marți, 17 octombrie 2023

Sony lansează pe PS5 funcția de jocuri în streaming din cloud pentru membrii PlayStation Plus Premium

Compania Sony face un pas înainte în domeniul jocurilor din cloud, lansând funcția de streaming PS5 din cloud pentru membrii PlayStation Plus Premium. Aceasta include jocuri native PS5, disponibile în Catalogul de Jocuri PlayStation Plus, precum și jocuri trial, dar și titlurile PS5 digitale pe care le dețin. Streamingul PS5 pentru membrii PlayStation Plus Premium a fost lansat astăzi în Japonia. Urmează Europa și America de Nord.


Jucător de jocuri pe consolă - Imagine decorativa realizată de HD Satelit România

Cei de la Sony sunt conștienți că există întrebări, așa că au decis să le clarifice.


Ce tip de abonament este necesar pentru a accesa beneficiile de streaming în cloud de la PlayStation Plus?


Beneficiul de streaming pe cloud pentru PlayStation Plus este disponibil prin planul PlayStation Plus Premium, oferit în următoarele locații: Austria, Belgia, Bulgaria, Canada, Croația, Republica Cehă, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Japonia, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Republica Cipru, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Regatul Unit și Statele Unite.

Care sunt următoarele date de lansare pentru această nouă funcție?


Japonia – începând din 17 octombrie 2023
Europa – se mizează pe data de 23 octombrie 2023
America de Nord – se mizează pe data de 30 octombrie  2023

Unde va fi afișată opțiunea de a transmite un joc prin streaming din cloud?


Se poate selecta jocul din PlayStation Plus prin intermediul interfeței PS5 sau, dacă abonatul are jocul în biblioteca de jocuri PS5, se poate selecta opțiunea de streaming de acolo.

Ce titluri pot fi jucate în cloud din PlayStation Plus Premium?


Streamingul din cloud este disponibil pentru următoarele platforme prin PlayStation Plus Premium (este important de menționat că disponibilitatea streamingului pe cloud poate varia în funcție de titlu): jocuri PlayStation PS2, PS3 și PSP, prin catalogul clasic; jocuri PS4 și PS5 prin catalogul de jocuri standard; jocuri PS5 disponibile ca trial; jocuri digitale PS5 suportate, din biblioteca de jocuri.

Pot fi jucate din cloud jocuri de PS5 pe PC sau pe console PS4?


În prezent, experiența de streaming pentru jocurile PS5 este disponibilă doar pe consolele PS5 prin planul PlayStation Plus Premium, nu si pe PS4 si nici pe PC.

Pot fi jucate în streaming jocuri pentru PS VR2?


Streamingul din cloud nu suportă jocuri PS VR2.

Pot fi transmise jocuri PS5 pe bază de disc?


Streamingul din cloud este disponibil doar pentru titlurile PS5 digitale.

Pot fi jucate din cloud jocurile lunare din abonamentul PlayStation Plus?


Jocurile PS5 compaatibile și disponibile prin beneficiul jocurilor obținute gratuit lunar vor fi disponibile pentru streaming pentru membrii PlayStation Plus Premium, atâta timp cât revendică titlurile respective în luna în care sunt oferite.

Care este diferența între streamingul din cloud prin PlayStation Plus Premium și funcția Remote Play de la PlayStation?


Remote Play necesită ca titlurile să fie descărcate local pe o consolă PS5, înainte de a folosi aplicația Remote Play; streamingul din cloud nu are această cerință. Este important de menționat că Remote Play nu este compatibil cu titlurile transmise prin cloud.

Titlurile din Catalogul de Jocuri și Catalogul Classic de la PlayStation Plus sunt compatibile cu playerul remote PlayStation Portal?


Playerul remote PlayStation Portal este proiectat să folosească funcționalitatea Remote Play – permițând redarea titlurilor deja instalate pe unitatea de stocare PS5, printr-o conexiune WiFi. Titlurile din Catalogul de Jocuri și Classic de la PlayStation Plus care pot fi instalate pe PS5 vor fi compatibile cu playerul remote PlayStation Portal. Cu toate acestea, playerul remote PlayStation Portal nu va suporta streamingul pe cloud al acestor titluri.

Care sunt rezoluțiile video suportate?


Opțiuni de rezoluție de înaltă calitate în SDR sau HDR la 60Hz vor fi disponibile pentru titlurile PS5 atunci când sunt transmise in streaming din cloud. Mai jos sunt lățimile de bandă internet recomandate (în mbps) pentru fiecare opțiune:

2160p (4K) – se recomandă 52 mbps
1440p – se recomandă 38 mbps
1080p (Full HD) – se recomandă 23 mbps
720p (HD) – se recomandă 13 mbps
Este necesară o viteză minimă de internet de 5mbps, 15 mbps pentru 1080p și 38 mbps+ pentru 4K.

Vor fi disponibile DLC-uri și add-on-uri pentru titlurile PS5 transmise din cloud?


Jucătorii pot achiziționa și folosi conținut suplimentar pentru jocurile PS5 suportate a fi jucate prin streaming din cloud. Conținutul va fi disponibil imediat după ce este cumpărat din PlayStation Store.

Cum va fi salvat progresul jocului dacă decid să joc din cloud un titlu PS5, în loc să-l descarc?


Datele salvate și progresul jocului sunt sincronizate automat între toate dispozitivele prin stocarea pe cloud, facilitând schimbarea fără întreruperi între jocul local și cel prin streaming și între mai multe dispozitive.

Pot transfera progresul jocului din jocul trial, la achiziția completă, dacă aleg opțiunea de streaming în locul descărcării?


Da, la fel ca la descărcarea jocurilor trial, se pot păstra orice trofee sau progres salvat, dacă jucătorul decide să cumpere jocul complet. De asemenea, trofeele câștigate vor rămâne pe profilul PlayStation Network, chiar dacă se decide să nu cumpere titlul. Dacă se decide să cumpere titlul mai târziu, jucătorul poate continua să câștige trofee de unde s-a oprit.

Care este diferența între a juca un joc PS5 descărcat și a transmite un joc PS5 din cloud?


Sony spune că jucarea unui joc PS5 descărcat local și transmiterea unui joc PS5 suportat este o experiență similară (determinată de vitezele de internet), cu excepția faptului că fișierele salvate sunt stocate prin intermediul stocării pe cloud în loc de stocarea consolei PS5.

Disponibilitatea bibliotecii de jocuri


Disponibilitatea bibliotecii de jocuri variază în timp, în funcție de regiune/țară și tipul de abonament. PlayStation Plus este un abonament continuu, supus unei taxe de abonament recurente prelevate automat (la prețul actual din PS Store), la perioada aleasă la cumpărător, până decide să anuleze.


5 comentarii despre subiectul „Sony lansează pe PS5 funcția de jocuri în streaming din cloud pentru membrii PlayStation Plus Premium”:
Anonim

Streamingul de jocuri înseamnă și latență, nu doar lățime de bandă. Oricum, mie îmi place ideea că pot juca jocuri PS5 din cloud fără a fi nevoit să le descarc. Însă sunt dezamăgit că nu pot face asta si pe PS4 sau PC.

Anonim

Jocurile pe bază de disc nu sunt disponibile în cloud. Deci, dacă ai o colecție mare de jocuri pe disc, ghinion. Dar sa zicem că trendul este clar către digital si asta e o decizie decizie reflectă evoluția pieței. Oarecum legat de asta, apreciez că Sony permite transferul progresului de la jocurile trial la versiunea completă. Este o caracteristică utilă.

Anonim

Și eu sunt curios să văd cum va fi calitatea streamingului în România. Avem unele dintre cele mai rapide viteze de internet, dar infrastructura este diferită față de alte țări.

DanyGamer

Anonim, pe PS4 exista un serviciu similar si merge foarte bine in Romania. Ma gândesc ca vor folosi aceleasi centre de servere.

Anonim

E bine daca vrei sa joci alternativ zeci de jocuri mari si nu ai loc pe hard decat pentru 10-20.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile