sâmbătă, 11 noiembrie 2023

Televiziunea CinemaEst se închide, va fi înlocuită cu Prima History. Clever dorește sa lanseze și Nostalgia Tv.

În cadrul ședinței CNA de marți, 7 noiembrie 2023 ora 10:00, au fost discutate solicitările SC CLEVER BUSINESS TRANSILVANIA SRL din Clui-Napoca privind modificarea licențelor audiovizuale acordate pentru difuzarea prin rețele de comunicații electronice a serviciilor de programe Cinema Est / Cinema Est HD si Prima History / Prima History HD.

Telespectator care vizionează filme clasice - Imagine decorativă realizată de HD Satelit România

Cinema Est / Cinema Est HD devine Prima History / Prima History HD

Cinema Est / Cinema Est HD are licența audiovizuală TV-C 930/22.03.2022, cu modificările ulterioare Data expirării licenței este 11 octombrie 2031, iar zonele de difuzare sunt națională si internațională (Europa). Format de principiu este tematic (filme), iar rezoluțiile de difuzare sunt SD și HD.

Au fost solicitate următoarele modificări ale licenței audiovizuale a Cinema Est / Cinema Est HD:

1. Modificarea denumirii serviciului de programe și a siglei, din Cinema Est / Cinema Est HD în Prima History / Prima History HD;

2. Modificare format de principiu din tematic film în tematic documentar istoric;

3. Modificarea structurii serviciului de programe, care va include producții proprii (40%) si producții audiovizuale de la alți producători (60%). Orarul de difuzare va fi de 24 ore pe zi.

Fosta licență a Prima History / Prima History HD va fi utilizată pentru o nouă televiziune: Nostalgia Tv

Prima History / Prima History HD avea licența audiovizuală TV-C 936/22.03.2022 (neautorizată, termenul de intrare in emisie fiind prelungit cu 12 luni pana maxim in 22 martie 2024). Zona de difuzare era națională, iar formatul de principiu era tematic (documentar istoric), Rezoluțiile de difuzare sunt SD și HD.

Au fost solicitate următoarele modificări ale licenței audiovizuale a Cinema Est / Cinema Est HD:

1. Modificarea denumirii serviciului de programe și a siglei, din Prima History / Prima History HD în Nostalgia TV / Nostalgia TV HD;

2, Modificarea zonei de difuzare din națională în națională și internațională (Europa);

3. Modificare formatului de principiu din tematic documentar istoric în tematic film;

4. Modificarea structurii serviciului de programe, care va include producții proprii (20%) si producții audiovizuale de la alți producători (80%). Orarul de difuzare va fi de 24 ore pe zi.

Reprezentatul societății comerciale solicitante a precizat: "Este o translație a licenței Prima History peste Cinema Est, pentru că am renunțat la acest proiect din motive de conținut, din cauză că pe plan est-european este mai dificil în aceste vremuri. Proiectul Prima History practic a fost aprobat de dvs, este nemodificat față de formula pe care am prezentat-o anterior. Prima History este o televiziune de film documentar istoric, adresată iubitorilor de istorie. Va difuza filme documentare românești cu subiect istoric, emisiuni publicistice de tip magazin sau dezbateri cu profesioniști în domeniu, profesori universitari, academicieni. Cinema Est va deveni Prima History din motive de distribuție, trebuie să valorificăm cât mai eficient distribuția actuală. Prima History exista ca licență, o translatăm deoarece distribuția televiziunii Cinema Est este mai bună. De fapt, distribuția Prima History nu există. Practic, când vom lansa canalul (foarte repede, deoarece avem conținut achiziționat), va fi pe cablu tv imediat, nu va mai exista o perioadă de tranziție. Prima History este un proiect în care credem foarte mult, avem și conținut achiziționat deja de la Arhiva Națională de Filme și de la alte case de producție independente".

"Vrem să modificăm și Prima History în Nostalgia Tv. Va fi un proiect care se adresează întregii familii si care va aduce în prim plan filme și seriale artistice din anii 1950-1990, în limba engleză, italiană, în general nu cu specific românesc, cum era la Cinema Est. Vor fi seriale celebre ale acelor ani, cum ar fi "Om bogat, om sărac", "Dallas", "Bulevardul Paulista", "Sclava Isaura", "The Muppet Show", precum și filme celebre de lung metraj, de genul "Casablanca" sau "Pe aripile vântului". Va fi difuzată producție americana, dar si producție italiană. Vor fi și câteva producții românești. Va fi un canal de filme și seriale clasice. Pentru Nostalgia Tv nu avem conținutul achiziționat, suntem doar în discuții cu distribuitorii. Licența e aprobată deja și știm de termenul maxim de intrare în emisie, până în martie 2024", a mai explicat Adrian Bucă, reprezentantul societății comerciale solicitante.

SC CLEVER BUSINESS TRANSILVANIA SRL are în acționariat, conform bazei de date a certificatului constatator din 25 octombrie 2023, pe SC CLEVER MEDIA NETWORK SRL (25%), Tomşa Gheorghe Adrian (65%) si Nicoară Maria (10%). Acționariatul SC CLEVER MEDIA NETWORK SRL conform bazei de date si a Certificatului constatator din 26 octombrie 2023 este format din Tomşa Gheorghe Adrian (90%) si Nicoară Maria (10%). SC CLEVER BUSINESS TRANSILVANIA SRL deține un număr de cinci licențe audiovizuale: Prima TV/Prima TV HD, Profit News / Profit News HD, Cinema Est / Cinema Est HD, Prima History / Prima History HD (neautorizat), Prima Food & Travel / Prima Food & Travel HD (neautorizat).


12 comentarii despre subiectul „Televiziunea CinemaEst se închide, va fi înlocuită cu Prima History. Clever dorește sa lanseze și Nostalgia Tv.”:
Anonim

Așa deci, Cinema Est se transformă în Prima History, iar Prima History în Nostalgia Tv. Mă întreb dacă vor reuși să atragă publicul țintă cu aceste noi formate.

Sorin

Cred că Prima History are potențial mare, mai ales cu acea combinație de documentare istorice și dezbateri cu experți. Există un public avid pentru astfel de conținut, mai ales în format HD.

Ioana

Mă gândesc și la Nostalgia Tv. Mi se pare o idee bună să aducă seriale clasice, dar sper să nu se limiteze doar la producții străine. Ar fi frumos să includă și clasice românești. Insa pentru Nostalgia Tv încă nu au conținutul achiziționat. Mă întreb cât de repede vor reuși să adune un portofoliu diversificat, având în vedere că trebuie să intre în emisie până în martie 2024. Asta e o provocare. Dar având în vedere că au deja parteneriate cu distribuitori, s-ar putea să se miște repede. Îmi place ideea de a avea un canal dedicat filmelor clasice.

Anonim

Imi place că menționează parteneriate cu Arhiva Națională de Filme. Asta ar putea deschide calea pentru redescoperirea unor documentare istorice românești valoroase. Cred că va fi un segment destul de mare interesat de Prima History, mai ales cu acele producții românești istorice. Și eu cred că Nostalgia Tv are potențial, mai ales pentru generațiile mai în vârstă. Însă, licențierea conținutului străin va fi cheia succesului lor. Și e important de observat că vor difuza 24 de ore din 24, ceea ce înseamnă un volum mare de conținut de gestionat. Sper să nu fie foarte multe reluări.

Sorin

Corect, și să nu uităm de importanța parteneriatelor cu cabliștii și platformele online. Difuzarea și accesibilitatea sunt cheia în industria TV.

Anonim

Sunt entuziasmat de lansarea Prima History. Există un deficit de programe romanești de calitate legate de istorie pe piața românească.

Muresan

Apropo de digitalizare, e interesant cum Arhiva naționala de filme a început acest proces în 1999. Se simte un decalaj față de alte țări, dar e lăudabil că s-au adaptat la era digitală. Digitalizarea a deschis noi posibilități pentru accesul la filme. Colaborările cu televiziunile sunt un exemplu bun de cum poate fi valorificat acest patrimoniu. Pare o schimbare de la o orientare strictă pe conservare, la educație și acces public. Și nu uitați de importanța arhivelor în cercetarea academică. Documentele, fotografiile și afișele sunt resurse prețioase pentru istoricii filmului. E vital ca instituții ca ANF să rămână relevante și accesibile pentru generațiile noi, care sunt mai atrași de mediile digitale decât de sălile de cinema tradiționale. Și să nu uităm de importanța filmelor românești în cadrul acestui patrimoniu. Sunt multe capodopere care merită reevaluate și redescoperite de publicul larg. Redescoperirea și promovarea filmelor românești vechi poate contribui la consolidarea identității culturale naționale. Și rolul ANF în conservarea acestor filme este esențial. Sper să vedem mai multe inițiative în această direcție.

Anonim

Cinema Est se cam suprapunea cu Cinemarato, iar din acest punct de vedere este de înțeles. Acum rămâne de văzut dacă Prima History va reuși să se ridice măcar la nivelul postului pe care îl înlocuiește.

Anonim

Cinema Est se transformă în Prima History, iar Prima History în Nostalgia Tv. De ce nu s-a ales calea mai simplă, Cinema Est să se transforme în Nostalgia TV, nu s-ar fi ajuns tot acolo ?

Dorin

Nu ai înțeles. Prima History rămâne și va înlocui pe cablu Cinema Est. Nu este doar o etapă intermediară. Sunt doua transformări independente, care nu sunt în serie, adică nu se continuă una din alta

Șerban

In Grila Orange Romania Comunications au intrat MyZen HD, Museum HD, Love Nature HD, BBC News HD, BBC Earth HD, Fishing and Hunting, Atomic Academy și Melos TV. Avizul a fost dat în data de 7 noiembrie de CNA în aceeași ședință în care Prima History înlocuiește Cinema Est.

Anonim

AȘTEPT CU NERĂBDARE PRIMA HISTORY PE VREO PLATFORMĂ ONLINE CARE FUNCȚIONEAZĂ ȘI PE LA NOI!Va face concurență lui History Channel hu?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile