joi, 14 decembrie 2023

OFICIAL: Contracte DIGI cu MasMovil și Vodafone în Spania și cu Orange în Portugalia

Digi Portugal a încheiat un acord cu Vodafone Portugal pentru drepturile de utilizare a frecvențelor și accesul bitstream en-gros la infrastructura de fibră optică deținută de Vodafone. În paralel, Digi Spania, o filială a aceleiași companii, a semnat un contract cu Xfera Moviles, S.A. (parte din Grupul MasMovil din Spania), pentru transferul de spectru, vizând achiziția de licențe pentru utilizarea frecvențelor radio din domeniul public. De asemenea, Digi Spania a stabilit un acord opțional cu Orange Espagne, care le oferă posibilitatea de a negocia un contract viitor pentru servicii de roaming național oferite de Orange Espagne.

Contract - Imagine decorativă realizată de HD Satelit România

Contract Digi - Vodafone în Portugalia

Digi Communications N.V., companie listată la Bursa de Valori București, a raportat finalizarea unui contract de transfer spectru prin filiala sa din Portugalia. În data de 8 decembrie 2023, filiala portugheză a companiei, DIGI PORTUGAL LDA., a semnat un acord cu VODAFONE PORTUGAL – COMUNICAÇÕES PESSOAIS, S.A. Conform contractului, după obținerea aprobării Autorității de Concurență din Portugalia, Digi Portugal va primi drepturi de utilizare a frecvențelor de 2x10 Mhz în benzile de 1,800 Mhz și 3,400-3,800 Mhz. 

De asemenea, acordul include acces en-gros bitstream la infrastructura de fibră optică deținută de Vodafone. Această înțelegere face parte dintr-un set de măsuri pe care Vodafone le-a propus Autorității de Concurență din Portugalia în contextul achiziției sale a Cabonitel S.A./NOWO Communications S.A.

Contract Digi - MasMovil în Spania

Digi Spain Telecom S.L.U., o subsidiară a companiei Digi, a semnat recent un contract de transfer de spectru cu Xfera Moviles, S.A., care face parte din Grupul MasMovil Spania. Acest acord, încheiat pe 11 decembrie 2023, implică achiziția de către Digi Spania a unor licențe de spectru pentru utilizarea în sectorul privat al domeniului public radioelectric. 

Licențele includ blocuri de frecvențe în benzile de 1.800 MHz, 2.100 MHz și 3.500 MHz. Detaliile contractului includ transferul unor frecvențe specifice (2 x 10 MHz în banda de 1.800 MHz, 2 x 10 MHz în banda de 2.100 MHz și 20 MHz în banda de 3.500 MHz) pentru suma de 120 milioane euro, cu o componentă condițională de 20 milioane euro. 

Acest acord este parte a unei proceduri mai ample de control al concentrărilor economice, supravegheată de Comisia Europeană (Cazul M.10896 - OSP/MasMovil/JV), care analizează aprobarea unei fuziuni ce va implica crearea unei noi întreprinderi de telecomunicații în Spania, controlată în comun de Lorca JVCo Limited și Orange, S.A.

Contract Digi - Orange în Spania

De asemenea, Digi Spania și Orange Espagne, S.A.U. au semnat un contract de opțiune. Prin acest contract, Orange Espagne, S.A.U. oferă Digi Spania posibilitatea de a stabili în viitor un acord pentru servicii de roaming național. Aceasta ar permite Digi Spania să folosească serviciile de comunicații electronice mobile oferite de Orange Espagne, S.A.U., incluzând accesul la toate tehnologiile disponibile în rețeaua mobilă a Orange Espagne S.A.U. și a filialelor sale, inclusiv MasMovil Ibercom S.A.U. din Spania.

Finalizarea transferului licențelor de spectru și acordarea opțiunii menționate sunt condiționate de încheierea tranzacției dintre Orange și MasMovil, care necesită aprobarea Comisiei Europene.


4 comentarii despre subiectul „OFICIAL: Contracte DIGI cu MasMovil și Vodafone în Spania și cu Orange în Portugalia”:
Anonim

Vodafone Portugal este un jucător major pe piața telecomunicațiilor din Portugalia. Digi poate beneficia de infrastructura lor extinsă. Să nu uităm de acordul Digi cu MasMovil în Spania. MasMovil este unul dintre cei mai mari operatori de acolo. Asta ar putea însemna o expansiune semnificativă pentru Digi în Spania.

Anonim

Frecvențele achiziționate sunt esențiale pentru rețelele 4G și 5G.

Andrei

Dar ce înseamnă asta pentru piața telecom din România? Oare Digi vor continua să investească în piața locală?

Anonim

Vor continua să investeasca și în România, chiar dacă se extind în străinătate. Oricum, interesant cum aceste mișcări pe piața internațională pot avea un impact chiar și la noi. Telecomunicațiile sunt cu adevărat un domeniu global. nu pot sta stea doar in Romania, daca vor sa devina cu adevarat o companie internationala.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile