miercuri, 26 iulie 2023

Orange iunie 2023: 1,2 milioane clienți la tv cablu și satelit, 1,1 milioane la internet fix si 9,8 milioane la servicii mobile

În data de 26 iulie 2023, Grupul Orange a dezvăluit rezultatele financiare pentru cel de-al doilea trimestru al anului, care se încheie la 30 iunie 2023. În perioada aprilie-iunie, Orange România a raportat o cifră de afaceri consolidată de 377 milioane de euro, cu 1,2% mai puțin comparativ cu T2 din 2022. Însă, dacă se exclud ratele de terminare, veniturile au rămas stabile comparativ cu al doilea trimestru din anul anterior. Performanțele financiare ale trimestrului au fost alimentate de creșterea vânzărilor de echipamente și servicii de fibră optică, dar au fost afectate de reducerea veniturilor datorită tarifelor de terminare reduse și declinului structural al unor servicii. În primele șase luni din 2023, cifra de afaceri a atins 759 milioane de euro, anunță compania printr-un comunicat remis către HD Satelit România.



La sfârșitul lunii iunie 2023, Grupul Orange România avea 9,8 milioane de clienți de servicii mobile, 1,1 milioane de clienți de internet fix în bandă largă și 1,2 milioane de clienți de servicii de televiziune prin cablu și satelit.

Orange a continuat să-și dezvolte rețeaua 5G/5G+ în T2 2023, oferind clienților cu acoperire cel mai rapid internet 5G din România, cu viteze de până la 1,5 Gbps. Rețeaua s-a extins în Oradea și Satu Mare, ajungând la un total de 33 de orașe acoperite până la sfârșitul trimestrului. Toți clienții cu abonamente Orange sau YOXO au beneficiat de acces gratuit la conectivitatea 5G până pe 31 august, indiferent de pachetele de servicii utilizate.

De asemenea, Orange România și-a intensificat eforturile de extindere a rețelei, cu scopul de a oferi acces la internet unui număr cât mai mare de români. În T2 2023, acoperirea 4G a atins 98,75% din populație, în timp ce rețeaua 4G+ acoperea 81,48% din populație. În ceea ce privește serviciile de internet de mare viteză și TV prin fibră optică, peste 500 de noi localități au fost acoperite în prima jumătate a anului.

Într-un alt raport publicat de ANCOM, s-a constatat că viteza medie de download pentru netul mobil Orange s-a dublat în 6 ani, datorită investițiilor constante pentru îmbunătățirea performanței rețelei. De asemenea, după o analiză Ookla® a rezultatelor comparative Speedtest Intelligence® pentru operatorii români în T1-T2 2023, Orange a fost desemnată ca având cea mai rapidă rețea fixă din România.

YOXO, primul abonament de mobil 100% digital din România, fără perioadă contractuală, a înregistrat o creștere de 60% a utilizatorilor comparativ cu T2 2022. În iunie, a fost lansat un nou portofoliu de abonamente, care a devenit mai accesibil pentru clienți. Experiența în aplicația YOXO a fost îmbunătățită, oferind mai multă flexibilitate în gestionarea serviciilor de rețea și roaming.

Pe măsură ce clienții s-au orientat din ce în ce mai mult către canalele digitale, vânzările online și plățile la distanță au înregistrat o creștere de peste 20% în ultimele trei luni. Self-service-ul a câștigat teren, iar noutatea trimestrului a fost că acum, în aplicația My Orange, clienții pot gestiona mai multe conturi simultan și pot activa plata recurentă automată a facturilor.

Comunitatea Orange a marcat o bornă importantă, sărbătorind 4 ani și 44.000 de membri, o creștere de 50% față de T2 2022. Implicarea activă și responsabilă a membrilor a contribuit la creșterea acestei comunități și la transformarea ei într-un spațiu activ de discuții pe teme legate de tehnologie, servicii și produse Orange, devenind un ajutor real pentru utilizatori.

Responsabilitatea socială a rămas o prioritate pentru Orange, compania angajându-se să reducă drastic emisiile de carbon direct legate de activitățile comerciale, în concordanță cu obiectivele Grupului Orange, și să promoveze egalitatea de șanse prin intermediul tehnologiei digitale. În T1 2023, programul de economie circulară “Re” - Recumpărare (Buy-Back), Reciclare, Reparare, Recondiționare - a sărbătorit primul an de la lansarea în România. Prin acest program, în primele șase luni ale anului au fost colectate 135.000 de telefoane, care vor fi reintroduse în economia circulară prin recondiționare sau reciclare.

Orange a continuat să susțină activitatea Fundației Orange, care a inaugurat în iunie Orange Digital Center România. Centrul din București, finanțat cu peste 800.000€ de către Grupul Orange, este conceput ca un “Atelier de șanse”, destinat persoanelor care doresc să dobândească noi abilități și competențe profesionale pentru meseriile digitale ale viitorului.




În luna iunie, Orange România și Orange Romania Communications au dezvăluit raportul lor de sustenabilitate pentru anul 2022. Acesta a marcat un moment important, fiind prima dată când ambele entități și-au prezentat împreună rezultatele non-financiare, subliniind astfel gradul lor mutual de angajament social. Raportul a constituit un efort de a accentua transparența, prezentând acțiunile ambelor companii în domenii precum mediul, aspecte sociale, resurse umane, respectarea drepturilor omului și etică. Raportul a prezentat, de asemenea, obiectivele și angajamentele pe care ambele companii și le-au asumat pentru viitor.

La jumătatea unui an agitat, cele două companii au reușit să-și reafirme dedicarea față de misiunea lor de a oferi servicii de conectivitate durabile și de a fi un partener de încredere în furnizarea de servicii digitale integrate. Grație investițiilor constante în rețea, au fost în măsură să ofere cetățenilor români cel mai rapid internet 5G din țară și să continue extinderea serviciilor 4G și fixe. În plus, se mândresc cu contribuțiile lor la proiecte care vizează reducerea decalajului digital în România, cum ar fi lansarea Orange Digital Center de către Fundația Orange.

Liudmila Climoc, CEO la Orange România, a subliniat că Orange România își păstrează angajamentul față de clienți, plasându-i mereu în centrul activității lor. Ea a asigurat că vor continua să ofere cea mai bună experiență, cele mai bune și accesibile servicii, dar și cele mai recente tehnologii și viteze. Climoc a mulțumit întregii echipe pentru perseverența, dedicarea și eforturile depuse în aceste 6 luni.

Grupul consolidat include Orange România, Orange Romania Communications și Orange Money. În acest context, clienții sunt văzuți ca unități generatoare de venituri (RGU), iar baza de clienți este consolidată.


Niciun comentariu despre subiectul „Orange iunie 2023: 1,2 milioane clienți la tv cablu și satelit, 1,1 milioane la internet fix si 9,8 milioane la servicii mobile”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile