sâmbătă, 14 aprilie 2012

Au crescut vânzările de receivere digitale în Germania

Încetarea emisiilor tv analogice în Germania, pe data de 30 aprilie 2012 a condus la o explozie a vânzărilor de recevere digitale. Vânzarile au crescut în acest an, faţă de anul precedent, cu 24 %, având un maxim de 60% a cresterilor în luna ianuarie 2012.


Televizoarele cu ecran plat şi care aveau receptoare digitale incluse au avut de asemenea o creştere a vânzărilor cu 60% faţă de anul precedent.

Cererea mare pentru aceste produse a condus la o producţie şi mai mare şi deci preţuri de vânzare mai mici. Probabil aceste ieftiniri nu ar fi avut loc şi în România, unde cererea mare ar fi determinat comercianţii sa afişeze preţuri şi mai mari, invers faţă de modul în care au procedat germanii.

În ceea ce priveşte receiverele DVB-S HD, preţul mediu de vânzare în luna ianuarie a scăzut cu 24%, avand o medie de 88 euro, în timp ce receiverele SD pot fi găsite şi la un preţ de 30 €. Cu toate acestea, aceste dispozitive low-cost SD recepţionează doar semnale cu definiţie standard.

A crescut de asemenea procentul de integrare a funcţie PVR (Personal Video Recorder) în receivere, dar şi implementarea posibilităţii receptionării de servicii bazate pe tehnologia IP. Peste 20% din dispozitive vândute erau compatibile cu un hard disk extern, în timp ce 10% aveau hard-disk încorporat.

Aşa-numitele modele " hibrid", care permit acces şi la conţinut online ( cum ar fi video la cerere, YouTube şi capacitatea de a naviga pe web ) nu reprezintă o tendinţă majoră în vânzările din acest moment. Aceste dispozitive au reprezentat doar 4% de unităţile vândute la ]nceputul anul 2012.


Niciun comentariu despre subiectul „Au crescut vânzările de receivere digitale în Germania”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile