luni, 28 august 2023

Digi a renunțat la 3G și reutilizează spectrul de 2100 Mhz pentru 4G

Discutam acum 8 luni că Digi Mobil România renunță la tehnologia 3G. Astăzi, compania anunță printr-un comunicat remis către HD Satelit reutilizarea integrală a celor 15 Mhz duplex din spectrul de 2100 Mhz pentru 4G și renunțarea la vechea tehnologie 3G (cu excepția rețelelor de la metrou, unde o parte a spectrului este rezervată serviciului de voce clasică, pentru telefoanele incompatibile cu tehnologia 4G).

Tranziție de la 3G la 4G și 5G - Imagine decorativă realizată de HD Satelit România

Utilizatorii serviciilor de date mobile oferite de DIGI vor avea parte de o conectivitate de înaltă calitate, utilizând benzile de 800 Mhz, 2100 Mhz, 2600 Mhz FDD, 2600 Mhz TDD și 3500 Mhz TDD. Acestea vor fi integrate, inclusiv prin procesul de cumulare (carrier aggregation), în funcție de specificațiile zonelor din rețea și capacitatea dispozitivelor utilizatorilor, în cadrul tehnologiilor 4G și 5G.

Pentru serviciul de voce, DIGI oferă conectivitate atât prin tehnologia VoLTE, care permite efectuarea de apeluri vocale de o calitate superioară față de tehnologiile 2G/3G.

Decizia DIGI de a trece de la tehnologia 3G la cea 4G și cea 5G reprezintă un moment crucial în dezvoltarea companiei. Dat fiind volumul crescător de date solicitate de clienți, extinderea rețelei 5G va avea loc treptat. Aceasta va susține capacitatea mai mare de acces la internet, o conexiune mai stabilă în zonele cu densitate mare de utilizatori și o latență redusă. Fără costuri suplimentare, DIGI oferă tuturor clienților săi posibilitatea de a beneficia de tehnologia 5G, avantajul fiind inclus în pachetele oferite, indiferent de abonamentul selectat.

Compania a mai precizat că a oferit, de-a lungul celor aproape 30 de ani de activitate, prețuri printre cele mai accesibile de pe piață. Mai mult, DIGI arată în comunicat că va menține neschimbate tarifele pachetelor sale de servicii fixe și mobile pe o perioadă cât mai lungă de timp.


Un comentariu despre subiectul „Digi a renunțat la 3G și reutilizează spectrul de 2100 Mhz pentru 4G”:
Anonim

Era de asteptat....

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile