vineri, 8 septembrie 2023

Roblox va fi disponibil pe Playstation 4 și 5

Roblox, o platformă de jocuri extrem de apreciată de către copii, a dezvăluit intențiile sale de a se extinde pe consolele Sony PlayStation. Roblox găzduiește peste 60 de milioane de jucători în fiecare zi și urmează să fie lansat pe PlayStation 4 și PS5 în luna octombrie a acestui an. Prin această mișcare, Roblox își va consolida poziționarea prin intermediul consolelor actuale din oferta Sony. Jocul era accesibil doar pe computere, dispozitive mobile și consola Microsoft Xbox One.


Controller PS4 - Imagine decorativă realizată de HD Satelit România

Popularitatea jocului Roblox se datorează accentului pe care îl pune pe procesul de creație. În loc să funcționeze ca un joc obișnuit, el le oferă jucătorilor oportunitatea de a-și elabora propriile jocuri în cadrul platformei. În esență, Roblox îi vede pe jucătorii săi ca fiind dezvoltatori de jocuri. Mulți dintre acești dezvoltatori, deseori copii, au abilitatea de a proiecta jocuri și chiar de a câștiga monede virtuale din partea altor jucători.

Roblox este adesea apreciat pentru faptul că le oferă tinerilor o poartă de acces spre lumea designului de jocuri, încurajându-i să fie creativi.

Informațiile exacte nu sunt specificate, dar reprezentanții Roblox au menționat că jucătorii de pe consolele PlayStation, atât din generația anterioară cât și din cea actuală, vor avea acces la întregul catalog de experiențe oferite de Roblox.

Mai mult, vor fi lansate funcționalități noi: o modalitate inedită de a personaliza personajele, un instrument de comunicare denumit Roblox Connect și o implementare completă pe platforma de realitate virtuală Meta Quest.

Roblox Connect este un sistem care va permite utilizatorilor să contacteze alți jucători în joc folosindu-le numele reale, posibilitatea de a reflecta limbajul corpului și expresiile faciale. Folosind o cameră direcționată spre propria față, Roblox va reda în joc expresiile jucătorilor din lumea reală. O primă variantă a acestei tehnologii de captare a mișcării a devenit disponibilă în august, dar Roblox Connect reprezintă prima tentativă a companiei de a combina această tehnologie cu funcționalitatea de apelare a prietenilor. Printr-o postare pe blog, care detaliază această tehnologie de captare a mișcării, Roblox a menționat că aceasta este accesibilă jucătorilor cu vârsta de 13 ani și peste. Pentru a utiliza această caracteristică, jucătorii trebuie să îi dea consimțământul Roblox de a folosi camera. Compania a subliniat, printr-o notificare privind confidențialitatea, că nu înregistrează și nu stochează informațiile capturate de camera unui jucător, clarificând că videoclipul nu părăsește dispozitivul pe care se joacă. Rămâne însă neclar în ce țări va fi disponibil Roblox Connect, dar compania a explicat că va oferi mai multe detalii despre acest aspect în viitor.


Niciun comentariu despre subiectul „Roblox va fi disponibil pe Playstation 4 și 5”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile