joi, 23 mai 2024

10ZECE TV HD, o nouă televiziune românească, a solicitat licență audiovizuală. UPDATE: Solicitarea a fost respinsă.

În ședința CNA din 14 mai 2024 a fost discutată solicitarea SC ZECE MUSIC SRL din București pentru acordarea de licențe audiovizuale necesare difuzării prin rețele de comunicații electronice a serviciului de programe 10ZECE TV, de asemenea din București. Solicitarea poartă numărul 5109/23.04.2024.

Siglă 10ZECE TV - Sursa: Pagina de Facebook 10ZECE TV

Serviciul de programe 10ZECE TV va avea un format de principiu tematic, orientat către educație și divertisment pentru copii și tineri. Formatul de difuzare va fi exclusiv în HD, fără inscripționare în denumire, iar zona de difuzare va fi la nivel național.

Modalitatea de difuzare va fi prin rețele de comunicații electronice, având deja un acord de retransmisie al postului încheiat cu SC TVSat 2002 SRL, aflat deja la dosar. Alte modalități de recepție vor include parțial internetul, Youtube și rețelele de socializare. Structura serviciului de programe va fi împărțită astfel: 60% producție proprie, 40% producții audiovizuale ale altor producători, fără programe retransmise. Procentul rezervat operelor audiovizuale românești va fi de 75%.

Structura estimativă a serviciului de programe pe tipuri de programe/emisiuni va include 10% programe de informare, 40% programe educative și 50% programe culturale. Orarul de difuzare va fi de 24 de ore pe zi, cu reluări de 6 ore zilnic, în intervalul 00:00-06:00.

Din punct de vedere financiar, se preconizează o investiție de 450.000 Euro pentru deschiderea postului, sursele fiind proprii. Veniturile vor proveni din producții realizate în baza parteneriatului cu Academia Metropolitană de Arte, difuzarea videoclipurilor de producție proprie, difuzarea producțiilor externe (promovare festivaluri de profil) și organizarea evenimentelor pentru copii.

La dosar este depusă dovada înregistrării mărcii 10ZECE TV la OSIM. Solicitantul nu mai deține alte licențe audiovizuale.

În ceea ce privește informațiile despre ZECE MUSIC SRL, acționariatul societății este compus, conform certificatului constatator din 11.04.2024, din Iurașcu Viorica, deținând 50% din acțiuni, și Zohar Yigal Moshe (Israel), deținând de asemenea 50% din acțiuni. Societatea deține un certificat de atestare fiscală din data de 16.04.2024, care confirmă că nu are datorii la bugetul de stat.

Reprezentantul postului TV au explicat: "Trebuie să facem ce știm mai bine. Eu sunt regizor de televiziune, cu master în domeniu. Fiica noastră, care este și ea implicată, este actriță, cântăreață, are un master în producție și film la Londra. Soția este profesor universitar doctor de muzică și cultură tradițională, având aproximativ 7 catedre în învățământ. De aceea, am plecat în plină pandemie, cu un proiect foarte interesant: o școală de artă pe care soția o gestionează complet și care foarte rapid s-a așezat bine, deoarece părinții au înțeles, în ultima perioadă cel puțin, că va trebui să ofere copiilor și posibilitatea de a avea alte preocupări opționale sistemului de învățământ".

Iurașcu Viorica a completat: "Am pornit în plină pandemie, atunci când toată lumea era foarte speriată. Noi am considerat că trebuie să venim cu un echilibru, astfel încât tânăra generație să aibă acea preocupare extracurriculară, mai ales că învățământul era deja trecut în latura online-ului. Am considerat că practica aceasta vocațională, de care eu sunt responsabilă în cadrul acestor școli, este ceea ce aduce un echilibru psihopedagogic în activitatea fiecărui copil. Prin natura profesiei, mă ocup de cei pe care îi aduc în fața unui colectiv de copii, sub titulatura de profesor. Și pur și simplu, îmi doresc din tot sufletul să existe profesori cu vocație, nu pentru că e mai ușoară practica sau că e un salariu mai onorant, ci persoane care vin în fața unui colectiv de copii, cu un mentorat, cu împărtășirea cunoștințelor. Îmi doresc, prin acest proiect al nostru, să desăvârșim această educație pe care am pornit-o printr-o școală. Ne mândrim cu doi studenți la Londra, 8 copii incluși în sistemul vocațional formal românesc, iar ieri am primit răspuns de la o agenție din LA, despre un copil pregătit în școlile noastre care a fost admis pentru un proiect Disney. Deci ne dorim să închidem acest cerc. Este o afacere, dar pe lângă afacere este și o mare pasiune. Acest post de televiziune ar reprezenta apogeul carierei vocaționale a unui copil, pentru că postul se adresează copiilor și adolescenților. Deocamdată parcă nu le-am acordat suficientă atenție în această direcție de a se dezvolta personal, de a dezvolta încrederea în sine. Avem o generație extrem de inteligentă, dar depersonalizată. Într-o aulă de 100-110 studenți, trei te privesc în ochi, iar restul au cu totul alte preocupări. Nu că nu ar știi, sunt extrem de capabili. Cred că mentoratul e deficitar și au nevoie de model. Încercăm să le demonstrăm că mai sunt modele, că pot să facă mult în a-și dezvolta o pasiune care să devină ulterior o meserie."

"Ce am reușit noi să facem în ultima perioadă ne-a dus clar către un proiect care, cu tot respectul, este unic în arealul educațional și de entertainment/mass media din România. Văzând că merge foarte bine o școală de arte și apetența și dorința părinților de a-și duce copiii la cursuri de arte, am mai deschis mai multe școli. Când am văzut că fiecare școală aduce copii, am văzut copii care au viitor în arte. Fiind un om cu foarte mulți prieteni și cunoștințe în domeniu, i-am chemat pe cei care i-am putut include într-un proiect. Suntem în acest moment multe școli de arte în proiect, multe firme de producție artistică, multe televiziuni partenere, mulți oameni care au ceva de spus. Jumătate din corpul nostru profesoral este format din profesori universitari doctori. Toți, împreună, am creat un sistem în care copilul primește de la firul ierbii ce are nevoie să devină un viitor star. Noi avem 7 studiouri de sunet, 3 studiouri de televiziune, oameni care fac videoclipuri, televiziuni care ne sunt prieteni. De aceea, 10ZECE TV va deveni integratorul întregului proiect. De ce? În momentul de față, pe piața de mass-media nu există televiziuni cu producție de televiziune pentru copii. Există desene animate, filme, dar la producție de emisiuni pentru copii suntem foarte săraci. De aceea, chiar dacă vor fi produse de noi, copiii vor produce și ei emisiuni. Este un proiect dificil, dar avem destui prieteni care sunt meseriași în domeniu (vă dau un exemplu, Viorel Sergovici care vrea să deschidă cu noi o școală de producție de film). Există multe alte persoane care de abia așteaptă ca noi să pornim tăvălugul acesta ca să se alăture. Și cu tot respectul, eu le-am spus clar: din toată nebunia asta nu mă interesează afacerea în sine, ci ca în termen de 3-5 ani să devenim principalul scouter de vedete pe piața de entertainment, iar peste 5 ani să devenim principalul provider. Ce mă interesează este ca peste ani să fim incluși în drepturile viitoarelor vedete pe care le creăm și atunci voi spune că e o afacere."

Reprezentanții postului tv au mai explicat: "În momentul de față, am discutat cu Orange, Vodafone, Digi. Dar ideea este că până nu am licența, nu pot să merg fizic să discut. Dar toți au apreciat proiectul ca fiind unul educațional și nu cred că va fi o problemă să pună pe cablu acest canal. Această Academie este principalul partener al 10ZECE TV, deoarece va oferi foarte mult conținut. De peste 4 luni, înregistrăm cursuri de toate tipurile. Acesta va fi una dintre principalele surse de conținut. Vă mai dau un exemplu: în noiembrie, am fost cu copiii din școlile noastre la satul lui Moș Crăciun, unde echipele noastre de filmare au făcut 15 videoclipuri în 2 zile. Videoclipurile au fost difuzate pe televiziuni, dar părinții acelor copii au plătit. Părintele își dorește să își vadă copilul pe sticlă sau cu microfonul pe scenă. Pe YouTube pot și ei. Dar, din punct de vedere al costurilor de producție, deoarece noi avem un contract prin care un clip, în loc să coste 2000 de euro, costă 700 euro. Prin televiziune noi închidem un cerc: le dăm cursuri, le facem producție și le dăm posibilitatea de a fi difuzați la televiziune. Părintele și copilul găsesc tot ceea ce au nevoie".

Descrierea emisiunilor

De la lume adunate este un program social/educativ/cultural, producție proprie, unde gazda va comenta diverse materiale culese din lumea largă, toate cu referință la copii.

Muzicuță, muzicuță, Generația ta și Muzica la ea acasă sunt programe de divertisment cultural, în care vor fi difuzate videoclipuri ale copiilor și tinerilor interpreți.

Hollywood la tine acasă, Micul Picasso, Eu cu cine dansez?, Cântecul e viața mea, De ce plâng chitarele?, Ritmul e inima muzicii, Micul Zefirelli, Așa a început și Clayderman, Mă iubește camera..., Fac muzică de când mă știu! și Muzica ne unește sunt emisiuni educative – cursuri de actorie, desen/pictură, dans/balet, canto, chitară, tobe/percuție, regie film/tv, pian, vioară, producție audio/video, canto coral, etc.

Micile vedete în bucătărie este o emisiune produsă de Școala Micile Vedete, un program de divertisment – cooking show.

Sunt de nota 10! și Am crescut mare! sunt emisiuni în care vor fi prezentate realizări notabile ale unor copii și tineri... de nota 10!

Și eu sunt ROMÂN este emisiune dedicată copiilor minorităților naționale.

Quiz cu Dino Rexy este o emisiune care-l are în prim plan pe dinozaurul prietenos – Rexy, cel care devine profesorul de cultură generală pentru toți copiii.

Știri cu voi, despre voi... este un program social/educativ/cultural de informare zilnică (știri), produse și prezentate de copii și tinerii talentați în media.

Festival, festival este un program cultural și de divertisment în care se vor transmite producții video ale unor festivaluri, concursuri, etc. de copii și tineret.

Programul zilnic propus la CNA a fost următorul

Luni

00:00 - 03:00: Muzicuță, muzicuță... (R) - Cultural/Divertisment

03:00 - 03:30: Știri cu voi, despre voi... (R) - Social/Educativ/Cultural

03:30 - 06:00: Muzica la ea acasă (R) - Cultural/Divertisment

06:00 - 09:00: De la lume adunate - Social/Educativ/Cultural

09:00 - 12:00: Muzicuță, muzicuță... - Cultural/Divertisment

12:00 - 14:00: Hollywood la tine acasă - Educativ

14:00 - 15:00: Micile vedete în bucătărie - Divertisment

15:00 - 16:00: Micul Picasso - Educativ

16:00 - 18:00: Și eu sunt ROMÂN - Cultural/Divertisment

18:00 - 19:00: Sunt de nota 10! - Social/Educativ/Cultural

19:00 - 19:30: Știri cu voi, despre voi... - Social/Educativ/Cultural

19:30 - 22:00: Muzica la ea acasă - Cultural/Divertisment

22:00 - 00:00: Festival, festival - Cultural/Divertisment


Marți

00:00 - 03:00: Muzicuță, muzicuță... (R) - Cultural/Divertisment

03:00 - 03:30: Știri cu voi, despre voi... (R) - Social/Educativ/Cultural

03:30 - 06:00: Muzica la ea acasă (R) - Cultural/Divertisment

06:00 - 09:00: De la lume adunate - Social/Educativ/Cultural

09:00 - 12:00: Muzicuță, muzicuță... - Cultural/Divertisment

12:00 - 14:00: Eu cu cine dansez? - Educativ

14:00 - 15:00: Micile vedete în bucătărie - Divertisment

15:00 - 16:00: Cântecul e viața mea - Educativ

16:00 - 18:00: Generația ta - Cultural/Divertisment

18:00 - 19:00: Sunt de nota 10! - Social/Educativ/Cultural

19:00 - 19:30: Știri cu voi, despre voi... - Social/Educativ/Cultural

19:30 - 22:00: Muzica la ea acasă - Cultural/Divertisment

22:00 - 00:00: Festival, festival - Cultural/Divertisment


Miercuri

00:00 - 03:00: Muzicuță, muzicuță... (R) - Cultural/Divertisment

03:00 - 03:30: Știri cu voi, despre voi... (R) - Social/Educativ/Cultural

03:30 - 06:00: Muzica la ea acasă (R) - Cultural/Divertisment

06:00 - 09:00: De la lume adunate - Social/Educativ/Cultural

09:00 - 12:00: Muzicuță, muzicuță... - Cultural/Divertisment

12:00 - 14:00: De ce plâng chitarele? - Educativ

14:00 - 15:00: Micile vedete în bucătărie - Divertisment

15:00 - 16:00: Ritmul e inima muzicii - Educativ

16:00 - 18:00: Generația ta - Cultural/Divertisment

18:00 - 19:00: Sunt de nota 10! - Social/Educativ/Cultural

19:00 - 19:30: Știri cu voi, despre voi... - Social/Educativ/Cultural

19:30 - 22:00: Muzica la ea acasă - Cultural/Divertisment

22:00 - 00:00: Festival, festival - Cultural/Divertisment


Joi

00:00 - 03:00: Muzicuță, muzicuță... (R) - Cultural/Divertisment

03:00 - 03:30: Știri cu voi, despre voi... (R) - Social/Educativ/Cultural

03:30 - 06:00: Muzica la ea acasă (R) - Cultural/Divertisment

06:00 - 09:00: De la lume adunate - Social/Educativ/Cultural

09:00 - 12:00: Muzicuță, muzicuță... - Cultural/Divertisment

12:00 - 14:00: Micul Zefirelli - Educativ

14:00 - 15:00: Micile vedete în bucătărie - Divertisment

15:00 - 16:00: Așa a început și Clayderman - Educativ

16:00 - 18:00: Generația ta - Cultural/Divertisment

18:00 - 19:00: Sunt de nota 10! - Social/Educativ/Cultural

19:00 - 19:30: Știri cu voi, despre voi... - Social/Educativ/Cultural

19:30 - 22:00: Muzica la ea acasă - Cultural/Divertisment

22:00 - 00:00: Festival, festival - Cultural/Divertisment


Vineri

00:00 - 03:00: Muzicuță, muzicuță... (R) - Cultural/Divertisment

03:00 - 03:30: Știri cu voi, despre voi... (R) - Social/Educativ/Cultural

03:30 - 06:00: Muzica la ea acasă (R) - Cultural/Divertisment

06:00 - 09:00: De la lume adunate - Social/Educativ/Cultural

09:00 - 12:00: Muzicuță, muzicuță... - Cultural/Divertisment

12:00 - 14:00: Mă iubește camera... - Educativ

14:00 - 15:00: Micile vedete în bucătărie - Divertisment

15:00 - 16:00: Fac muzică de când mă știu! - Educativ

16:00 - 18:00: Generația ta - Cultural/Divertisment

18:00 - 19:00: Sunt de nota 10! - Social/Educativ/Cultural

19:00 - 19:30: Știri cu voi, despre voi... - Social/Educativ/Cultural

19:30 - 22:00: Muzica la ea acasă - Cultural/Divertisment

22:00 - 00:00: Festival, festival - Cultural/Divertisment


Sâmbătă

00:00 - 03:00: Muzicuță, muzicuță... (R) - Cultural/Divertisment

03:00 - 03:30: Știri cu voi, despre voi... (R) - Social/Educativ/Cultural

03:30 - 06:00: Muzica la ea acasă (R) - Cultural/Divertisment

06:00 - 09:00: De la lume adunate - Social/Educativ/Cultural

09:00 - 12:00: Muzicuță, muzicuță... - Cultural/Divertisment

12:00 - 14:00: Muzica ne unește - Educativ

14:00 - 15:00: Micile vedete în bucătărie - Divertisment

15:00 - 16:00: Street dance battle - Educativ

16:00 - 18:00: Generația ta - Cultural/Divertisment

18:00 - 19:00: Sunt de nota 10! - Social/Educativ/Cultural

19:00 - 19:30: Știri cu voi, despre voi... - Social/Educativ/Cultural

19:30 - 22:00: Muzica la ea acasă - Cultural/Divertisment

22:00 - 00:00: Festival, festival - Cultural/Divertisment


Duminică

00:00 - 03:00: Muzicuță, muzicuță... (R) - Cultural/Divertisment

03:00 - 03:30: Știri cu voi, despre voi... (R) - Social/Educativ/Cultural

03:30 - 06:00: Muzica la ea acasă (R) - Cultural/Divertisment

06:00 - 09:00: Muzicuță, muzicuță... - Cultural/Divertisment

09:00 - 12:00: Quiz cu Dino Rexy - Cultural/Divertisment

12:00 - 14:00: Am crescut mare! - Social/Educativ/Cultural

14:00 - 15:00: Micile vedete în bucătărie - Divertisment

15:00 - 16:00: Kids Fiesta - Cultural/Divertisment

16:00 - 18:00: Generația ta - Cultural/Divertisment

18:00 - 19:00: Sunt de nota 10! - Social/Educativ/Cultural

19:00 - 19:30: Știri cu voi, despre voi... - Social/Educativ/Cultural

19:30 - 22:00: Muzica la ea acasă - Cultural/Divertisment

22:00 - 00:00: Festival, festival - Cultural/Divertisment


Decizia a fost amânată pentru o ședință viitoare.

UPDATE: Solicitarea a fost respinsă.


9 comentarii despre subiectul „10ZECE TV HD, o nouă televiziune românească, a solicitat licență audiovizuală. UPDATE: Solicitarea a fost respinsă.”:
Anonim

Păcat ca l-au amânat, este un proiect bun, sper sa fie aprobat.

Anonim

A existat o televiziune cu nume asemănător în Republica Moldova. Este aceiași ?

Anonim

Nu are nicio legătură cu vreo televiziune din Republica Moldova. Iar aceea se numea 10TV, nu 10ZECE TV.

Anonim

Ușor de confundat. Puteau fi și ei mai originali.

Anonim

Exista multe televiziuni care au exact același nume, nu doar asemănătoare, pe plan internațional, în diverse țări. Exista chiar și OTV în alte țări, și nu au legătură cu fosta televiziune românească. Exista o televiziune care se numește CNA, și nu are legătură cu Consiliul audiovizualului din România. Mie mi se pare foarte inspirat numele, probabil 10 TV vine de la nota 10 de la școală.

Anonim

In state straine este posibil. De fapt ar fi imposibil sa nu se suprapuna unele nume de televiziuni da cate sunt pe lumea asta. Doar ca intre Romania si Moldova sau Germania si Austria si alte asemenea state, confuzia se poate crea mult mai usor. In plus inspiratia tine de originalitate, nu de suprapunerea unor nume.

DTH Fan

Iată o listă extinsă de 100 de exemple de denumiri pentru televiziune dedicată copiilor și educației artistice, fiecare având două cuvinte și incluzând "TV":

1. ArtKids TV
2. TalentKids TV
3. JuniorArt TV
4. DanceStars TV
5. CreativeKids TV
6. YoungArt TV
7. LittleArtists TV
8. EduDance TV
9. ArtMagic TV
10. MiniArt TV
11. TalentShow TV
12. KidsStudio TV
13. ArtStars TV
14. KidsPalette TV
15. JuniorStars TV
16. DanceKids TV
17. ArtWorld TV
18. YoungStars TV
19. KidsTalent TV
20. ArtDream TV
21. ArtPlay TV
22. LittleGenius TV
23. SmartKids TV
24. BrightKids TV
25. StarArt TV
26. MiniCreators TV
27. HappyArtists TV
28. DanceJoy TV
29. ColorfulArt TV
30. FunArt TV
31. CreativeWorld TV
32. ArtVoyage TV
33. KidsArtistry TV
34. ArtBeat TV
35. TalentArt TV
36. ArtJourney TV
37. TinyArtists TV
38. FutureStars TV
39. ArtQuest TV
40. HappyArt TV
41. ArtisticKids TV
42. KidsCanvas TV
43. MiniTalent TV
44. YoungCreatives TV
45. ArtZone TV
46. KidsCraft TV
47. LittlePicasso TV
48. DanceDream TV
49. ArtSpot TV
50. BrightArt TV
51. KidsColors TV
52. ArtSpace TV
53. TalentQuest TV
54. KidsTheatre TV
55. ArtVibes TV
56. StarKids TV
57. KidsCreativity TV
58. DanceSpark TV
59. ArtFusion TV
60. LittleVision TV
61. ArtVoyagers TV
62. KidsInspire TV
63. StarArtistry TV
64. CreativeSpark TV
65. ArtSprout TV
66. DreamArtists TV
67. LittleTalent TV
68. KidsCrafts TV
69. ArtPassion TV
70. DanceFusion TV
71. KidsMinds TV
72. YoungVision TV
73. ArtBliss TV
74. TalentSprout TV
75. ArtSprout TV
76. HappyPalette TV
77. ArtAdventure TV
78. BrightBrush TV
79. JuniorPalette TV
80. StarDream TV
81. CreativeBrush TV
82. LittleBrushes TV
83. TalentVibes TV
84. ArtChamps TV
85. DreamChamps TV
86. ArtisticVision TV
87. KidsPainter TV
88. DanceWave TV
89. ArtBuddies TV
90. StarBrush TV
91. KidsPaint TV
92. ArtAcademy TV
93. JuniorChamps TV
94. CreativePath TV
95. LittleArtists TV
96. ArtKidsland TV
97. DanceStars TV
98. KidsArt TV
99. TalentBliss TV
100. ArtStream TV

Aceste denumiri sunt menite să fie atractive și să reflecte focusul pe educația artistică și dezvoltarea creativă a copiilor și tinerilor.

Anonim

10 TV s a numit si postul lansat de DiGi in 2010 inlocuit de DiGi 24

Anonim

Între timp a fost respinsă licența pentru acest post. Nu a convins CNA cu privire la posibilitatea de a se susține financiar. O parte din conținutul acestei televiziuni ar fi fost asigurat de elevii unei scoli de arte.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile