vineri, 14 iulie 2023

Asociația Divas vă invită la spectacolul "AIDA" de Giuseppe Verdi

Asociația Divas vă invită să participați la spectacolul "AIDA" de Giuseppe Verdi. Acest eveniment extraordinar are loc în România, la Brașov, în Piața Sfatului, pe data de 22 iulie 2023, începând cu ora 19:00, anunță asociația printr-un comunicat de presă remis către HD Satelit România.


Afiș AIDA - Imagine remisa în comunicat de către Asociația Divas pentru publicare și uz editorial pe HD Satelit România

Unic în contextul cultural al țării, acesta marchează două aniversări importante: 210 ani de la nașterea compozitorului Giuseppe Verdi și 100 de ani de la nașterea renumitei soprane Maria Callas. Este o premieră absolută pentru Brașov și pentru aceasta, Consiliul Județean Brașov a oferit susținere financiară.

Spectacolul nu va fi lipsit de măreție, având în componență aproximativ 120 de artiști, între care soliști de operă, cor, balet și orchestră. Unul dintre invitații speciali ai acestui spectacol este distinsul dirijor și compozitor italian Angelo Inglese, venit direct din Roma, Italia.

Pentru Asociația Divas, este o deosebită onoare să aducă în fața publicului din Brașov și a turiștilor spectacolul "AIDA" de Giuseppe Verdi. Prin acest eveniment de mare amploare, asociația dorește să recreeze spiritul și cultura Egiptului, într-un spectacol care se situează la standardele celebrei Arena di Verona. Prin această inițiativă, asociația speră să poziționeze Brașovul pe harta culturală internațională și să promoveze opera "Aida" ca un regal artistic excepțional, oferind în același timp noi oportunități pentru dezvoltarea orașului și a comunității locale și naționale.

Publicul din Piața Sfatului se va delecta cu frumusețea grandioasei opere, într-un cadru impresionant și cu costume opulente specifice zeităților. Spectacolul va aduce pe scena artiști care performează pe marile scene ale țării, printre care Apollonia Fodre Egyed (Opera Maghiară din Cluj-Napoca), Hector Lopez (Opera Națională din Cluj-Napoca), Lăcrămioara Crihană (Teatru Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”, Galați), George Proca (Opera Națională Română Timișoara), Andrei Yvan (Opera Națională Română Iași), Cosmina Stancu (Opera Graz, Austria), Mădălin Claudiu și Paul Celmare. Ei vor fi acompaniați de Corala „Opera” din București, Orchestra Filarmonicii Pitești și balerini ai Operei Naționale din București. Invitatul special al evenimentului este dirijorul și compozitorul Angelo Inglese din Roma, Italia.

Asociația va invita așadar să va bucurați împreună de capodopera verdiana cu opera "AIDA", o experiență unică pentru orașul situat la poalele muntelui Tâmpa. Accesul la eveniment se face pe bază de invitații în Zona 1 Premium sau intrare liberă în Zona 2, în limita locurilor disponibile. Invitațiile se obțin prin rezervare la adresa de e-mail asociatia.divas@gmail.com.

Asociația Divas, înființată în anul 2021, a organizat numeroase proiecte culturale semnificative în trecut, cum ar fi: "Aida – Giuseppe Verdi - 150 de ani de la premiera mondială", "Nabucco – Giuseppe Verdi - 180 de ani de la premiera mondială", "Centenarul încoronării Reginei Maria – Seară de operetă românească" și altele. Toate acestea au fost evenimente unice în România, fiind apreciate de publicul larg.

Parteneri principali sunt Primăria Municipiului Brașov și Centrul Cultural Reduta, precum și parteneri ca Doripesco, MAB IT, Barrique garden, Live Performance. Partener media este Magic FM.


Niciun comentariu despre subiectul „Asociația Divas vă invită la spectacolul "AIDA" de Giuseppe Verdi”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile