marți, 24 octombrie 2023

Orange România la 30 septembrie 2023: 1,2 milioane clienți tv cu plată, 1,1 milioane clienți internet fix și 9,7 milioane de clienți la servicii mobile

Grupul Orange România a comunicat rezultatele sale financiare pentru al treilea trimestru din 2023, care au fost disponibile la data de 30 septembrie. Pentru primele nouă luni ale anului 2023, cifra de afaceri a Grupului a atins suma de 1,144 miliarde de euro, prezentând o scădere de 2,1% comparativ cu aceeași perioadă din anul anterior. Pentru trimestrul al treilea, cifra de afaceri consolidată a Grupului a fost de 384 de milioane de euro, precizează compania printr-un comunicat remis către HD Satelit România.

Antenă Orange - Fotografie realizată de HD Satelit România

La 30 septembrie 2023, Grupul furniza servicii mobile către 9,7 milioane de clienți, servicii de internet fix în bandă largă către 1,1 milioane de clienți și servicii de televiziune prin cablu și satelit către 1,2 milioane de clienți.

Rețeaua Orange România acoperă acum 38 de orașe cu internet mobil 5G de mare viteză. Extinderea rețelelor 4G/4G+ și 5G/5G+ a fost o prioritate pentru Grup. La sfârșitul trimestrului al treilea din 2023, acoperirea pentru rețeaua 4G era de 98,76% din populație, iar pentru 4G+ era de 82,23%. Rețeaua 5G/5G+ oferă viteze de transfer de până la 1,5 Gbps și a fost recent extinsă în orașe precum Baia Mare, Brăila și Galați, ducând la un total de 38 de orașe cu acoperire 5G.

În cadrul diviziei Orange Business, veniturile din IT&C pentru ultimele 9 luni au înregistrat o creștere de 13% față de aceeași perioadă din anul precedent. Trimestrul al treilea a arătat o creștere semnificativă de 45% comparativ cu trimestrul al treilea din 2022. Aceasta a fost influențată de serviciile de securitate cibernetică și de soluțiile pentru orașe inteligente și digitalizarea administrației publice și a învățământului.

În domeniul serviciilor digitale, datorită ofertei YOXO, produsul 100% digital a cunoscut o creștere impresionantă de peste 70% a utilizatorilor comparativ cu perioada similară din anul precedent. Canalele de chatbot, Djingo, și voicebot, Djia, au fost și ele în creștere, cu Djia oferind asistență pentru 11% mai multe situații comparativ cu anul trecut.

În ceea ce privește responsabilitatea socială, în trimestrul al treilea din 2023, Grupul Orange România a continuat să se concentreze pe obiectivele de decarbonizare, aliniindu-se la angajamentul global al Grupului Orange de a atinge obiectivul #NetZeroCarbon până în 2040. Astfel, magazinul din Piața Victoriei a fost redeschis sub conceptul “Re”. Până în prezent, prin programul “Re”, au fost colectate aproximativ 395.000 de telefoane. În plus, Grupul a semnat un contract de tip virtual Power Purchase Agreement (vPPA), având ca obiectiv acoperirea a 30 GWh din necesarul anual de energie electrică cu energie verde pentru următorii 6 ani.

Fundația Orange, prin programele sale de incluziune digitală, a ajuns la un număr mai mare de beneficiari în acest an. De la lansarea Orange Digital Center, peste 800 de participanți provenind din medii defavorizate au finalizat cursurile oferite de centru. Programul Digitaliada a înregistrat și el o creștere de 20% a participării profesorilor și elevilor în primele 9 luni ale anului 2023, comparativ cu aceeași perioadă din 2022.

Julien Ducarroz, CEO al Orange România, a menționat că Grupul navighează printr-o perioadă plină de provocări, cu un accent puternic pe menținerea încrederii clienților și a calității serviciilor oferite. Grupul continuă să se angajeze în reducerea amprentei sale de carbon și să acționeze responsabil față de mediu.

Notă: Grupul de companii include Orange România, Orange Romania Communications și Orange Money. Clienții sunt definiți ca unități generatoare de venituri, iar baza de clienți este consolidată.


5 comentarii despre subiectul „Orange România la 30 septembrie 2023: 1,2 milioane clienți tv cu plată, 1,1 milioane clienți internet fix și 9,7 milioane de clienți la servicii mobile”:
Anonim

Eu am Orange pentru mobil, dar am văzut că au început să își extindă acoperirea 5G în mai multe orașe. Cred că se axează pe asta acum, foarte mare concurența acum pe piață.

Danciu

Eu sunt încă pe telefon 4G, dar mă gândesc să fac upgrade la telefon anul ăsta, mai ales ca locuiesc intr-o zona unde Orange are 5G.

Anonim

Ah, 5G, auzi la ei! În satul meu nici măcar 4G nu avem cum trebuie.

Danciu

Cine știe, poate într-o zi o să ajungă și în satul tău cu 5G .Au totuși 9,7 milioane de clienți la servicii mobile, e enorm, nu?

Anonim

Văzusem undeva de oferta YOXO, și din câte îmi aduc aminte, e chiar convenabilă. Se pare că a prins bine.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile