vineri, 10 iunie 2011

Preluarea Boom Tv de catre Romtelecom este o tranzactie finalizata

"Romtelecom deja a virat un avans din pretul tranzactiei, urmand ca suma finala a tranzactiei sa fie stabilita la finalul procesului de migrare al clientilor. (...) Migrarea clientilor catre platforma DOLCE TV va incepe in luna iunie si se va realiza gradual pe parcursul catorva luni", se arata intr-un comunicat al casei de insolventa, citat de Mediafax.

Unicredit Bank, cel mai mare dintre creditori, isi va recupera astfel o mare parte din creante, conform sursei citate, dupa ce a imprumutat compania cu 18,5 milioane de euro in anul 2008. In luna martie, Romtelecom, companie detinuta de grupul elen OTE, a anuntat ca a incheiat cu DTH Television Group contractul pentru achizitia activelor si a bazei de clienti Boom TV, pretul total al tranzactiei urmand sa fie stabilit in functie de numarul de clienti preluati.

Platforma Boom TV a fost lansata in aprilie 2006, fiind a cincea platforma de televiziune digitala de tip Direct to Home (DTH) din Romania, alaturi de Digi TV (operata de compania de cablu RCS & RDS), Focus Sat (operata de compania de cablu UPC), AKTA (operata de Digital Cable Systems) si Dolce (operata de Romtelecom). In martie 2009, numarul de clienti al Boom TV a depasit pragul de 230.000, iar la finele anului trecut a coborat sub nivelul de 100.000, in conditiile in care piata de profil numara aproape 6 milioane de utilizatori.

In mai 2010, DTH Television Grup a cerut insolventa la Tribunalul Bucuresti, dupa ce in prima parte a anului Unicredit Tiriac Bank, Grecos Energy Telecomunicatii si Eurocom Networks & Technologies au solicitat in instanta falimentul operatorului Boom TV


Sursa: http://www.capitalul.ro/ mass-media-new-media/ romtelecom-a-incheiat-tranzactia-de-preluare-a-boom-tv.html


Niciun comentariu despre subiectul „Preluarea Boom Tv de catre Romtelecom este o tranzactie finalizata”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile