duminică, 8 octombrie 2023

Primii doi sateliți prototip ai Proiectului Kuiper au fost lansați pe orbita joasă a Pământului

Conform United Launch Alliance (ULA), prima lansare de sateliți al Amazon s-a desfășurat cu succes. Vineri, racheta Atlas V a producătorului aerospațial a transportat pe orbita joasă a Pământului primii doi sateliți ai Proiectului Kuiper, inițiativă de internet prin satelit (similară cu Starlink) la care Amazon lucrează de ceva timp. Această misiune, numită Protoflight, a avut loc la ora 2:06 PM ET, de la Stația Spațială Cape Canaveral din Florida.


Lansare sateliți cu racheta - Nu este o fotografie reală, ci o creație digitală decorativă, realizată de HD Satelit România

Amazon vede în misiunea Protoflight o oportunitate importantă de a colecta date reale din spațiu, pe care să le adauge la cele obținute în cadrul testelor de laborator și în teren. Astfel, se așteaptă să obțină informații valoroase despre performanța rețelei atât pe Terra, cât și în spațiu. De asemenea, aceasta este și un test util pentru fabricare sateliților, lansări și misiunile ulterioare. La finalul misiunii Protoflight, Amazon va retrage de pe orbită ambii sateliți, care se vor dezintegra în atmosferă.

Am efectuat teste ample în laboratorul nostru și avem o mare încredere în designul tehnologic al sateliților noștri, dar nu există substitut pentru testarea în orbită. Aceasta este prima oară când Amazon plasează sateliți în spațiu și vom învăța enorm, indiferent de cum va decurge misiunea”, a precizat vicepreședintele pentru tehnologie al Proiectului Kuiper. 

Obiectivul Amazon cu Proiectul Kuiper este de a oferi servicii de internet broadband rapid și accesibil comunităților neservite sau insuficient servite cu internet din întreaga lume. Compania intenționează să lanseze peste 3200 de sateliți în următorii șase ani, după obținerea aprobărilor de la FCC. Prototipurile KuiperSat-1 și KuiperSat-2 sunt primele versiuni. Se așteaptă ca Amazon să lanseze sateliții finali în producție în prima jumătate a anului 2024 și să înceapă testele beta cu anumiți clienți până la sfârșitul anului viitor.


7 comentarii despre subiectul „Primii doi sateliți prototip ai Proiectului Kuiper au fost lansați pe orbita joasă a Pământului”:
Anonim

Interesant să vedem Amazon intrând și în acest spațiu, competiția cu Starlink ar putea beneficia consumatorii finali.

Mircea

Personal, nu-mi place deloc ideea. Suntem deja înconjurați de tehnologie, și acum vor să ne bombardeze și din spațiu cu internet?

Anonim

Mircea, nu e ca și cum te forțează cineva să folosești serviciul. De ce să nu aibă și comunitățile izolate acces la internet?

Mircea

Anonim, poluarea spațială devine o problemă reală! Amazon ar trebui să investească în problemele de pe Pământ înainte să se aventureze în spațiu. Există oameni care mor de foame!

Anonim

Ai dreptate, dar accesul la internet poate educa și deschide oportunități pentru mulți. Informațiile pot reprezenta o parte a soluțiilor pentru a opri foametea, care oricum exista și fără acești sateliți.

Mircea

E un subiect complex. Haideți să vedem cum evoluează lucrurile înainte să tragem concluzii pripite.

Anonim

Bine ar fi ca si la Petrosani,HD ,SĂ FIE ACCES FREE la internet în spațiul public,chiar de la Amazon sau Starlink,aici accesul LIPSEȘTE în tot orașul!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile