vineri, 15 septembrie 2023

Noi actualizări importante de firmware pentru PS4 (versiunea 11.00) și PS5 (versiunea 8.00)

Sony a lansat versiunea 11.00 de firmware pentru PS4 si versiunea 8.00 pentru PS5. Dacă actualizarea aduce pentru PS4 câteva noi funcții (și nu doar obișnuitele modificări de optimizare si securitate), pentru PS5 lista de actualizări este uriașă.

PS4 (versiunea 11.00) și PS5 (versiunea 8.00) - Imagine decorativa realizată de HD Satelit România

PS4 Firmware: versiunea 11.00

Să începem cu actualizarea PS4, deoarece changelog-ul e mult mai scurt. Caracteristicile principale ale actualizării software de sistem sunt:

- Acum vă puteți conecta la PS4 fără o parolă, pur si simplu utilizând aplicația PS App. Pe dispozitivul dvs. mobil, scanați codul QR pentru a vă conecta, la fel ca pentru PS5. 

- Unele acțiuni de autentificare pot folosi și notificări push în aplicația PS.

- Acum puteți vedea reacțiile emoji la mesaje. Au fost îmbunătățite mesajele și gradul de utilizare pe unele ecrane.

PS5 Firmware: versiunea 8.00

Sony a lansat la nivel global o actualizare nouă de software pentru sistemul PS5. Datorită suportului din partea participanților beta, această actualizare include o serie de funcții din cea mai recentă versiune beta a PS5, inclusiv:

- Noi funcții de accesibilitate, cum ar fi utilizarea unui al doilea controler DualSense pentru asistență;

- Noi opțiuni audio care permit ascultarea sunetului 3D furnizat de Tempest 3D AudioTech pe dispozitive HDMI compatibile cu Dolby Atmos;

- Noi moduri de a vă conecta cu alți jucători și de a vă personaliza sesiunile multiplayer;

- Suport pentru SSD-uri M.2 de capacitate mai mare (până la 8 TB).

În plus, au fost lansate și noi funcții, cum ar fi suportul pentru PS Remote Play pentru mai multe dispozitive Android, alături de noi îmbunătățiri noi care vor sosi în aplicația PS App în săptămânile următoare.

Iată cele mai importante modificări:

Funcții nou anunțate

PS Remote Play suportă dispozitive Android Tv

- PS Remote Play vă permite să transmiteți jocuri de pe consola PS5 sau PS4 pe un alt dispozitiv – inclusiv smartphone-uri și tablete (iOS și Android), PC-uri și Mac – prin internet sau prin rețeaua de acasă. Acest lucru vă oferă mai multe opțiuni pentru a vă bucura de jocurile preferate chiar și atunci când sunteți departe de sufragerie.* Aplicația PS Remote Play devine disponibilă pe dispozitivele care rulează Android TV OS 12.** (dispozitivele verificate până acum: Chromecast cu Google TV (model 4K), Model BRAVIA XR A95L). Pentru a folosi Remote Play pe aceste dispozitive, căutați aplicația PS Remote Play pe dispozitivul respectiv, pentru a o descărca și instala.

Opțiuni noi de comandă vocală (lansare limitată la conturile înregistrate pentru S.U.A. și Marea Britanie)

Comanda vocală a fost îmbunătățită.

Spuneți „Hey PlayStation, help” pentru a activa conținutul de ajutor. Acum puteți naviga între paginile de conținut de ajutor folosind Comandă vocală.

Spuneți „Hey PlayStation, what’s new?” și puteți verifica noile funcții PS5, precum și gama actuală de jocuri lunare PlayStation Plus.

Notă: Comanda vocală (previzualizare) este disponibilă în prezent în limba engleză, doar pentru jucătorii PS5 cu conturi înregistrate în S.U.A. și în Regatul Unit.

Noi îmbunătățiri pentru aplicația PS App

Mai târziu în această lună, Sony va lansa treptat câteva funcții noi pentru aplicația PS la nivel global, pentru iOS și Android. La fel ca actualizările consolei PS5, veți putea reacționa la mesaje cu emoji și veți vedea o previzualizare a ecranului de partajare al cuiva înainte de a vă alătura petrecerii în aplicația PS.

Funcțiile PS5 Beta au fost lansate la nivel global

Funcțiile anunțate anterior și care făceau parte din versiunea beta. au fost incluse și în lansarea globală.

Noi funcții de accesibilitate

- Utilizați un al doilea controler pentru asistență. Acum puteți atribui un al doilea controler aceluiași cont (ca și controler de asistență) și puteți utiliza două controlere pentru a vă opera consola PS5 ca și cum ați folosi un singur controler. Această caracteristică introduce o nouă modalitate de a vă bucura de jocuri în colaborare cu alții sau de a ajuta un prieten sau un copil să navigheze într-o secțiune deosebit de provocatoare a unui joc.

Pentru a utiliza un controler de asistență, accesați [Setări] > [Accesibilitate] > [Controle] > [Utilizați al doilea controler pentru asistență], apoi activați [Utilizați controlerul de asistență].

Puteți utiliza un controler de asistență atunci când controlerul principal este un controler fără fir DualSense sau DualSense Edge sau un controler terță parte acceptat de PS5.***

- Feedback haptic pentru interfața de utilizare a sistemului. Acum aveți opțiunea de a activa efectele de feedback haptic, disponibile în timp ce navigați pe PS5 cu controlerul DualSense, controlerul DualSense Edge sau controlerul PS VR2 Sense.

Când feedbackul haptic este activat pentru interfață, efectele sonore ale sistemului pentru anumite evenimente vor fi reflectate și fizic, în mod tactil, cum ar fi in cazul modificării focalizării, atingerea limitei de final a unei secțiuni ce poate fi derulată, bifarea unei casete sau când primiți o notificare ori porniți un joc. Această caracteristică opțională este utilă pentru jucătorii cu un anumit nivel de dizabilități de vedere sau auz, care apreciază feedbackul suplimentar cu privire la comenzile lor.

Pentru a activa această funcție, accesați [Setări] > [Accesibilitate] > [Controlere], apoi activați [Feedback haptic în timpul navigării pe consolă].

Suport pentru dispozitive audio compatibile cu Dolby Atmos

Audio 3D alimentat de Tempest 3D AudioTech poate fi acum utilizat de cei care dețin dispozitive HDMI compatibile cu Dolby Atmos, cum ar fi soundbars, televizoare sau sisteme home theater. Tempest 3D AudioTech redă pe dispozitivul audio Dolby Atmos aflat în uz – inclusiv canalele audio de deasupra capului – permițând niveluri și mai mari de imersiune în peisajele audio ale jocurilor PS5. ****

Pentru a activa Dolby Atmos, accesați [Setări] > [Sunet] > [Ieșire audio] > [Format audio (Prioritate)], apoi selectați [Dolby Atmos].

Îmbunătățiri ale caracteristicilor de socializare

- Actualizarea în interfața de utilizare pentru petreceri. Acum puteți invita un jucător într-o petrecere privată fără a adăuga automat jucătorul în grup sau a crea un grup nou. În plus, jucătorii pot trimite acum invitații pentru petreceri deschise sau private și către grupuri, nu doar jucătorilor individuali.

- Previzualizarea partajării ecranului. Când cineva își partajează ecranul într-o petrecere la care vă puteți alătura, veți vedea o imagine de previzualizare, chiar înainte de a intra în petrecere.

- Alăturați-vă cu ușurință la sesiunile de joc ale prietenilor. Acum puteți vedea cu ușurință care dintre prietenii dvs. sunt într-o activitate la care vă puteți alătura, vizitând fila [Prieteni]. Pictograma "Joinable" va fi afișată lângă numle prietenilor care joacă un joc la care vă puteți alătura. Vă puteți alătura unui prieten apăsând direct butonul de opțiuni și selectând [Înscrieți-vă în joc] sau selectând butonul „Alăturați-vă” de pe cardul de profil al acestuia.

- Modificări în Game Hub. În hub-ul jocului puteți vedea în câte turnee ați intrat și locul cel mai bun pe care l-ați obținut, precum și ora de începere pentru următorul turneu. Puteți vedea și lista completă a turneelor accesând card-ul.

- Reacționează la mesaje cu emoji. Acum puteți adăuga reacții prin emoji la mesaje, ceea ce face comunicarea cu prietenii mai distractivă.

Caracteristici pentru ușurință în utilizare

- Căutați jocuri în biblioteca dvs. Acum puteți căuta jocuri în biblioteca dvs. de jocuri.

- Îmbunătățiri ale ajutorului pentru joc. Manualele de ajutor pentru joc au fost îmbunătățite.***** Pe lângă activitățile în desfășurare, acum puteți vedea activitățile disponibile, disponibile anterior, viitoare și finalizate. Când este selectat un card, detaliile sale sunt acum afișate în partea dreaptă a cardului, facilitând găsirea obiectivelor și a indicațiilor corespunzătoare.

- Descoperiți noi funcții. Răsfoiți sfaturi utile pentru a profita la maximum de PS5 și aflați despre noile funcții în noua secțiune "Descoperiți sfaturi". Accesați [Setări] > [Ghid și sfaturi, sănătate și siguranță și alte informații] > [Ghid și sfaturi], apoi selectați [Descoperiți sfaturi] pentru a vedea toate sfaturile.

- Dezactivați sunetul beep al PS5. Acum puteți dezactiva sau regla volumul sunetului beep al PS5 atunci când porniți sau opriți consola sau îl puneți în modul de repaus.

Accesați [Setări] > [Sistem] > [Sunet bip].

Pentru a regla volumul sunetului, selectați [Volum].

Pentru a dezactiva sunetul, activați [Mute Beep Sound].

Suport pentru SSD-uri M.2 de capacitate mai mare

Acum puteți utiliza un SSD M.2 cu o capacitate maximă de 8 TB (limita anterioară era de 4 TB) pentru a extinde spațiul de stocare pe consola PS5.

Important: SSD-urile M.2 trebuie să îndeplinească cerințele de compatibilitate******. Este recomandat să verificați aceste cerințe înainte de a cumpăra orice SSD M.2 pentru a fi utilizat cu PS5.

___________

*Remote Play necesită internet Wi-Fi în bandă largă cu cel puțin 5 Mbps pentru utilizare. Pentru o experiență de joc mai bună, se recomandă o conexiune de mare viteză, de cel puțin 15 Mbps. Calitatea și conectivitatea experienței dvs. de joc pot varia în funcție de mediul de rețea. Titlurile care necesită o cască VR (PlayStation VR sau PlayStation VR2) sau periferice suplimentare (altele decât un controler wireless DUALSHOCK 4, DualSense sau DualSense Edge) nu sunt compatibile cu PS Remote Play.

**Deși aplicația PS Remote Play va putea fi descărcată pe dispozitivele care rulează Android TV OS12, performanța poate varia în funcție de dispozitivul utilizat. Sony recomandă să setați televizorul sau monitorul în modul de joc cu latență scăzută. În funcție de condițiile de semnal ale televizoarelor cu Android TV sau ale Chromecastului cu Google TV, este posibil să întâmpinați întârziere ale comenzilor atunci când utilizați controlerul wireless.

***Un controler fără fir DualSense Edge nu poate fi utilizat ca controler de asistență. Unele dintre funcțiile DualSense, cum ar fi senzorul de mișcare, feedback-ul haptic și declanșatoarele adaptive, vor fi dezactivate automat atunci când controlerul este utilizat ca și controler de asistență.

****Furnizorii de aplicații media își pot actualiza aplicațiile pe PS5 pentru a accepta audio Dolby Atmos, oferind utilizatorilor o altă modalitate de a experimenta sunetul captivant în filme, emisiuni TV și multe altele în viitor.

***** Este necesar un abonament PlayStation Plus pentru a utiliza Ajutorul în joc (Game Help).

****** Utilizarea unui SSD M.2 cu consola PS5 necesită o disipare eficientă a căldurii pe baza unei structuri de răcire, cum ar fi un radiator și un dispozitiv de transfer de căldură. Le puteți atașa singur la SSD-ul dvs. M.2, fie într-un format cu o singură față, fie într-un format cu două fețe (structurile de răcire cu o singură față se potrivesc mai ușor). Există, de asemenea, SSD-uri M.2 care au structuri de răcire (cum ar fi radiatoarele) încorporate. Pentru informații despre cum să atașați mecanismul de disipare a căldurii, verificați instrucțiunile acestora. 

Sunt acceptate:

- SSD M.2 cu dimensiuni integrate ale radiatorului

- SSD M.2 cu un singur radiator

- SSD M.2 cu radiatoare duble

Sunt acceptate atât dispozitivele SSD M.2 cu o singură față, cât și cu două fețe.

SSD-urile SATA M.2 nu sunt acceptate!

Ar trebui să examinați cu atenție specificațiile înainte de a cumpăra sau să contactați furnizorul sau producătorul dacă aveți nevoie de informații suplimentare. Sony nu poate garanta că toate dispozitivele SSD M.2 care îndeplinesc specificațiile descrise vor funcționa cu consola dumneavoastră și nu își asumă nicio responsabilitate pentru selecția, performanța sau utilizarea produselor terțe.

Nu toate jocurile sunt neapărat redate cu exact aceeași performanță oferită de SSD-ul de viteză ultra-înaltă al consolei PS5, chiar și acolo unde viteza de citire secvențială a dispozitivului SSD M.2 este mai mare de 5500 MB/s.

Majoritatea dispozitivelor SSD M.2 (M Key Type 2230, 2242, 2260, 2280 și 22110) și fără o structură de răcire încorporată se vor potrivi în slotul SSD al consolei PS5. Cu toate acestea, dimensiunile structurilor de răcire (cum ar fi radiatoarele) variază foarte mult. Dacă nu sunteți sigur că un SSD M.2 sau o structură de răcire (cum ar fi un radiator) pe care o considerați îndeplinește cerințele prezentate aici, Sony vă recomandă să căutați un alt produs sau să contactați furnizorul sau producătorul pentru mai multe informații.


Niciun comentariu despre subiectul „Noi actualizări importante de firmware pentru PS4 (versiunea 11.00) și PS5 (versiunea 8.00)”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile