asigură-te că îndeplinești toate cerințele minimale specificate în timpul procesului de instalare. Dacă ai nevoie de mai multe informații despre cum să actualizezi software-ul PC-ul, contactează producătorul acestuia. Activează funcția Windows Hypervisor Platform înainte de instalare sau atunci când ți se solicită acest lucru în timpul utilizării aplicației beta Jocuri Google Play. În cazul în care ai activat HAXM la instalare, este necesar să dezinstalezi aplicația beta a Jocuri Google Play și să o reinstalezi, activând Windows Hypervisor Platform atunci când ți se solicită (începând cu 11 noiembrie 2022, versiunea beta a aplicației Jocuri Google Play nu mai suportă HAXM ca alternativă la Windows Hypervisor Platform). Dacă nu poți instala aplicația, dezinstalează-o prin secțiunea Aplicații și funcții din Windows, apoi reinstaleaz-o.

*Cum dezactivezi Windows Hypervisor Platform (este posibil ca instrucțiunile să fie diferite în funcție de ediția de Windows pe care o ai). Pe computerul tău, navighează către Panoul de control. Alege opțiunea Programe și, în meniul secundar, selectează Programe și funcții. Apoi, apasă pe Activează sau dezactivează funcțiile Windows. Navighează la secțiunile Hyper-V și Platforma Hyper-V și extinde-le. Deselectează Hyper-V Hypervisor. Pe computerele care rulează Windows 10 Home, deselectează Windows Hypervisor Platform. Pentru a aplica modificările, este necesar să repornești computerul.


12 comentarii despre subiectul „Google Play Games pentru PC, lansat în România în versiunea beta publică”:
Anonim

Bun asa! Acum ma joc Asphalt 9, grafica super! Sper sa optimizeze cat mai multe jocuri de mobil pentru PC.

Anonim

Jocul merge foarte bine chiar si pe configurație minima. Insa ar fi ideal daca am putea instala si pe alte partiții, pe partiția C nu prea am spatiu liber pentru jocuri. Sper ca in viitoarele updateuri ale aplicatiei sa permita si aceasta alegere.

Anonim

E fain ca iti arata in dreapta jocurile ce deja le joci sau le-ai jucat si poti sa le continui.

Anonim

Primul pas ca PCurile sa fie configurate pe Android la scară largă. Windows o sa fie istorie.

Cristian

Anonim, acesta nu este un sistem de operare. Este o aplicație emulator oficială care rulează sub Windows, ca multe alte zeci de aplicații emulator pentru diverse hardware ce rulează pe Windows. Cum acele emulatoare nu au înlocuit Windows, nici acesta si nici alt emulator nu va înlocui Windows. Nu este un sistem de operare, ci are nevoie de Windows ca să ruleze.

Anonim

Am instalat și eu, merge bine. Eu mă joc un joc de strategie. Se vede super pe monitorul de PC, nu trebuie sa mă mai chinui pe ecranul mic al telefonului.

Anonim

Pe laptopul meu cu procesor de la amd nu e compatibil :(

Anonim

Ar trebui sa fie compatibil, dar numai unele jocuri să nu meargă. Sigur ai activat virtualizarea?

Anonim

Am activat tot spune ca nu e compatibil procesorul..

Anonim

Ai instalat și virtualizarea care apare în stânga jos când pornești aplicația? Și care te pune apoi să dai restart?

Anonim

AMD Athlon Gold 3150U with Radeon Graphics 2.40 GHz asta e procesorul, nu il accepta probabil trebuie unul mai puternic

Anonim

Procesorul menționat este in doua versiuni, cu 2 nuclee fizice și cu 4 nuclee fizice. Daca ai pe cel cu 2 nuclee fizice, nu merge.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile