sâmbătă, 21 octombrie 2023

DOCSIS 4.0, în premieră mondială pentru clienții rezidențiali la americanii de la Comcast

Americanii de la Comcast a anunțat că a lansat pentru prima data în lume, pentru clienți rezidențiali, tehnologia de internet DOCSIS 4.0. Cea mai recentă versiune a tehnologiei DOCSIS reprezintă un pas uriaș în conectivitate la Internet, care poate oferi clienților viteze simetrice multi-gigabit prin conexiunile care există deja în zeci de milioane de case de pe piețele Comcast.

Conexiuni de internet - Imagine decorativă realizata de HD Satelit România

Data Over Cable Service Interface Specification (DOCSIS) este un standard internațional de telecomunicații care permite adăugarea de transfer de date cu lățime de bandă mare la un sistem existent de televiziune prin cablu (CATV). Este folosit de mulți operatori de televiziune prin cablu pentru a oferi acces la Internet prin cablu prin infrastructura lor hibridă coaxială (HFC) existentă. Îmbunătățește DOCSIS 3.1 pentru a utiliza spectrul complet al rețelei de cablu (0 MHz până la aproximativ 1,8 GHz) în același timp, atât în direcțiile de upload, cât și de download. Această tehnologie permite servicii simetrice multi-gigabit, păstrând în același timp compatibilitatea cu DOCSIS 3.1 Permite viteze de download de până la 10 Gbit/s si viteze de upload de până la 6 Gbit/s. DOCSIS 4.0 folosește tehnologia revoluționară de rețea cunoscută sub numele de „Full Duplex”, care utilizează același spectru de rețea pentru a crește dramatic vitezele de încărcare, fără a sacrifica vitezele de descărcare.

Ca parte a lansării, Comcast va lansa un nou portofoliu de abonamente cu viteze simetrice pentru clienții rezidențiali. Comcast va începe să lanseze DOCSIS 4.0 în anumite cartiere din Colorado Springs, CO și va lansa noi rețele în toată țara în următorii câțiva ani. Se preconizează că în anumite zone din Atlanta și Philadelphia vor începe să fie lansate înainte de sfârșitul acestui an.

"Rețeaua noastră, care este deja accesibilă pentru zeci de milioane de case, ne oferă o oportunitate incredibilă de a aduce viteze de încărcare și descărcare multi-gigabit în comunitățile din toată țara, cu amploarea și eficiența pe care niciun alt furnizor nu le poate replica. Experiența noastră în conectivitate, alimentată de rețeaua Xfinity 10G, ne va permite să oferim viteze de până la 10 Gbps prin rețeaua noastră tradițională practic tuturor clienților noștri, plus fiabilitate și mai bună, latență mai mică și cea mai bună acoperire WiFi în casă" a precizat președintele și CEO-ul Comcast Cable. 

Serviciul simetric de 10 Gbps bazat pe tehnologia prin fibră până la domiciliu este deja disponibil pe toate piețele Comcast și, ca parte a evoluției continue a rețelei și a introducerii DOCSIS 4.0, se lansează viteze simetrice multi-gigabit.

Clienții rezidențiali noi și existenți conectați prin DOCSIS 4.0 vor avea acces la noul portofoliu de internet de ultimă generație X-Class al Comcast. Abonamentele X-Class includ viteze de încărcare și descărcare X-300 Mbps, X-500 Mbps, X-1 Gbps și X-2 Gbps și lag scăzut pentru experiența finală de streaming sportiv live prin Peacock, conexiuni rapide și latență ultra scăzută in jocuri.

Lansarea DOCSIS 4.0 este cea mai recentă dintr-un lung șir de premiere mondiale pe care Comcast le-a realizat în efortul de a implementa DOCSIS 4.0. În aprilie 2021, Comcast a efectuat primul test live al DOCSIS full duplex și mai târziu în acel an a testat prima conexiune 10G din lume, de la rețea la un modem. În 2022, Comcast a efectuat un prim test în direct și a conectat o locație comercială din regiunea Philadelphia la rețeaua sa, inclusiv un nod 10G compatibil DOCSIS 4.0 și mai multe modemuri prin cablu. În februarie 2023, compania a marcat o altă etapă majoră în cea mai mare și mai rapidă implementare multi-gigabyte din țară, anunțând cea mai recentă actualizare a rețelei Xfinity 10G, lansată pentru 10 milioane de locuințe și întreprinderi.

Specificația de interfață a serviciului de date prin cablu (DOCSIS) a fost lansată pentru prima dată în 1997, ca o soluție pentru transmiterea datelor de mare viteză prin cablurile deja existente. Comcast a fost lider în implementarea actualizărilor DOCSIS pentru a oferi viteze mai rapide tuturor locuințelor și companiilor din zonele sale de servicii. La începutul anului 2016, Comcast a fost prima companie care a introdus serviciul de Internet Gigabit bazat pe DOCSIS 3.1 și a extins rapid vitezele Gigabit în toată țara, în mai multe locații decât orice alt furnizor.

Despre Comcast

Comcast Corporation este o companie globală de media și tehnologie. Prin conectivitatea și platformele pe care le oferă, precum și prin conținutul și experiențele pe care le creează, serviciile lor ajung la sute de milioane de clienți, telespectatori și vizitatori din întreaga lume. Ei furnizează servicii de internet în bandă largă, wireless și video de clasă mondială prin intermediul Xfinity, Comcast Business și Sky; produc, distribuie și transmit divertisment de top, sport și știri prin branduri precum NBC, Telemundo, Universal, Peacock și Sky; aduc la viață parcuri tematice și atracții incredibile prin intermediul Universal Destinations & Experiences. Comcast Corporation (cunoscută anterior ca American Cable Systems), cu sediul central în Philadelphia, este cel mai mare conglomerat multinațional american de telecomunicații și media. Corporația este a doua cea mai mare companie de difuzare și televiziune prin cablu din lume ca venituri (după AT&T) și este, de asemenea, cea mai mare companie de televiziune cu plată, cea mai mare companie de televiziune prin cablu și cel mai mare furnizor de servicii de internet pentru acasă din Statele Unite. Comcast este, de asemenea, al treilea cel mai mare furnizor de servicii de telefonie la domiciliu din SUA. Oferă servicii clienților rezidențiali și comerciali din SUA din 40 de state și din Districtul Columbia. În calitate de proprietar (începând din 2011) al companiei internaționale de media NBCUniversal, Comcast este, de asemenea, un producător de filme de lung metraj pentru cinema, programe de televiziune prin aer și prin cablu și operator de parcuri tematice.


12 comentarii despre subiectul „DOCSIS 4.0, în premieră mondială pentru clienții rezidențiali la americanii de la Comcast”:
Anonim

E bine, mai ales dacă te gândești că oferă viteze SIMETRICE multi-gigabit pe cablu clasic. Vitezele de internet cresc foarte rapid în ultimii ani, e impresionant.

Sorin

Mi se pare tare treaba cu "Full Duplex", asta înseamnă că poți încărca și descărca în același timp la viteze maxime, nu?

Anonim

Exact! E ca și cum ai avea două autostrăzi separate pentru upload și download. Viteza e mult îmbunătățită.

Gabriel10

Cine ar mai dezvolta asa ceva într-o era a fibrei optice? Cine mai foloseste internet pe coaxial sau cablu LAN daca te crezi mare furmizor de internet?

Anonim

Scrie că eu au și fibră optică. Dar tu ai pe fibra optica 2 GB pe secunda Simetric , adică și download și upload simultan? Ăștia oferă practic așa ceva, în România nu se oferă așa ceva, nici chiar prin fibră..

Gabriel10

Amice, coaxialul este istorie. Punct. Este ca si cum te-ai conecta acum la vechile conexiuni de internet ale Romtelecomului, asa zisul ADSL. Cine o sa se mai apuce sa dezvolte ADSL? NIMENI. O sa mai rămână serviciie de televiziune prin cablu pana or sa se dezvolte platformele online cu posturi TV câte vrei in functie de cat esti dispus sa plătești. Pe partea de internet exista fibra ootica si ultimele noutăți pe parte de wifi-router

Anonim

E mai rapid și mai convenabil și destul de performant daca nu exista o rețea de fibra optica, dar există deja o rețea de cablu tv. Nu ajung 2 GB pe secunda, simetric, pe o rețea deja existentă de cablu tv? Nu trebuie neapărat fibra optica. Eu am fibra până în casă și am maxim 1GB/s și nici acela de obicei. E o soluție tehnică performanta și avantajoasa unde deja exista cablu tv. Imagineaza-ti că orice furnizor mic care nu are rețea de fibra optică, dar are rețeaua de cablu tv, poate oferi viteze mai mari decât oferă în prezent marii furnizori de net din România. Practic.

Cristi

DSL e prin linii telefonice, Docsis e prin cablu tv coaxial. DSL oferă 25 -100 MB pe secunda, iar Docsis 4 oferă 10 GB pe secunda, de 100 de ori mai mult. Nu e același lucru.

Gabriel10

Cristi, singurii care ofera asa ceva in România sunt Vodafone, fost UPC. Ca sa ai noile standare 4 0, trebuie sa faci si investitii in retea. Ai vazut asa ceva in reteaua lor, daca esti abonat la ei? Din cate stiu Digi si Orange sunt mai evoluati ca ei si mai ales in marile orase ofera fibra optica direct la client. Cine crezi ca o sa castige, coaxialul sau fibra optica?

Gabriel10

Pentru ultimul Anonim. Cine nu i-a lasat să-și extinda rețeaua de fibra optica pe cei ce la UPC dar in schimb majoreaza la clienti abonamentele de cel putin o data pe an cu cel putin 1-2 euro? Eu? TU? CLIENTII?

Cristi

Aici e vorba de US. Aici la noi in US, 95 procente din rețelele de internet sunt Docsis și Dsl. Fibra optica aici la noi e ceva SF. Eu nu vorbeam de România, ci de situația de la noi din US..

Anonim

Oare va fi si in Europa DOCSIS 4.0 la furnizorii de net ???

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile