luni, 15 august 2011

Ce cumpărături a mai făcut Romtelecom

Situat printre cei mai mari operatori de comunicaţii din România, Romtelecom a făcut "cumparaturi" de 40 de milioane de euro în prima parte a anului, cea mai mare achizitie fiind preluarea diviziei de televiziune prin satelit AKTA ( Digital Cable Systems) pentru pretul de 11,2 milioane euro, potrivit datelor publicate în premieră de grupul elen OTE, acţionarul majoritar.

Tinand cont că Digital Cable Systems detinea in portofoliu cam 80.000 de abonati pe satelit, inseamna că Romtelecom a platit un preţ de aproximativ 140 de euro pe abonat.

Romtelecom a incheiat în februarie o altă tranzacţie, preluand operatorul de televiziune prin satelit Boom TV, pentru alte 5,9 milioane de euro. Romtelecom nu a achitat integral sumele menţionate, ci a plătit până în iunie doar un avans de 7,2 milioane de euro pentru cele două achiziţii.

NextGen, compania de cablu a Romtelecom, a făcut mai multe "cumparaturi" în primul semestru, în valoare totală de 22,8 mil. euro, potrivit raportului OTE, care nu include alte detalii. Achiziţiile din primul semestru au dus Romtelecom pe locul doi pe piaţa de servicii TV, înaintea UPC.

Sursa:http://www.zf.ro/business-hi-tech/ romtelecom-a-preluat-afaceri-de-40-mil-euro-vedeti-aici-cati-bani -a-cheltuit-pe-akta-si-boom-tv-8570181


Niciun comentariu despre subiectul „Ce cumpărături a mai făcut Romtelecom”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile