joi, 15 februarie 2024

Orange România: 1,1 abonamente tv, 1,1 abonamente internet fix și 9,5 milioane abonamente mobile, la data de 31 decembrie 2023

Grupul Orange a făcut publice cifrele sale financiare pentru trimestrul al patrulea din anul 2023, cu datele de la data de 31 decembrie 2023. La sfârșitul anului 2023, Orange România servea un număr de 9,5 milioane de utilizatori de servicii mobile, oferea acces la internet fix de bandă largă pentru 1,1 milioane de clienți și furniza servicii de televiziune prin cablu și satelit pentru un număr similar de abonați, anunță compania printr-un comunicat remis către HD Satelit.

Logo Orange România - fotografie realizată de HD Satelit în exteriorul unui magazin

Pe parcursul anului 2023, operațiunile Orange din România au înregistrat venituri de 1,551 miliarde de euro, marcând o scădere de 1,2% comparativ cu perioada similară a anului precedent. În trimestrul patru, Orange România a raportat venituri consolidate de 407 milioane de euro, observându-se o creștere moderată de 1,5% în comparație cu trimestrul 4 din 2022.

În cursul anului trecut, rețeaua s-a extins, adăugând peste 500 de noi zone din mediul urban și rural la rețeaua sa 4G și 4G+, acoperind 98,77% din populația cu tehnologia 4G și 82,58% cu 4G+. În plus, 13 noi orașe au fost echipate cu rețeaua 5G/5G+, ridicând totalul la 38 de orașe ce beneficiază de viteze mobile uluitoare de până la 1,5 Gbps.

Anul s-a încheiat cu semnarea unui acord între Orange și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, prin care se anunță planul de a forma un operator de telecomunicații unificat și complet convergent (nr: Orange Romania Communications, fostul Telekom Romania Communications, va fi absorbită de Orange România).

În Orange Business, veniturile din IT&C în ultimele 12 luni au crescut cu 9% față de aceeași perioadă a anului trecut. Motoare de creștere au fost serviciile de securitate cibernetică, care suscită în continuare interes pentru companii, soluțiile de smart city și proiectele de digitalizare a administrației publice și a învățământului. Al patrulea trimestru al anului trecut a avut în prim plan importanța securizării mediilor online, lansându-se Web Application Firewall (WAF), un nou serviciu de securitate cibernetică pentru protecția aplicațiilor expuse la internet, dar și un nou raport Business Internet Security 2023.


Un comentariu despre subiectul „Orange România: 1,1 abonamente tv, 1,1 abonamente internet fix și 9,5 milioane abonamente mobile, la data de 31 decembrie 2023”:
Anonim

Progresul vine din concurență. Este bine să avem pe piață mai mulți operatori puternici.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile